Adakah ia bernilai untuk mempercayai tanda-tanda dan takhayul yang berkaitan dengan begonia

Rakan saya memberi saya begonia untuk hari jadi saya. Mereka mengatakan bahawa tumbuhan ini membawa nasib baik dan kemakmuran ke rumah. Saya tahu bahawa di rumah ia berguna untuk menjaga kaktus, terutamanya berhampiran komputer, tetapi saya tidak pernah mendengar apa-apa tentang begonia. Beritahu kami apa tanda dan takhayul lain yang berkaitan dengan begonia bunga.
Ramai telah berkali-kali mendengar bahawa bunga ini atau itu lebih baik untuk tidak menyimpan di rumah, kerana ia menyebarkan tenaga negatif sendiri. Dan sebaliknya – tumbuhan tertentu akan membawa nasib baik. Kesusasteraan ini menerangkan banyak tanda dan takhayul yang berkaitan dengan bunga, termasuk begonia. Untuk mempercayai mereka atau tidak adalah perkara peribadi untuk semua orang, tetapi mendengar pendapat yang popular tidak akan pernah ada.

tanda-tanda yang berkaitan dengan begonia

Begonia sebagai penapis tenaga negatif

begonia sebagai penapis

Setiap orang mempunyai aura sendiri, yang mengandungi tenaga negatif dan positif. Orang yang mempunyai kekuatan negatif sering disebut “vampire tenaga”. Oleh itu, jika seseorang itu masuk ke rumah, maka selepas dia berlepas sebahagian daripada tenaga negatif kekal dan mempunyai kesan ke atas penduduknya.

Selaras dengan kepercayaan popular, begonia yang berfungsi sebagai sejenis penapis yang menyerap dan meneutralkan segala yang negatif.

Ini terpakai kepada pemikiran orang lain, dan perasaan tuan mereka. Bunga itu, seperti itu, mengambil keraguan dan kebimbangan yang menekan orang itu dan merangsang dia untuk mengambil tindakan aktif, meningkatkan reaksi dan membawa kedamaian dan keharmonian ke dalam rumah.

Tanda perubatan begonia

begonia sebagai penyembuh

Hampir setiap tumbuhan dan herba digunakan dalam ubat rakyat untuk rawatan dan pencegahan pelbagai penyakit.

Terdapat pendapat bahawa begonia yang mempunyai kesan positif dalam penyakit saluran pernafasan atas, hati, jantung dan perut.

Begonia dan Kewangan

magnet kewangan begonia

Bagi orang yang terlibat dalam perniagaan, adalah baik untuk mempunyai pasu dengan begonias di tangan. Adalah dipercayai bahawa ia mengasah intuisi, membantu menilai keadaan dengan betul, dan bertindak dengan cepat dan secukupnya. Dengan rasa terima kasih untuk penjagaan yang baik, kilang itu akan membantu pemiliknya mengelakkan transaksi atau rakan kongsi yang tidak jujur ​​dan membangunkan bakat komersial. Mereka mengatakan bahawa jika begonia tumbuh sangat cepat dan berkembang dengan berlimpah, ia melambangkan nasib baik dalam usaha anda. Dan sebaliknya – menelan bunga itu memberi kesaksian kepada kemungkinan kerugian atau penyakit penghuni rumah.

Begonia adalah pembantu Cupid

simbol kasih sayang

Ramai yang percaya bahawa begonia akan membantu menarik separuh lagi, dan jika sudah ada, ia akan membawa persefahaman bersama ke rumah – membuang semua perkara yang tidak perlu dan tidak perlu dari hubungan itu, dan tambah kekurangan pasangan. Untuk melakukan ini, periuk mesti diletakkan di dalam bilik tidur (jika tumbuhan itu mempunyai bunga merah). Begonia merah jambu dan putih akan melicinkan keadaan di dapur atau di lorong. Dengan cara ini, pembiakan begonia yang tidak dirancang boleh menunjukkan penambahan semula keluarga.

Bunga di rumah untuk menarik nasib, wang dan kebahagiaan keluarga – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector