Herba, permaidani adalah hiasan setiap wilayah rumah. Di samping itu, rumput rumput bukan hanya sebahagian daripada reka bentuk landskap, ia sangat melindungi laman web daripada ditumbuhi rumpai. Walau bagaimanapun, terdapat kes-kes yang pada musim bunga rumput tidak ditanam, untuk satu sebab atau yang lain. Oleh itu, persoalan timbul: Adakah mungkin untuk menanam rumput pada musim gugur?

Lawn musim gugur. Faedah

Pendapat banyak landskap profesional cenderung untuk satu perkara: rumput yang disemai dalam tempoh musim gugur masa akan tumbuh kuat dan padat.

Penghakiman ini benar-benar wajar jika kita mempertimbangkan beberapa faktor:

  • tanah musim luruh, untuk menyemai mempunyai keadaan yang ideal, ia cukup dibasahkan dan dipanaskan. Dalam hal ini, pucuk akan bertunas dengan cepat, dan sistem akar rumput padang akan membentuk dan bertambah kuat. Sekiranya anda menyemai rumput pada hari-hari awal bulan September, maka menjelang November penutup hijau akan meningkat;
  • faktor penting adalah suhu udara. Dalam tempoh ini ia agak selesa dan tidak tinggi, seluruh atmosfer tepu dengan kelembapan;
  • tidak ada percambahan besar rumpai, jadi ia tidak akan mengambil banyak masa untuk berjuang dengan mereka;
  • penanaman musim luruh rumput rumput adalah pilihan yang mudah, kerana semasa musim panas, anda perlahan-lahan boleh menyediakan tanah untuk penanaman, secara beransur-ansur menghilangkan rumput, menggali, membaja dalam tanah, menggulung dan melembabkan;

Pilihan untuk menanam rumput pada musim gugur

  1. Anda boleh menyemai benih rumput pada bulan September. Ia adalah perlu untuk berhati-hati menyediakan tanah dan mewujudkan penjagaan yang terbaik untuk pucuk masa depan. Jika semua arahan pendaratan dipenuhi, maka permaidani hijau akan menutup halaman belakang, sehingga fros pertama. Musim depan, hampir dari bawah salji itu sendiri, anda boleh melihat rumput yang tebal dan hijau.
  2. Anda boleh menyemai benih rumput rumput, di dalam tanah beku, tetapi tanpa penutup salji. Masa terbaik adalah pada bulan kedua atau bulan Oktober. Perkara utama dalam penanaman: untuk mempunyai masa dalam masa, untuk merawat tanah. Kaedah ini mempunyai kelebihannya. Pada akhir musim rumput tidak akan naik, oleh itu tidak perlu berurusan dengan pemprosesan dan memotong. Semasa tempoh musim sejuk, benih akan menjadi keras, mereka akan menjadi tahan terhadap penyakit, dan dengan permulaan musim bunga, mereka akan segera tumbuh.

Related  Bagaimana untuk menanam honeysuckle pada musim gugur?

Jadi, bertanya soalan: adakah mungkin untuk menanam rumput pada musim gugur? Jawapannya mudah: tentu saja, ya, terutamanya penanaman rumput rumput pada musim gugur, sangat sesuai untuk tukang kebun yang sanggup menunggu pucuk tanih hijau, sehingga musim depan!

Video: pendaratan rumput