For flere år siden plantet han fiken i hagen, og i år har han allerede startet frukt. Nå har min kone og jeg et kontroversielt spørsmål – når du skal forvente en høst? Jeg hørte at frukten kan fjernes i juni, og kona hevder at de ikke vil være modne før september. Fortell meg når fiken modner?

modne fikenVokse fiken på stedet er ganske plagsom, fordi han er veldig krevende. Først av alt handler det om klimatiske forhold – fiendernes hjemland er subtropene, så han elsker varmen og solen. Det er best å plante vokser og bærer frukt i overflod i områder med varmt klima, fordi ikke tolerere en nedgang i temperaturen om vinteren er under 20 grader, og de fleste varianter av fryse litt lenger på 16 grader under null, så i midten kjørefelt av økende fiken som trenger ly for vinteren.

Fruktmodningstid

fig på en gren

Den unge planten gir vanligvis de første fruktene i andre eller tredje år av livet. I motsetning til de fleste frukttrær og busker har fiken en lang (strukket) fruktfruktperiode – fra 30 til 60 dager. Ofte om vinteren går det ikke bare med umodne bær, men til og med blomstrer og fruktknopper. Noen gartnere hevder at i dette tilfellet kan du få en vår tidlig oppdrett.

Det nøyaktige svaret, når fiken modner, er vanskelig å gi, alt avhenger av regionen og vekstforholdene. I gjennomsnitt oppstår modning i flere faser:

  • den første bølgen – i juni;
  • den andre – i høst (september-oktober).

For en mer harmonisk modning, skal våren være tidlig og høst – lang og veldig varm.

Umiddelbart før full modning øker figfruktene i størrelse med en faktor på to og skaffer seg en rik fargestoff, og på toppen av skallet begynner å dukke opp nektarfulle dråper. Selv om de er modne i lang tid, opptrer overvekst veldig raskt – bare 3 dager etter å ha oppnådd optimal modenhet, blir fiken trist, noe som medfører at holdbarheten blir betydelig forkortet.

Hva er nødvendig for en figen?

fiken

For å få en god høst, bør du gi planten riktig omsorg, nemlig:

  1. vanning. Uten regelmessig fuktighet av jorda, spesielt i den varme perioden, reduseres fruktene i størrelse og kan smuldre.
  2. beskjæring. Siden frukten er knyttet til unge skudd, er det på våren nødvendig å kutte busken for å stimulere til dannelsen. Voksenfugler fra tid til annen forynges ved oversettelse til fire års grener.
  3. mating. Våranvendelse av organisk materiale under busken gir en aktiv vekst av unge skudd, og øker dermed økningen fra dem. I juni må du fôre fiken med preparater som inneholder kalium og fosfor.
  4. ly. Med den første dråpen i natttemperaturen til 0 og under, bør buskene være skjermet for vinteren, etter at det er forankret å knytte grenene og bøye dem til bakken.

Den første avlingen av fiken, video