Fortell meg hva jeg skal gjøre hvis det er flekker på kaktusen? Jeg har en liten samling, og noen få planter merket myke mørke flekker på stammen, mens i andre ble det en slags gul. Er det farlig og hvordan du sparer blomster?

flekker på kaktusenSelv om kaktusene anses å være upretensiøse planter, kan de også vondt og ofte dø selv om de ikke hjalp i tide. Et av de vanligste problemene er utseendet på ulike flekker på kaktus. I de fleste tilfeller oppstår de som følge av feil omsorg, men det er også farligere årsaker, som skadedyr og sykdommer.

Sett “diagnosen” og start en effektiv behandling vil hjelpe fargen og formen på flekken. Oftere på kaktus er det slike spor:

  • hvite flekker i form av et kontinuerlig innskudd;
  • gulbrune flekker som dekker den nederste delen av den saftige
  • Uklare gule flekker i hele anlegget eller på den ene siden;
  • rustne flekker;
  • våte mørke flekker;
  • tørr, gulaktig, snu i hverandre, flekker.

Pulveraktig mulletmealybug

Hvis kaktusens kropp først er dekket med liten hvite flekker, og så nesten kontinuerlig hvit berøring Sukkulent angrepet melkebøtte. Det suger saftene, stilkene slutter å vokse, de “mister vekt” og blir misfarget.

For å kvitte seg med skadedyret, bør du sprinkle kaktusen med løsningen av Aktara (2,5 g vann for 2 g av preparatet), og til vanning lage en svakere løsning (0,25 g for samme mengde vann). Denne behandlingen skal gjøres 4 ganger, ta en pause i 7 dager.

“Aldring” eller aldersrelaterte endringer i blomstenkork plakk

Vakker, grønn og saftig, kaktusen står vanligvis i en gryte før 4 år. Så begynner i nedre del av stammen å vises gule flekker, som gradvis fanger hele kofferten og blir brunlig. I tillegg er overflaten av kroppen på dette stedet grodd og dekket med et kontinuerlig korkholdig belegg.

Hvis en slik raid er tørr og uten ekstra sår – det er ingenting å bekymre seg for, blomsten er bare gammel og ungdommen med det samme gamle utseendet, dessverre, kan ikke returnere det. Men utseendet på myke områder indikerer et annet problem – forfall.

Resultatet av “soling”brannsår

Gulaktig flekk En sløret form vises på kaktusen etter at potten er omarrangert fra penumbra til den lyse vinduskarmen. Dette er spor av en “solrik kyss”, og de vises på de stedene som berørte strålene. For å rehabilitere den saftige, må den returneres eller skygges, og regelmessig sprayes.

Related  Tips for å lage en blomsterbed med liljer og daylilies

Spider mite – en farlig fiendeedderkoppmider

Hvis på en plante er synlig brune flekker med rusten tinge – Du må se etter en edderkoppmite. I tilfelle når begynnelsen av angrepet hans blir savnet, og skadedyret har tid til å slå seg ned, trenger man ikke engang å lete etter det: Tilstedeværelsen av et insekt vil bekrefte edderkoppbanen mellom tornene. Mot kvalster er effektiv sprøyting og vanning fungicider (Actellik, Fufanon).

Dessverre, for å fjerne stygge flekker virker det ikke ut – myten vil dø, men de vil forbli på blomsten for alltid.

Kaktusmord – våt rotvåt rot

Våt brune eller svarte flekker på kroppen av saftige signal om at han er døende fra stammen rot. Lagre pasienten kan bare “amputasjon” av skadede områder til levende vev. Pass på å kutte skiver og la anlegget tørke.

Naturligvis, etter “omskjæringen” vil såret ikke lenger vokse og kaktusen vil forbli stygge, spesielt hvis skadeområdet er anstendig. I dette tilfellet er det bedre å rote sunne sideskudd.

Dry rot – dreper fra innsidentørr rot

Tørr lysegul, nesten umerkelig, flekker, ledsaget av tap av turgor og tørking av kaktus inne i stammen – dette er også rot, men allerede tørt. Å redde henne fra blomsten er nesten umulig, men hindre sykdommen forebyggende sprøyting av soppdrepende midler.

Dette er bare et kort utvalg av problemer knyttet til utseendet på ulike flekker på kaktusene. De fleste av dem kan unngås ved å ta vare på sukkulenter.

Kaktusykdommer – video