Apa yang berbeza untuk padang rumput padang rumput untuk rumput dari rumput lawn yang lain? Dalam kes-kes yang lebih baik hanya menggunakan fescue untuk rumput, dan apabila lebih baik untuk menggabungkannya dengan rumput rumput yang lain. Apakah kelebihan fescue yang membuat anda membuat pilihan yang memihak kepadanya ketika menghias rumput.

Apabila memilih padang rumput harus dibimbing terutamanya oleh pelantikan rumput. Adakah ia akan digunakan sebagai taman permainan, untuk sukan, atau ia akan menjadi rumput yang akan menghiasi dacha anda. Fescue Fescue adalah rumput lama yang tumbuh sangat cepat, tidak takut memotong kerap dan mempunyai pucuk lembut. Walaupun selepas berbuah, fescue tidak menebal, batangnya tidak menjadi berduri.

fescue fescuePadang rumput Fescue untuk rumput boleh menjadi pilihan yang sangat baik jika:

  1. Rumput akan digunakan untuk menghiasi laman web ini. Fescue sangat rapat mengetatkan tanah pada tahun pertama. Tanaman hijau yang terang kelihatan seperti permaidani berbulu. Ini adalah tumbuhan yang sangat hiasan, dan ia digunakan oleh kebanyakan pereka untuk plot landskap, mewujudkan rumput di mana-mana landskap.
  2. Perlu cepat tumbuh rumput. Pada tahun pertama, jika anda menanamnya pada musim bunga, oleh musim gugur rumput akan menggembirakan kehijauan dan kesegaran yang padat. Sepuluh hari selepas penanaman, semasa menyiram, fescue tumbuh secara kualitatif, dan dalam sebulan anda akan mendapat permaidani hijau yang penuh, padat dan berair.
  3. Anda mahu membuat rumput antara pokok buah-buahan. Untuk memastikan bahawa taman dengan pokok mempunyai penampilan yang baik, tidak perlu memproses atau menggali dari rumput. Dalam kes ini, anda hanya perlu potongan rambut antara pokok.
  4. Anda merancang untuk mempunyai rumput lebih daripada sepuluh tahun. Jika anda peduli dengan betul: menyiram, memotong, memanaskan chamfered, supaya rumput yang dibuang tidak menyemburkan tanah, menyuburkan – rumput akan menggembirakan anda lebih daripada lima belas tahun.
  5. Anda jarang muncul di negara ini. Fescue mudah mengalami kemarau. Jika rumput perlu dibina di negara ini, di mana anda tidak kekal, rumput akan bertahan dengan baik selama dua minggu tanpa penyiraman. Tetapi lebih baik untuk mengelakkan gangguan tersebut, kerana matahari yang sangat cerah dapat membakar. Dalam kes sedemikian, lebih baik untuk membentuk rumput di bawah naungan – ia akan menjadi juicier dan lebih cerah.
  6. Anda tidak mahu memilih tumbuh-tumbuhan untuk tanah yang anda ada di laman web ini. Fescue tidak aneh, dan jika lapisan subur mempunyai dasar berpasir, rumput akan tetap bercambah dengan sempurna.

Dengan semua kelebihan, kelemahan menggunakan fescue, seperti mono – menyemai, adalah jelas:

  1. Fescue tidak bertolak ansur dengan menginjak-injak. Sekiranya anda bercadang untuk meluangkan masa di rumput secara aktif, akan ada anak-anak dan haiwan yang bermain di sana, berkelah akan dianjurkan – rumput akan cepat menjadi lebam dan akan muncul bintik-bintik botak yang akan memburukkan lagi penampilan.
  2. Adalah lebih baik untuk menghasilkan tanaman pada musim bunga, supaya rumput mempunyai masa untuk mengambil akar, bercambah dan mempunyai sistem akar yang baik.
  3. Jika semasa musim panas untuk tidak memotong rumput, fescue akan mula berkumpul di hummock kecil, memandangkan makin lama yang longgar akan mulsa zon basal, dan tanduk botak akan terbentuk.

Penggunaan rumput padang rumput fescue dalam campuran rumput

Fescue dalam campuran rumput mempunyai peratusan yang berbeza. Ia sering membentuk asas untuk set herba tersebut. Bergantung pada jenis rumput yang anda ingin dapatkan – ia ditambah lebih kurang. Jika rumput dirancangkan sebagai tempat rehat aktif, komposisinya lebih kecil jika rumput digunakan sebagai perhiasan, dalam pengatungan, sebagai jalur yang memisahkan zon yang berlainan – kuantiti dalam campurannya jauh lebih tinggi daripada biji-bijian lainnya. Selalunya ia bercampur dengan ryegrass dan padang rumput padang rumput. Dalam sesetengah kes, ia bercampur dengan semanggi putih.

padang rumput fescue sebagai rumput

Penjagaan yang betul, yang terdiri daripada penyiraman, pemotongan sistematik, dan pembajaan dengan persediaan khas, pada musim bunga dan musim gugur, akan memberi peluang untuk menikmati rumput hijau yang cantik selama sekurang-kurangnya lima belas tahun.

Petua video untuk memilih rumput