Det andre året er jeg engasjert i dyrking физалиса gjennom spirer. I det siste året var plantene robuste og trette, og i denne voksen tynn og lang. Fortell meg hva som kan gjøres hvis spire physalis er veldig strukket?

Physalis tilhører familien av Solanaceae og er en kompakt årlig busk dekket med runde frukter i kopper – lanterner. Den reproduserer seg ved selvsåing, men for en god høst er planten bedre å vokse gjennom frøplanter. Vokset i frøplanter physalis friserer tidligere, og bær har tid til å modnes før frost.

physalis

For å vokse sterke sunne frøplanter, bør du følge anbefalingene for riktig sådd og videre pleie for frøplanter.

Frø av spire på frøplanter

Frø blir sådd for frøplanter i mars. Siden physalis er en slektning til tomater, er et substrat som brukes til å oppnå frøplanter av en tomat egnet for dyrking.

Frømaterialet før planting skal gjennomvåtes i saltvann for å kaste bort de tomme frøene (de vil flyte opp). Deretter behandles i en sterk løsning av kaliumpermanganat i 30 minutter. I stedet for kaliumpermanganat kan du bruke Maxim eller Fitosporin. Etter at frøene er tørket, vil de ikke holde seg sammen.

Så Physalis i en felles gryte, strø på toppen av et lag av jord. Jorden bør være litt komprimert, slik at de små frøene ikke flyter opp under vanning. Dekk potten med en film og sett i et varmt lys rom med en temperatur på minst 15 grader Celsius. Med ankomsten av de første skuddene (etter en uke), fjern filmen.

Så snart plantene har 3 ekte blader, dives de inn i separate kopper.

 Hva om spireen fysalis strukket?

plantene strakte seg ut

At frøplanten ikke strekkes, er det nødvendig å opprettholde et temperaturregime rundt 20 grader. Forhindre strekkskudd vil hjelpe deres håndteringsregulatorer veksttype Zircon eller Athlete og ytterligere belysning ved hjelp av en spesiell lampe.

Ved forhøyet temperatur i rommet blir plantene tynne. Det samme resultatet vil være ved mangel på belysning eller for tidlig såing.

Hvis plantene fremdeles er strukket, er det følgende måter å rette opp på situasjonen:

  1. Beskjæring av blader. Prosedyren utføres bare i den første fasen av utplantningen av frøplanter. Skarp saks skåret av halvparten av det cotyledonøse bladet.
  2. Beskjæring av røtter. Den dyrkede frøplanten skal forsiktig trekkes ut av gryten og forkorte lange røtter og deretter plantes tilbake.beskjære røtter av frøplanter
  3. Transplantasjon med forsterkning av stammen. I en overgrodd busk, kutte av alle bladene og trassene, og la bare noen få øverst. For å dyppe en lang stamme inn i jorden, bretter den sammen med en ring. Den øverste delen av frøplanten forblir over, og den forsterkede stammen danner nye røtter.transplantasjon med forsterkning av stammen
  4. Pasynkovanie spirer. Hvis plantene ikke er så store, kan hver høye frøplante deles i deler og plasseres i vann for røtter. Etter å ha blitt dannet på trappene, blir de plantet i potter. Så du kan øke antall seedlings.sverdkamper

Hvis plantene er strukket: generelle anbefalinger for familien Solanaceae – video