Pada musim gugur, plum ceri ditanam di dacha dengan nama yang luar biasa dari Rose Julai. Penjual yakin bahawa varieti itu adalah besar dan manis. Saya ingin mengetahui lebih lanjut mengenai spesies ini. Sila berikan penjelasan terperinci tentang pelbagai alycha Julai meningkat. Apa hasilnya dan ketabahan musim sejuk?

plumBerbanding dengan varieti pembiakan hibrid ceri, cetek dan masam, adalah jenis magnitud yang lebih tinggi. Melintasi spesies yang berbeza, saintis telah mengeluarkan sejenis plum ceri, yang tidak kalah dengan plum taman kami dengan saiz buah-buahan dan ciri-ciri rasa, sementara ia tahan terhadap beku dan kebanyakan penyakit. Salah satu daripada wakil-wakil popular yang berbuah besar adalah hanya bulan Julai meningkat.

Orangtua bulan Julai Rose adalah Alycha Kuban Comet, yang memberikan dia ciri-ciri terbaiknya, dan plum Cina.

Ciri-ciri botanipokok

Penerangan mengenai jenis plum ceri Julai meningkat adalah bermula dengan fakta bahawa ia adalah ort awal dengan dimensi pokok padat. Mahkota bulat dan sedikit rata, penebalannya sederhana. Cawangan-cawangan terletak secara mendatar, cawangannya lemah, batang tengahnya pun. Daunnya besar, dalam bentuk bujur, lebih daripada 6 cm panjang, dengan tepi bergerigi.

Pelbagai mempunyai persenyawaan diri separa.

Rasa kualitiJulai meningkat

Di tengah-tengah musim bunga, pokok itu ditutup dengan bunga-bunga harum putih, dan sudah di tengah-tengah musim panas masak kuning dengan buah teduh merah jambu, ditutup dengan salutan cahaya. Berat satu plum adalah lebih daripada 30 g, kulitnya padat, daging kekuning-kuningan menjadi masam manis. Tuai masak tidak rata, buah-buahan perlu dituai dalam beberapa set.

Tulang tegas tumbuh menjadi pulpa kecil, dan sukar untuk mengeluarkannya, tetapi ia adalah ciri semua jenis ceri plum.

Kelebihan pelbagai

Tukang kebun yang memilih untuk Rose Julai tidak akan menyesalinya, kerana pelbagai mempunyai beberapa kelebihan, iaitu:

  • tuaian pertama boleh dibicarakan selepas tahun ketiga kehidupan;
  • plum ceri ripens pada bulan Jun;
  • hasilnya baik dan tahunan;
  • plum cukup besar untuk spesiesnya;
  • pelbagai adalah tahan terhadap penyakit dan fros;
  • Dimensi padat menjadikannya mudah untuk menjaga pokok dan menuai.

Kepastian pertumbuhanpendaratan

Menanam benih lebih baik untuk bermula pada musim gugur, sambil menambah baja humus pendaratan dan baja kalium-fosforus. Pembentukan ceri plum perlu dilakukan pada musim panas, memendekkan ranting panjang muda. Apabila tumbuh di kawasan utara, mahkota harus dibentuk lebih padat, jika tidak ada risiko pucuk fros. 10 tahun selepas ditanam, perlu untuk meremajakan plum ceri.

Video mengenai pertumbuhan plum