Selama beberapa tahun sekarang, saya telah menanam tomato untuk dijual. Baru-baru ini saya mendengar tentang persiapan Kristalon bahawa ia membantu untuk mendapatkan pertambahan kuat dan tuaian yang banyak. Cara-cara menggalakkan penggunaan baja Kristalon untuk tomato.

Crystal adalah serbuk kristal dan merujuk kepada baja mineral kompleks. Baja digunakan untuk penggayaan daun dan akar tanaman taman dan taman, serta tumbuh-tumbuhan dalaman. Kristalon menunjukkan hasil yang baik apabila menanam tomato. Terima kasih kepada bentuk ubat chelate, ia larut dengan cepat dan diserap dengan baik oleh budaya.

Hasil rawatan tomato oleh Crystalon

tomato kristal

Baja terdiri daripada kompleks mikro dan makroel, yang diperlukan untuk tumbuhan pada peringkat pembangunan yang berlainan. Hasil daripada rawatan foliar dan foliar, Kristalon:

 1. Meningkatkan hasil.
 2. Meningkatkan kualiti buah.
 3. Meningkatkan ketahanan terhadap penyakit berjangkit dan kulat.
 4. Budaya lebih mudah untuk bertolak ansur dengan perubahan mendadak dalam keadaan cuaca, seperti kemarau dan turun naik suhu secara tiba-tiba.
 5. Terdapat keseimbangan komposisi tanah di mana tomato ditanam.
 6. Perkembangan terangsang sistem akar dan jisim hijau.
 7. Jumlah pertumbuhan bibit tomato semakin meningkat.

Crystal dalam komposisinya sememangnya selamat untuk manusia dan tumbuh-tumbuhan yang ditanam dan tidak mengandungi klorin.

Kaedah permohonan

Baja Crystal adalah beberapa jenis bergantung kepada penggunaan yang dimaksudkan. Untuk tomato berpakaian atas disyorkan untuk menggunakan Kristalon:

 • hijau (khas);hijau kristal
 • coklat;coklat kristal
 • merah;merah jambu
 • semua tujuan.kristal sejagat

Baja berfungsi dengan baik di dalam tanah terbuka dan di dalam rumah hijau yang tumbuh. Sekiranya tanah alkali digunakan, Yellow Crystal digunakan untuk mengoptimumkan komposisinya.

Kaedah pemakaian baja Kristalon untuk tomato bergantung pada varian tertentu yang digunakan. Oleh itu, untuk membuat anak benih, buatlah pakaian atas foliar dengan penyelesaian berdasarkan Kristalon khas (hijau) pada kadar 1-1.5 g setiap liter air.

Air untuk penyelesaian mestilah mempunyai suhu sekurang-kurangnya 10 darjah. Penyelesaian siap harus digunakan dalam masa 6 jam.

Selepas benih tomato ditanam di tanah terbuka, ia dirawat dengan Crystal kuning. Ini menyumbang kepada perakaran yang lebih baik dan pembangunan aktif sistem akar tomato. Untuk menyediakan penyelesaian, 1 g ubat itu ditambah kepada setiap liter air dan disiramkan benih untuk empat minggu pertama selepas pemindahan.

Jenis Kristalon boleh dicampurkan dengan satu sama lain atau dengan ubat-ubatan lain, tetapi tidak boleh digabungkan dengan bahan yang mengandungi logam (tembaga, aluminium, dll.).

Pada separuh kedua musim yang semakin meningkat, untuk meningkatkan hasil tomato dan menenunkannya dengan potasium, peragaan atas akar dilakukan oleh Kristalon coklat dan merah. Kadar penggunaan dadah tidak melebihi 2 g seliter air.

Baja Kristal dari FERTIKA – video