Poteter på tomten blir alltid plantet i store mengder, men organiske stoffer for gjødsling av alle plantasjer er ikke alltid tilstrekkelig. Etter en liten beregning konkluderte jeg med at det er mer økonomisk å bruke mineralgjødsel. Nabo har lenge anbefalt å prøve ammophosco. Fortell meg, hvor riktig og i hvilken mengde å søke ammofos for gjødsel av poteter?

ammophoskaBlant komplekse mineralgjødsel er ammophos veldig populært blant bøndene. Dette skyldes det faktum at det inneholder mange næringselementer som er nødvendige for utviklingen av avlinger. En liten del av stoffet kan gjødsle hele hagen, med planter som får et bredt spekter av sporstoffer, noe som er veldig gunstig fra den finansielle siden. Derfor brukes ammophosco ofte til gjødsel av poteter, som inntar det meste av hagen.

Struktur av preparatet

pellets

Hovedelementene i ammophoska er:

  • kalium (15%);
  • fosfor (15%);
  • svovel (14%);
  • nitrogen (12%).

Alle fire sporstoffer spiller en viktig rolle i prosessen med vekst og dannelse av rotlinger og er løftet om rikelig og høy kvalitet høst av poteter.

Funksjoner ved bruk av gjødsel til poteter

planting av poteter

For hovedgjødsel av potet anbefales ammophos å bli introdusert på plantetrinnet. For å gjøre dette, hell 1 ss til hver brønn. l. stoffet. For et sted på 1 veve trenger ikke mer enn 2,5 kg ammophoski.

Om nødvendig kan du tilbringe mer gjødsel i midten av sommeren ved å bruke 20-30 g av stoffet per 1 kvadrat. m.

Høstbruk av gjødsel praktiseres ikke, da det bidrar til veksten av grønn masse, noe som er helt unødvendig før høsting.

Effekt av stoffet

Som et resultat av topp dressing av potet ammonium:

  • Jordens sammensetning forbedres, noe som har en positiv effekt på veksten av kulturen, aktiverer den;
  • potetutbyttet øker (flere knoller er bundet opp);
  • forbedre smaken av avlingen;
  • langvarig lagring av rotkulturer;
  • øker immuniteten mot ulike sykdommer.

Related  Vi blir gult krysantemum på blomsterbedene i hytta

Fra fordelene med ammophoski er det verdt å markere det faktum at det i forhold til organisk gjødsel virker raskere på planter, noe som betyr at resultatet av å bruke topp dressing vil bli sett mye tidligere.

Legemidlet kan brukes på alle typer jord, samt på saltvann. Ammofosca inneholder ikke natrium og klor, i tillegg er det helt ufarlig for planter, dyr og mennesker.

Potetgjødsel eller hva annet å mate kulturen, videoen