Memilih rumput terbaik untuk rumput di negara ini

Salah satu bahagian penting setiap plot negara ialah rumput lebat yang lebat. Mengenai mana-mana ulat sutera, rumput yang terang apa-apa impian tukang kebun. Permaidani hijau dapat menekankan bukan sahaja keindahan wilayah, tetapi juga mewujudkan iklim mikro yang unik. Oleh itu persoalan timbul: jenis rumput apa yang lebih baik untuk rumput di negara ini?

Pemilihan benih

pilihan rumput untuk rumputAgar rumput itu bertahan selama bertahun-tahun, adalah perlu untuk memberi perhatian khusus kepada pemerolehan benih, dengan itu meneruskan fungsi penunjukan dan pelaksanaan salutan hijau. Juga, apabila membeli benih, jangan lupa tentang keadaan iklim kawasan anda, ciri-ciri tanah, tahap air bawah tanah, pencahayaan buatan tapak dan kekerapan penjagaan. Memelihara kaedah menanam dan pacaran sistematik rumput, akan menyediakan vila dengan lapisan zamrud yang indah.

Rumput terbaik untuk rumput

Setelah mengenali ciri-ciri dan jenis rumput rumput, tidaklah sukar untuk memilih jenis yang paling sesuai dan menentukan: jenis rumput apa yang lebih baik untuk rumput di negara ini?

 1. Padang padang rumput – sesuai untuk tanah yang subur. Mudah menangguhkan fros, kemarau dan tidak diinjak-injak ke bawah. Boleh tinggal di halaman belakang sehingga lima belas tahun.
 2. Sekiranya tapak ini dikuasai oleh tanah kering, berpasir dan miskin, maka fescue domba, ini adalah tumbuhan yang sesuai dengan keadaannya. Lawn dari herba-herba ini akan menjadi cantik dan padat, satu-satunya peraturan makan tepat pada masanya. Rumput rumput ini mudah dipotong, tidak dipijak, ia tumbuh dengan baik di tempat teduh. Ia digabungkan dengan fescue merah, jangka hayat 5 – 6 tahun.
 3. Untuk tanah yang lembap, fescue fescue sesuai. Selalunya ia digunakan dalam gabungan dengan campuran, kerana ia cepat ditiup, tidak berbeza dalam umur panjang dan dalam tempoh yang panjang pembangunan.
 4. Rigras lebih suka komposisi tanah berat. Ia tumbuh di kedua-dua kawasan rendang dan di kawasan yang cerah. Cepat tumbuh, membentuk padat, walaupun tutup, naik satu bulan selepas menyemai benih. Mengekalkan pewarna semulajadi sehingga fros. Jangka hayat tidak lebih daripada lima tahun.
 5. Semanggi adalah putih, rumput ini direka untuk seorang amatur. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ia tidak mempunyai salutan hijau tunggal dan dibezakan oleh daun kecil. Di samping itu, ia tidak berakar di bawah naungan, jadi tempat penanaman perlu dipilih dengan teliti.

Sebelum menanam rumput rumput, anda mesti memusnahkan semua tumbuh-tumbuhan yang tumbuh di laman web ini.

Memotong sederhana tidak berfungsi, anda perlu mengeluarkan sistem akar tumbuhan! Jika tidak, rumput akan membunuh penutup rumput yang ditanam. Sebaiknya ia akan: keluarkan sepenuhnya lapisan atas tanah dan isi dengan yang baru!

Kaedah untuk menanam rumput padang rumput di negara ini

Untuk kawasan rumput, di desa terdapat ciri-ciri ketumpatan dan kekuatan, perlu mematuhi beberapa peraturan penanaman:

 • Mulakan pembajakan terlebih dahulu.
 • Rumput prospektif, masa depan perlu diberi makan: gambut, baja mineral, mungkin buku asas baru.
 • Pada musim panas untuk membuat nitrogen, ia akan menggalakkan pertumbuhan pesat.
 • Pada musim gugur tapak memerlukan fosforus dan baja kalium. Sistem akar diperkuat, lebih mudah menanggung musim sejuk.
 • Sebelum menyemai rumput rumput, wilayah itu dibahagikan kepada bahagian-bahagian, dan kemudian mengedarkan benih.
 • Menjalankan secara tetap, walaupun menyiram, dengan penyiraman atau pemercik.

Untuk rumput rumput, menghiasi pondok dan menggembirakan mata penanam, perlu menghasilkan potongan rambut kekal sebaik sahaja ketinggian rumput mencapai tujuh sentimeter.

Kajian video mengenai biji padang rumput

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector