Fortell oss hva atmosfæren Sargent er, og hvordan den skal se ut. Venner møtte en busk med gule frukter, de forsikrer at de kjøpte den som en varietal i barnehagen. Og bestemoren min hadde vokst busker helt sterile, men hele tiden blomstrer. Kanskje det var annerledes?

viburnum sargantaKalina Sargenta er en av de vakre varianter av dekorative varianter av viburnum. Selv en enkelt busk i hagen kan bli en ekte utsmykning, spesielt når det er på tide å blomstre og på grenene avslører sarte blomsterstand, den hvite fargen som med fordel skinner lysegrønn, frodig løvkrona.

Variety beskrivelse

Sargent er en stor busk med en kraftig spredt krone og et stort antall sideskudd, slik at viburnum vokser veldig frodig. På sommeren, på grunn av det tykke bladverket på de mange grenene av skuddene, er det praktisk talt usynlig. Bladene er festet til skuddene med lange petioles, som skiller varianter fra det vanlige viburnumet, hvor de er kortere. Ved høsten får løvet en vakker skarlagen skygge.

I slutten av mai blomstrer planten med store blomsterstandsninger om 3 cm i diameter, med blomsterstand som både infertil og biseksuell. Den første er alltid bare hvit, og sistnevnte har en kremaktig nyanse. Frukt modner i midten av høsten og er vanligvis ganske liten og rød, selv om det er unntak. De er spiselige og har medisinske egenskaper.

Størrelsen på bushen er imponerende: Voksne planter når en høyde på 4 m, mens kronediameteren er nesten lik den totale høyden på viburnumet, og diameteren av de gamle grenene kan nå opptil 5 cm ved foten. Sorten tolererer lett frostvann uten ly og kan vokse på skyggefulle områder. Den utvikler seg bedre på fruktbare og rike jordsmonn.

Kalina Sargent er en flerårig langlever og kan nå 50 år.

Art varianter

Det er omtrent 7 varianter av variasjon, men de mest kjente blant dem er:

  1. Sargent Onondaga. Den er preget av en uvanlig form for blader (i form av en kil) og burgunderfarge av sentrale blomster.sarjenta onondaga
  2. Sargenta Sterile. Det blomstrer med snøhvide blomsterstillinger, som er ufargede.steril steril
  3. Sargenta Lutescens. Den har en gulaktig farge på blomster uvanlig for Kalina.sargent lutescens
  4. Sargent Flaovum. I motsetning til andre varianter av viburnum fruktes med gule små bær.sargent flavum

Video om hvordan å vokse en viburnum