pisau pemotong tembikaiSemangka adalah buah yang paling kegemaran dari orang dewasa dan kanak-kanak. Semua orang menanti musim panas, akhirnya menikmati semangka yang lazat dan enak. Tetapi, malangnya, tidak selalu mungkin untuk memotongnya dengan lancar dan berhati-hati, supaya tidak melicinkan dengan jus wangi.

Walau bagaimanapun, kini masalah ini dapat diselesaikan dengan cepat dengan pisau khas untuk tembikai. Peranti ini membolehkan anda dengan cepat dan tepat mengurangkan buah beri yang besar.

Gunakan pisau untuk semangka sangat mudah. Pertama, anda perlu membasuh semangka dan memotongnya separuh (terbaik bersama) dengan pisau konvensional. Ambil pisau khas dari sisi yang terdapat bar khas. Ia adalah orang yang memotong daging buah beri yang perlahan. Kemudian flip pisau dan tarik kepingan yang dihasilkan dengan plaster. Selepas keseluruhan tembikai dipotong, bilas pisau dengan air.

kami mengambil sekeping tembikai yang kemasKelebihan pisau tembikai:

 1. Kesederhanaan. Pergerakan mudah boleh memotong buah beri yang besar.
 2. Kelajuan. Dengan pisau yang selesa, anda boleh meremukkan seluruh buah tembikai dalam masa kurang dari dua minit.
 3. Keterlaluan. Peranti ini menggabungkan pisau dan penyepit mudah, terima kasih kepada mana ia boleh dilakukan dengan tepat mendapatkan potongan yang dihiris.
 4. Pemotongan kualiti. Semua kepingan iris akan menjadi ketebalan yang sama.
 5. Kebersihan. Dengan pisau sedemikian, sukar untuk membasuh meja dan pakaian. Tidak perlu membasuh seluruh dapur dari jus tembikai.
 6. Reka bentuk pemikiran. Pisau itu tidak mengambil banyak ruang di dapur, dan pemegangnya dibuat sedemikian rupa sehingga hampir mustahil untuk menjatuhkan pisau.
 7. Sesuai untuk tembikai dan melon.

dihiris dengan cepat dan indahhttps://www.youtube.com/watch?v=DcU1StPmf0Q Pisau untuk semangka hanyalah peranti yang indah. Tetapi berapa kosnya? Di kedai-kedai dalam talian di Ukraine dan Rusia, pisau itu dijual untuk 300 Rubles. Cukup murah untuk ciptaan sejagat ini.pisau tembikai di kedai dalam talian

Tetapi di tapak pisau Aliexpress untuk memotong semangka hanya 109 rubel. Ini benar-benar harga yang sesuai untuk peranti ini.

pisau tembikai pada AliexpressCiri-ciri pisau Cina untuk memotong tembikai:

 • bahan – keluli tahan karat;
 • panjang pisau – 11 cm;
 • panjang pisau dengan pemegang – 21 cm;
 • warna – keperakan;
 • ia adalah mungkin untuk mencuci di mesin basuh pinggan mangkuk.

ia mudah dan cantikSeperti yang anda dapat lihat, pemotong mudah untuk memotong semangka sebaiknya dipesan secara langsung dari pengilang China. Lagipun, dia menjual barangannya hampir 3 kali lebih murah daripada pengeluar domestik.