Apa jenis penutup rumput di sana, dan berapa tahun akan ada rumput yang panjang yang tidak memerlukan potongan rambut? Bagaimana untuk melengkapkan landskap kawasan pinggir bandar untuk meminimumkan kos kewangan dan masa untuk menjaga perlindungan hijau?

tiada rumput memotongSehingga kini, pakar telah membangunkan beberapa jenis rumput, yang tidak memerlukan penjagaan khas dan potongan rambut. Baru-baru ini, mereka semakin popular di kalangan penduduk rumah negara. Ini disebabkan oleh penyelenggaraan yang minimum, hayat perkhidmatan yang terjamin seperti rumput hijau rata-rata 5 hingga 7 tahun.

Syarat yang diperlukan untuk penanaman rumput

Agar ladang-ladang hijau di rumput untuk jangka masa yang panjang untuk menggembirakan mata, adalah perlu untuk memilih bunga dan rumput yang betul. Tidak mustahil untuk dilakukan tanpa bantuan profesional yang mempelajari dengan teliti lapisan atas tanah di plot taman, menentukan peratusan kelembapannya dan kehadiran rumput di atasnya. Jika kedua-duanya cukup besar, tanaman menanam dipilih untuk menanam, mampu menindas rumput rumput semasa musim rusuk.

Di samping itu, pelbagai jenis rumput tidak boleh terdedah kepada menginjak-injak, dengan cepat naik selepas hujan atau hujan batu dan pulih dari tiba-tiba membentuk “tempat botak.” Agar tidak memikirkan berapa tahun lamanya rumput panjang tidak memerlukan potongan rambut, pakar-pakar termasuk jenis bunga dan rumput yang tidak menonjol yang membiak oleh penanaman diri.

Varieti rumput saka yang tidak memerlukan potongan rambut

Terdapat beberapa jenis rumput hijau yang tidak memerlukan penjagaan menyeluruh dan teratur. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

  1. Rumput Moor. Campuran ini termasuk tumbuh-tumbuhan dan bunga, sepenuhnya disesuaikan dengan iklim tali pinggang tengah Rusia. Pada rumput seperti tumbuh delphiniums, poppies, kekwa, daisies, bunga jagung, marigolds, carnations Cina. Pelbagai warna ini kelihatan hebat dengan latar belakang rumput – fescue dan rumput yang bengkok. Untuk pendaratan rumput Mauritania, kira-kira 30 spesies benih bunga dan tumbuhan yang cantik tetapi bersahaja digunakan. Lawn ditanam pada musim bunga awal, rumput tidak melicinkan, tetapi secara tetap disiram oleh pengudaraan.
  2. Rumput semanggi. Padang rumput hijau yang kaya dan harum dengan tumbuh-tumbuhan yang berkembang pesat – semanggi. Penyusunan kawasan pinggir bandar dengan cara ini bukan sahaja cantik, tetapi juga berguna – semanggi merujuk kepada beberapa jenis rumput padang yang memperkaya tanah dengan nitrogen. Penjagaan rumput semanggi melibatkan penyiraman dan ricih rumput secara tetap setahun sekali – musim bunga awal.

Semua tumbuh-tumbuhan dan bunga yang termasuk dalam campuran untuk tumbuhan saka itu adalah tumbuhan liar. Mereka mempunyai keupayaan yang luar biasa untuk mendapatkan semula tahun depan, didarab dengan biji dibuang selepas berbunga. Sekali setahun untuk menanam anak pokok tambahan di rumput dan kerap melembapkan tanah, rumput hijau yang tidak memerlukan potongan rambut boleh melayani anda sehingga 5-7 tahun.