Saya terlibat dalam penanaman bunga dalaman untuk dijual. Seorang kawan menasihatkan ubat Aquarin dari siri bunga. Apa yang boleh anda katakan mengenai baja Aquarin “Bunga”? Bolehkah saya memohon untuk bunga yang tumbuh di tanah terbuka?

Untuk perkembangan aktif, tanaman bunga memerlukan suplemen pemakanan berkala. Sehingga kini, pasaran bunga menyediakan pilihan besar ubat-ubatan yang berbeza, kedua-duanya khusus untuk spesies tumbuhan tertentu, dan tindakan sejagat.

akuarium dalam baldi

Salah satu persiapan seperti Aquarin, baja larut air kompleks yang digunakan untuk penanaman semua spesies tumbuhan. Bergantung kepada komposisi dan tujuan baja ini dihasilkan dalam bentuk yang berbeza, dan untuk memakai topi tumbuhan hiasan Aquarine “Flower” digunakan.

Ciri-ciri penyediaan

akuarium dalam pakej

Apa yang boleh anda katakan mengenai baja Aquarin “Bunga”? Pertama sekali, bahan berguna disediakan di dalam bentuk chelated, yang mana penyediaannya cepat dan sepenuhnya larut dalam air.

Komposisi “Bunga” Akuarium termasuk elemen surih seperti:

 • nitrogen;
 • kalium;
 • fosforus;
 • magnesium;
 • besi;
 • tembaga;
 • zink;
 • mangan.

Ubat ini digunakan untuk berpakaian akar dan bunga dari semua jenis bunga, termasuk tembikar, hiasan dan taman. Penggunaan baja secara tetap menyediakan bunga dengan satu set lengkap nutrien yang diperlukan untuk perkembangan pesat, dan juga mempengaruhi pengaruh bunga mereka secara positif. Inflorescence diikat dan kuat dalam jumlah yang lebih besar, dan warna bunga menjadi tepu.

Bagaimana untuk menggunakan ubat untuk membaja bunga?

Akuarium buangan

Bunga akuarium digunakan untuk menyediakan penyelesaian berair. Mereka menanam tumbuhan di bawah akar atau menyemburkan bahagian daun.

Adalah wajar untuk mengambil air untuk penyelesaian hujan dan air berdiri. Ia tidak boleh mengandungi alkali dan garam, di mana keberkesanan penyelesaian yang disediakan mungkin berkurang.

Bergantung kepada jenis tanaman bunga, skim rawatan berikut digunakan:

 1. Tumbuh-tumbuhan berbunga dan hiasan tumbuh di dalam rumah. Dalam tempoh musim bunga musim gugur, pembajaan dilakukan sekali dalam 10 hari, pada musim sejuk ia cukup sebulan sekali. Untuk penyelesaian, 10 g ubat itu dicairkan dalam baldi air.
 2. Tanaman balkoni. Ia digunakan tidak melebihi tiga kali sebulan, penyelesaiannya mempunyai kepekatan yang sama.
 3. Tumbuhan taman tahunan. Disiram dengan larutan (20 g setiap baldi air) setiap 10 hari.
 4. Taman perennial, termasuk bunga ros. Penyemburan pertama (atau penyiraman) dilakukan pada awal musim bunga, kemudian tanaman dirawat sekali setiap dua minggu. Untuk penyelesaian, 15 gram setiap 10 liter air digunakan.
 5. Tumbuhan bulbous. Rawatan pertama dilakukan semasa pertumbuhan pucuk, maka tidak lebih sering daripada sekali dalam 10 hari. Penyelesaian ini disediakan dari 15 g penyediaan dan baldi air. Dua minggu selepas mentol berbunga diberi makan untuk kali terakhir dengan penyelesaian kurang pekat (10 g setiap 10 liter air).

Rawatan tumbuhan Aquarine “Bunga” perlu dijalankan pada waktu pagi dalam keadaan cuaca yang berawan, tetapi tanpa hujan.

Ciri-ciri dan perbezaan baja larut air dan berbutir – video