I år så jeg ikke hvilke iriser ble plantet. De blomstret ikke, selv om bladene var grønne, og knoppene var bundet, men forsvant da. En nabo kom og så, og sa at det var alt en flugts skyld. Fortell meg, hva slags skadedyr er dette og hvordan å behandle iris fra en irisfly? Fortsatt å vente til neste års blomstring.

flyr i iriserIriser er generelt ganske upretensiøse, så de kan ses nesten på hvert nettsted. Disse vakre blomster er imidlertid ikke mindre skadelige for skadedyr enn blomsterbutikker. Et av disse skadelige insekter er en irisflyg. Selv om det er lite, men skaden er flott, og viktigst, hvis flyet ikke blir oppdaget og ødelagt i tide, vil det være veldig vanskelig å kvitte seg med det, som flere og flere slike skadedyr hvert år.

Hvordan kan man forstå at flyet “bosatte seg” i iris?

iris fly

Varme vårdager bidrar ikke bare til tidlig blomstring av iris. Det var på dette tidspunktet da knopper allerede var dannet på buskene, og en iris-flue dukket opp, så som vanlig fly. I begynnelsen av mai trer det inn i knoppen og lever der til parring, fôring på unge, fortsatt uoppdagede kronblader.

I den vitenskapelige litteraturen til dette skadedyret finner du under navnet “iris flower girl”, som er ganske konsistent med hans karakter.

Insektet forlater knoppen etter at det legger egg der. Over tid kommer små, hvite blå larver fra dem, som “spiser opp” knoppen fra innsiden. Således blomstrer visne seg på scenen av spirende og uten åpning: på utsiden tørker de ut, og innenfor – de forfall.

Det mest ubehagelige øyeblikket er at larvene faller ut av knoppen under busken, hvor de perfekt vinter, pupering og neste vår flyr igjen angrep iriser. Hvis du ikke bryter denne onde sirkelen, kan det ikke sees blomstring av iris i det hele tatt.

Enn å behandle iris fra en iris fly?

larver av et fly

For å kvitte seg med skadedyret, er det nødvendig i begynnelsen av våren å behandle plantene med insektsmidler:

  • dryss irisene selv;
  • å kaste jorden under busken.

Ikke dårlig viste seg i kampen mot flyet slike stoffer som Aktara, BI-58, Confidor, Mosplan.

Andre gang blomster blir behandlet etter fremveksten av stilker, men før knoppene er malt. Og hvis et par fluer fortsatt er igjen, da de knopper der hun legger seg og legger egg, må du rive og brenne. Dette vil bidra til å forhindre fremveksten av en ny generasjon.

Lagre iris fra iris fly – video