Ervervet phalaenopsis orkidé. Gjennom vinteren blomstret det, og på sommeren begynte bladene å tørke ut. Fortell meg, med hvilken gjødsel kan du returnere orkideen til livet?

Orchid Phalaenopsis tiltrekker blomstermarkørene oppmerksomheten, hovedsakelig fordi blomstringen varer opptil seks måneder. Naturligvis vil planten nyte en blomstrende utsikt med riktig pleie, som inkluderer kompetent introduksjon av gjødsel. Tross alt vil gjødsel bare ha nytte dersom den blir introdusert i blomstens vekstperiode. Når en orkide er i en hvileperiode, kan den til og med være farlig og føre til døden.

Generelle krav til gjødsel for orkideer

Phalaenopsis orkideerFor gjødsel av orkideer er gjødsel i flytende form mest egnet, slik at den kan fordeles over jorden i en gryte. På beholderen med gjødsel er det skrevet – “For orkideer”.

Universell universell gjødsel brukes også ofte. Imidlertid bør det tas hensyn til at når de påføres, bør den anbefalte dosen reduseres med en faktor på 3 for å hindre en rotforbrenning av planten. Av samme grunn bør topp dressing velges med lavt surhetsnivå.

De mest nødvendige elementene for den aktive utviklingen av orkideer er fosfor, kalium og nitrogen. Avhengig av utviklingsstadiet og veksten av phalaenopsis brukes ulike konsentrasjoner:

  • I vekstperioden er preferanse gitt til gjødsel med høyt nitrogeninnhold;
  • for dannelse av knopper, er fosfor og kalium påkrevd;
  • unge orkideer for normal utvikling trenger topp dressing med en overvekt av fosfor;
  • For å sikre lyse og frodige farger, brukes fosfor også.

Orkideer kan befruktes på to måter: innføring av næringsstoffer under roten og bladbladet dressing.

Rødfôring av Phalaenopsis

rotting dressing

Root topp dressing brukes bare til helt friske orkideer. Men her er det nødvendig å følge visse regler:

  1. Topp dressing utføres ikke under hvile og etter blomstertransplantasjon.
  2. Det er bedre å ikke utsette syke planter til rotstopp dressing.
  3. For å unngå å blomstre, ikke gjødsle orkidéen under blomstring.

Før du legger til gjødsling, er det nødvendig å fukte røttene godt ved å vanne planten.

Gjødsel fortynnet i varmt vann i forholdet angitt på pakken. Tilberedt væske helles i en liten bolle – for å passe potten der. Tørk orkideen i 20 minutter i en bolle, og topp med litt av samme løsning. Etter anbefalt tid, fjern vasken og la den stå i overflødig vann.

gjødsel mester farge

Blant roten gjødsel er ansett som en master-farge vogn (for utvikling av blader og røtter) er det mest effektive, Master farge Orchid (fremmer tab stammer), Pocon (øker motstanden mot sykdom), Green (øker blomstringsperioden).

Related  Hvordan bryr seg om balsam hjemme?

Foliar påføring av gjødsel

Foliar topp dressing påføres under vekst av rotsystemet, med skade på rotsystemet, så vel som i klorose. Ark dressing anbefales å bli utført i overskyet vær, slik at bladene ikke får solbrenthet.

Rot- og folie dressing bør gjøres i sin tur, men under ingen omstendigheter ikke samtidig.

legefeil

Sprayet “Doctor Folly – en orkidé” har godt bevist – det er sprøytet med blader ovenfra og under og luftrøtter på en pottoverflate. Blomster og knopper kan ikke behandles. Denne universelle gjødsel forhindrer sykdommen fra klorose (når blomsten mangler næringsstoffer), bladtørking, og stimulerer også blomstringen.

Video om hvordan du skal gjødsle orkideer riktig