Saya hanya suka krisan, tumbuh mereka berdua di bunga bunga, dan di dalam periuk di tingkap. Terdapat banyak jenis dalam koleksi saya. Walau bagaimanapun, baru-baru ini saya mendengar tentang kultivar baru – Chrysanthemum Bacardi. Sila beritahu kami tentang pelbagai krismas Bacardi.

Chrysanthemum Bacardi merujuk kepada krim tunggal bunga. Gred muda, ditarik balik pada tahun 2004. Oleh kerana ciri-cirinya, ia sering digunakan dalam komposisi sejambak dengan warna lain. Tidak kurang kelihatan Bacardi yang cantik dan kesendirian, kerana struktur perbungaan itu membolehkan anda melukisnya dalam warna yang berbeza dengan warna-warna istimewa atau memakai glitter. Apa yang istimewa mengenai gred ini yang menarik perhatiannya?

Penerangan yang pelbagai

Seperti yang telah diperhatikan, krisan ini tumbuh semak belukar. Batangnya sangat elastik, ia mengekalkan harta ini semasa pemangkasan. Apabila berbunga Bacardi membentuk bunga yang indah, warna yang boleh:

  • salji putih dengan tengah hijau;
  • warna merah jambu;
  • krim warna (Bacardi Cream);
  • warna merah (Bacardi Bordeaux);
  • warna kuning cerah (gred Bacardi Sani).

bacardi kuning

bordeaux bacardi

dicat putih bacardi

bacardi pink

krim bacardi

Bunga-bunga itu sama dengan chamomile, tidak terlalu besar – diameter 6.5 cm, mempunyai garis tengah atau hijau diameter 1.5 cm.

Chrysanthemum Bacardi selepas memotong untuk seketika dalam sebuah sejambak, mengekalkan kesegarannya.

Sebuah “sejambak” yang indah di dalam periuk juga boleh ditanam di rumah, menyediakan syarat-syarat krisan yang diperlukan.

Apa yang dia suka dan tidak suka kekwa

Chrysanthemum Bacardi, seperti saudara-mara saudaranya yang lain, suka tempat yang cerah dan penyiraman yang baik. Pada masa yang sama, tumbuhan tidak menanggung kelembapan berlebihan, memandangkan sistem akar mula reput dari ini. Juga, pertumbuhan bunga dipengaruhi oleh kurangnya pencahayaan – semak menjadi memanjang dan boleh berhenti di mekar. Suhu yang selesa untuk kekwa adalah dalam 18 darjah haba.

Chrysanthemum tumbuh dengan baik di dalam tanah nutrien. Ia boleh dibeli di kedai bunga atau dilakukan sendiri. Untuk melakukan ini, campurkan 2 bahagian tanah rumput dan sebidang pasir, tanah humus dan daun.

Kilang itu bertindak balas dengan baik untuk memberi makan dengan sampah ayam. Tetapi ia perlu dilakukan dengan berhati-hati, supaya tidak keterlaluan – dari baja berlebihan keasidan tanah naik, dan kekwa tidak menyukainya. Jangan lupa tentang melonggarkan tanah selepas menyiram untuk memudahkan akses udara ke sistem akar.

Satu belukar muda memerlukan pemindahan setiap tahun, krisan dewasa perlu ditransplantasikan setiap dua tahun.

Apabila pemindahan, anda perlu menukar tanah sepenuhnya. Krisan yang semakin berkembang juga perlu menukar periuk setiap tahun, manakala periuk baru harus berada dalam lilitan yang lebih besar daripada yang sebelumnya sebanyak 2 cm. Bunga muda secara kerap ditebang untuk membentuk belukar dan berbunga yang banyak.

Bagaimanakah rupa Bacardi Chrysanthemum putih seperti – video