For tre år siden kjøpte de en sommerbolig der et stort aprikottrær vokste. Men for hele denne tiden så vi ikke høsten – aprikos eller slet ikke blomstret, eller fruktene smuldret. Fortell meg hvorfor aprikos ikke kan bære frukt i mange år og hvordan håndtere det?

AbrikosblomsterSannsynligvis er i hver hage minst ett aprikos-tre. Gartnere står imidlertid ofte overfor et slikt problem at aprikos begynner å gi mindre og mindre høst hvert år, og til og med slutter å behage med sine frukter.

Årsakene til at aprikos ikke bærer frukt i mange år, kan være veldig mye. Oftest oppstår denne situasjonen som følge av:

  • feil i pleie av plantasjer;
  • ugunstige værforhold
  • problemer med pollinering.

Hvordan ordne omsorg for aprikos, slik at den fruktes?

beskjæring aprikos

Utidige aktiviteter trepleie under vekst eller fullstendig mangel på dem fører til det faktum at aprikos ikke ønsker å blomstre. For å unngå en slik situasjon er det nødvendig å gi ham litt oppmerksomhet år etter år:

  1. Abrikos vokser dårlig på jord med høy luftfuktighet, der vannet stagnerer. Men, og med mangel på fuktighet, vil han ikke ha nok styrke til blomstring. Derfor bør hver plantesesong være vannet minst 4 ganger: i begynnelsen av våren (april), under aktiv skuddvekst (mai), 2 uker før modningen av avlingen og på slutten av høsten.
  2. Unge frøplanter har nok organiske materialer, men voksne trær krever fruktdannelse for mineral dressing. For sesongen er det nødvendig å legge til 35 g superfosfat og 15 g kaliumsalt per 1 kvm. m. av stengelsirkelen.
  3. For å stimulere fruktlagring, trenger abrikos beskjæring. Metoden for dobbelt trimning har vist seg å være godt etablert. I mars bør sideskuddene forkortes til 50 cm og toppene fjernes. I begynnelsen av juni, klipp av toppene av unge skudd, slik at de begynte å grene. Gamle trær med fortykket krone fjerner også skjelettgrener og overfører dem til yngre 3-årige skudd.

Jorda under aprikosen må graves om våren og høsten, og løsner også etter vanning for å sikre tilgang til røttene.

Redning fra frost

aprikos gren

Thermophilic aprikos reagerer sensitivt mot en temperaturfall. Hvis frost kommer tilbake under blomstring, ødelegger de fullstendig den fremtidige høsten. Erfarne gartnere anbefaler å løsne blomstring ved hjelp av slike prosedyrer:

  • på slutten av høsten er det rikelig å vanne et tre og spray det med auxins;
  • vinter å kompakte snø rundt bagasjerommet;
  • i slutten av februar, behandle aprikosoppløsningen av urea og kobbersulfat (henholdsvis 700 og 100 g på en bøtte med vann);
  • på våren, blek med en konsentrert løsning av hydratisert kalk.

Problemer med pollinerende aprikoser

Årsaken til mangelen på fruiting kan være selvfruktbarheten av sorten, så det anbefales å plante minst to aprikoser, hvorav en vil være selvbefruktet.

Avstanden mellom trærne skal ikke gjøres mer enn 6 m, for å sikre mulighet for støv og beskyttelse mot å strekke kronen.

Mellom aprikoser anbefales det å plante blomster som blomstrer på en gang med dem. Dette vil bidra til å tiltrekke bier.

Hvorfor aprikos ikke bærer frukt – video