Suami saya membawa dua junior Kuriva Gold ke dacha. Tumbuhan konifer yang kita tidak mempunyai, jadi saya takut merosakkan mereka dengan pendekatan yang salah. Beritahu saya, di manakah tempat terbaik untuk menanam jemur Curive Gold dan dalam apa jua keperluannya?

belukar dewasaJuniper Kuriva Gold adalah salah satu daripada wakil paling terang dari juniper shrub Cina. Selalunya ia berlaku di taman-taman dan taman-taman, dan baru-baru ini ditanam di plot swasta. Kilang itu bukan sahaja mempunyai penampilan hebat, tetapi juga mampu membersihkan udara, dan ini menjadi sangat popular di kalangan penduduk musim panas. Belukar ini sesuai untuk penanaman tunggal, dan untuk mewujudkan komposisi kumpulan dalam konifer, di samping itu, kadang-kadang ditanam dalam tab untuk penyelenggaraan rumah.

Ciri-ciri pelbagai

Kurivao Gold adalah semulajadi yang sangat tinggi dan semak subur. Ketinggian tumbuhan dewasa mencapai 2.5 m, sementara lereng belukar hampir sama dengan ketinggiannya. Selama setahun, jintun tumbuh rata-rata sebanyak 20 cm, yang tidak menghalangnya daripada dengan cepat membentuk mahkota subur.

Cawangan juniper adalah tegak lurus ke batang utama dan padat ditutup dengan jarum bersisik bersisik, yang pertama kali mempunyai warna emas. Setelah matang, ia menjadi hijau terang, dan dalam kedalaman rambut berwarna kelabu mahkota itu kelihatan.

Pokok renek berbuah dengan warna-warna pinus berwarna hijau kotor. Apabila mereka terburu-buru, mereka menjadi hitam, dan kelihatan cantik terhadap latar belakang umum.

Pelbagai ciri penanaman

juniper

Tempat untuk menanam semak malar hijau paling baik ditinggalkan di kawasan yang cerah, kerana di tempat teduh warna emas hilang. Draf juga harus dielakkan.

Seperti semua konifer, jintan Curiva Gold terasa baik di mana-mana tanah, walaupun kering dan masam, tetapi masih akan berkembang lebih aktif jika ditambah ke lubang pendaratan pada pendaratan:

  • kompos;
  • gambut.

Dalam kes berlakunya air bawah tanah dalam lubang pendaratan, adalah disyorkan untuk meletakkan lapisan tanah liat berkembang sehingga 20 cm dalam ketebalan.

Anak benih juniper dijual di dalam pasu, dan untuk memindahkannya ke tanah terbuka perlu dengan kaedah transshipment, tanpa pembersihan dari tempat penyimpanan. Leher akar di dalam tanah tidak dapat dipertingkatkan. Selepas menanam di sekeliling belukar, anda perlu membuat corong cetek untuk menyiram.

Penjagaan juniper

Ketinggalan tidak menuntut sama sekali. Ia kadang-kadang cukup untuk dia memberi perhatian kepada:

  1. Drip sekali seminggu.
  2. Mematuhi dua kali setahun (musim bunga-musim luruh).
  3. Pada musim bunga, potong kering dan rosak.

Bulatan Prestugolny dalam radius 40 hingga 90 cm (bergantung pada umur belukar) mesti dibersihkan dari rumput pada waktunya, tidak membiarkannya berlebihan.

Kurivao Gold mempunyai rintangan beku yang tinggi, bertolak ansur dengan kemarau dan jarang sakit. Tetapi semak muda memerlukan perlindungan dari matahari yang menjalar musim semi, yang dapat membakar skala emas lembut. Untuk melakukan ini, pada akhir bulan Januari mereka perlu ditutup dengan lapnik sehingga Mac.

Video tentang pertumbuhan jintan curam Gold