Tulis, sila, arahan untuk permohonan baja Agricola untuk tumbuhan dalaman. Berapa kerapkah saya boleh menggunakannya dan untuk warna apa penyediaan sesuai?

bajaAntara pelbagai ubat-ubatan untuk membaja tanaman dalaman adalah untuk memperuntukkan Agricola baja. Komposisi kompleks baja khas termasuk gabungan seimbang nutrien yang paling penting – nitrogen, fosforus dan kalium. Di samping itu, ia mengandungi banyak unsur surih lain, dan dalam bentuk yang mudah diakses dengan mudah diasimilasikan oleh tumbuh-tumbuhan, serta zarah aktif – tenaga. Terima kasih kepada komposisi yang kaya ini, Agricola meningkatkan pertumbuhan tumbuhan, merangsang berbunga yang banyak, meningkatkan imuniti dan rintangan bunga kepada pelbagai penyakit.

Arahan bagaimana untuk memohon baja Agricola untuk berpakaian atas tumbuh-tumbuhan dalaman bergantung kepada bentuk di mana baja dibentangkan. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat dalam barisannya sebagai persiapan yang digunakan untuk pemakanan tambahan biasa, dan tindakan yang berpanjangan.

Baja Agricola untuk tumbuhan dalaman boleh didapati dalam bentuk:

  • penyelesaian cecair;
  • granul kering;
  • penyepit.

Bentuk cecair baja boleh digunakan untuk penyuburan akar dan daun bunga, sebelum mempersiapkan penyelesaian kerja.

Cara menggunakan penyelesaian cecair?baja akuakultur

Baja Agricola dalam bentuk cecair (Aqua) adalah tumpuan. Atas dasarnya, penyelesaian kerja disediakan, yang secara langsung dan ditambah dengan tumbuh-tumbuhan dalaman. Untuk penyiraman sekali seminggu, cair 10 ml dadah dalam satu liter air. Sekali dalam dua minggu, bunga boleh disembur dengan menyediakan 5 ml baja penyelesaian untuk jumlah air yang sama.

Agricola Aqua boleh sama ada sejagat atau untuk kategori tertentu bunga dalaman:

  • tumbuh-tumbuhan hiasan-daun;
  • berbunga;
  • orkid;
  • kelapa sawit;
  • mawar dalaman;
  • kaktus dan succulents.

Granul kering sebagai varian ekonomi baja

granul agricola

Penggunaan Agricola dalam bentuk kering juga menyediakan penyediaan penyelesaian berdasarkan kepada mereka, tetapi hanya untuk pembalut akar. Granul dengan cepat dan tanpa jejak larut dalam air, selain itu mengandungi kompleks nutrien yang lengkap. Terima kasih kepada ini, penyediaan ini sangat menjimatkan: untuk membuat 1 liter larutan nutrien, hanya 2.5 g granul yang diperlukan.

Klasifikasi baja bergantung kepada jenis tanaman dalaman adalah sama dengan Agricola Aqua.

Ciri-ciri penggunaan baja dalam tongkatagricola sticks

Agricola dalam bentuk batang adalah baja tindakan yang berpanjangan, yang sesuai untuk semua tumbuhan dalaman. Kaedah aplikasi agak mudah – kayu hanya perlu tersekat sepenuhnya ke dalam tanah (selepas pengairan) di antara pinggir periuk dan batang tumbuhan.

Bilangan batang setiap pasu bergantung pada saiznya: semakin besar periuk, lebih banyak penyepit diperlukan. Jadi, periuk dengan diameter sehingga 9 cm cukup untuk satu batang, dan untuk kapasiti lebih daripada 40 cm anda memerlukan enam atau lebih batang.

Dengan setiap pengairan berturut-turut, batang secara beransur-ansur dikeluarkan nutrien, dan sebagainya selama 2 bulan.

Related  Azofoska: permohonan untuk pemakanan anggur

Menyembur bunga Agricola Aqua – video