bunga unguMasa baik hari! Soalan saya mengenai ungu “Air”. Lokasinya terletak di tingkap timur. Ia memberikan hanya 1-2 peduncles dan tidak membentuk “cap” peduncles. Bagaimana untuk melakukan ini? Dia mempunyai petioles daun yang lebih rendah. Adakah ini betul? Adakah saya perlu mengeluarkannya dan ada keperluan untuk mengeluarkan nipis 2-3 pesanan? Terima kasih atas tip!

Air Violet kepunyaan dua jenis, ia mempunyai bunga yang sangat besar dengan ruches. Pewarna agak luar biasa – warna beransur-ansur beralih ke satu sama lain.

Ciri-ciri bunga violet berbunga

berbunga pertama

Banyak masa berlalu dari masa pembentukan peduncle dengan tunas hingga pembubaran penuh. Pembungaan berpanjangan selama sebulan, dan lebih lama lagi, berbeza dengan jenis lain, di mana hal berkembang berkembang dengan serta-merta. Sebagai wakil khas terry violets, Watery menunjukkan semua kecantikan selepas berbunga ketiga.

Oleh sebab penulis tidak menentukan usia tumbuhan itu, dapat diandaikan bahawa bunga lonjakan tunggal adalah salah satu mekar pertama, dan akhirnya warna ungu akan dibuka secara penuh.

Punca Pengekstrakan Daun

Batang panjang dari risalah dan peduncle mungkin disebabkan oleh aksesori varieti violet. Sebab-sebab lain untuk peregangan ialah:

  1. Kekurangan lampu. Periuk mesti disusun semula ke tempat yang lebih terang atau ditetapkan pada cahaya buatan.
  2. Suhunya terlalu tinggi. Gerakkan ungu ke bilik lain.

Penulis perlu memeriksa dengan teliti kilang dan memberi perhatian kepada outlet. Kotak panjang dan roset longgar bercakap tentang kelembapan dalam periuk. Ia perlu untuk membolehkan tanah kering dan menyesuaikan penyiraman. Malangnya, soalan itu tidak menyatakan bagaimana ia dilaksanakan. Paling penting, violets bertindak balas terhadap penyiraman sumbu. Dengan pilihan yang tepat ketebalan sumbu (bergantung pada jumlah pot), bunga itu sendiri akan “minum” jumlah air yang diperlukan.

Untuk memecah atau tidak meninggalkan pada ungu?

pemangkasan

Sekiranya daun-daun ungu dewasa mempunyai banyak, dan batang bunga kecil, dan dengan berbunga seterusnya bilangan mereka tidak meningkat, punca masalah ini mungkin lebihan nitrogen di dalam tanah. Kilang itu secara aktif membina topi keras untuk menjejaskan berbunga. Dalam kes ini, dalam pembajaan, anda perlu membuat rehat selama sebulan setengah, dan kemudian membuat baja fosfat. Tangkai daun yang lebih rendah boleh dipotong.

Letakkan potongan petiole dengan ditaburi dengan arang aktif.

Daun-daun violet boleh dipotong:

  • jika ia rosak, kering atau cacat;
  • jika daun pertama tidak kelihatan sama seperti pelbagai jenis;
  • Untuk memberikan roset penampilan simetri (ini juga terpakai pada daun perintah kedua).

Ia harus diambil kira bahawa selepas memotong ungu memerlukan masa untuk menyesuaikan diri dan 5 bulan akan datang tidak akan berkembang.

The Bloom Pertama Violets – video