Untuk masa yang panjang saya bermimpi untuk mempelbagaikan tapak di negara ini, menjadikannya lebih menarik dan luar biasa. Saya mahu menghiasnya dengan pot bunga. Tetapi membeli mereka mahal, jadi saya ingin tahu – betapa indahnya untuk membuat katil bunga konkrit untuk bunga dengan tangan anda sendiri? Apa yang diperlukan untuk ini dan bagaimanakah proses pembuatannya berjalan?

Potong hari ini digunakan secara meluas dalam reka bentuk landskap. Mereka mempunyai banyak kelebihan:

  • kos bahan mentah yang rendah;
  • ketahanan;
  • rintangan tinggi terhadap beban mekanikal, kelembapan tinggi, perubahan suhu, pendedahan ultraviolet;
  • kemungkinan membuat pasu apa-apa saiz dan bentuk.

Oleh itu, tidak pelik bahawa ramai pemilik kotej dan rumah persendirian berfikir betapa indahnya untuk membuat katil bunga konkrit untuk bunga dengan tangan mereka sendiri.Vas dalam gaya Perancis

Untuk melakukan ini setiap orang boleh lakukan, walaupun dia tidak mempunyai pengalaman yang sesuai. Di samping itu, tidak perlu mempunyai peralatan mahal – anda boleh melakukan semua kerja sendiri, tanpa alat khusus.

Menggunakan Borang Pembelian

Pada jualan anda boleh melihat berpuluh-puluh silikon khas dan acuan plastik, yang direka untuk pembuatan pasu konkrit halus. Walau bagaimanapun, kos mereka biasanya diukur dalam beribu-ribu rubles – mereka hanya masuk akal jika anda akan menghasilkan puluhan atau beratus-ratus produk.Borang pembelian untuk pot bunga

Penggunaannya dipermudahkan sedapat mungkin – acuan dikumpulkan, dilincirkan dari bahagian dalam oleh minyak dan diisi dengan konkrit cair. Goncang sedikit untuk mengedarkan penyelesaian sepanjang kelantangan. Selepas 48 jam, konkrit akan dipegang, dan bentuknya boleh dikeluarkan. Pegang periuk selama beberapa hari di tempat yang kering dan hangat, dan anda boleh memasangnya di laman web ini.

Bagaimana untuk menjimatkan wang apabila membuat pot bunga?

Tidak setiap orang bersedia untuk menyerang satu ribu atau dua rubel untuk satu bentuk yang akan digunakan hanya dua atau tiga kali. Oleh itu, orang praktikal menggunakan perkara-perkara yang diperbaiki.

Related  Bagaimana untuk merancang taman di kawasan kecil?

Apa yang diperlukan adalah bentuk saiz dan bentuk yang sesuai. Ia boleh menjadi silikon atau plastik. Permukaan dalaman dilincirkan dengan minyak, supaya produk jadi mudah dikeluarkan. Gelas, baldi atau objek bulat lain saiz sesuai, juga minyak, diletakkan di tengah. Di dalam tangki harus diletakkan batu atau batu bata, sehingga tidak terpasang.Pembuatan pot bunga konkrit kecilSelepas acuan dipenuhi dengan konkrit cecair – terlalu tebal tidak boleh mengisi semua lompang. Apabila konkrit cukup keras (tidak kurang daripada 48 jam), baldi atau kaca dikeluarkan dan acuan dikeluarkan. Produk siap boleh digunakan dalam bentuk asalnya, dan boleh dicat dengan warna yang sesuai.

Butiran tentang pengeluaran pot bunga diberitahu dalam video: