Calla i huset: grunner for mangel på blomstring og måter å løse problemer på

For omtrent to år siden kjøpte jeg en vakker hvit calla på salg. Det første året blomstret det nesten uten pause, men i år ventet jeg aldri på blomstene. Eksternt ser busken seg perfekt – blader er mange, de har en rik farge, skadedyr er ikke funnet. Fortell meg, hvorfor blomstrer ikke Calla? Kanskje hun hviler så lenge?

callaVed sin dekorative skjønnhet kan calla sammenlignes med et anthurium: begge planter har lyse, store blader og øm, store og hvite blomster. Det er takket være de sjarmerende blomsterstandene som Calla er så glad i blomsteravlere og dyrkes ikke bare i innendørs forhold, men også i hagen. Det skjer imidlertid ofte at bushen vokser godt, slipper ut nye blader, og blomstringene eksisterer ikke.

Årsaken til dette kan være slike faktorer:

  • feil landing / transplantasjon;
  • mangel på fuktighet;
  • feil mating eller mangel på det;
  • Fravær av hvileperiode.

Mangelen på blomstring i en ung plante er en naturlig faktor, siden calla blomstrer blomstrer bare fra andre livsår.

Påvirkningen av planting og transplantasjon av planter på blomstringen

calla blomstre ikke

Bare velutviklede og sunne knoller kan danne en blomsterstamme, og for dette trenger de plass. Det er viktig å velge en egnet pott som vil ha nok plass til utviklingen av rotsystemet.

For en ung busk nok kapasitet opp til 1 liter. Voksenblomster skal velge en pott, styrt av slike krav:

  • høyden på blomsterkrukken må overstige rotlengden med en faktor på to;
  • Potens diameter skal være et par centimeter større enn størrelsen på kronen på bushen.

Når du planter, for det første, dykk knollene i jorden til halvparten. Spill jorden etter at blomsten begynner å frigjøre nye blader.

I tillegg vokser calla med tiden, og mange barn kommer opp i potten. Planten blir trangt, og da er det ingen tid for blomstring. Det er viktig å regelmessig reprodusere voksenprøver, skille barna (minst en gang hvert annet år).

Vanning og fôring

Siden calla kommer fra tropene, trenger det vanlig vanning og høy luftfuktighet. Hvis landet ofte tørker opp på grunn av savnet vanning, vil dette ikke bare forsinke blomstringen i opptil 6 måneder, men vil påvirke blomstens utvikling negativt, og den vil slutte å vokse.

I vekstsesongen er vanning av callum nødvendig annenhver dag, samt sprøyting av bladene eller tørking av dem.

Like viktig er balansert og topp-dressing. Med overskudd av nitrogen, bruker busken all sin energi på hardveddannelse. For å stimulere blomstring, er det nødvendig å bruke preparater med en overvekt av fosfor og kalium.

Hvor mange callas skal jeg hvile?

At anlegget kunne blomstre i neste sesong, trenger det en hvileperiode, hvor knollene vil få styrke. På høsten skal potten flyttes til et kjøligere rom og gradvis redusere vanningen til et minimum, og til tider fukte jorda slik at det ikke tørker helt.

Det er interessant at varianter av calla med fargede blomstrer helt kaster bort løvet i resten av perioden, men hvite callas gjør det ikke.

“Vacation” calla skal vare fra 2 til 3 måneder. Ved starten av våren må potten returneres til lysvinduet og gjenopptas rikelig med vanning.

Voksende callas i huset riktig – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector