otvoreni dekorativni cvjetni pokroviSvaki vlasnik želi pogledati iz kuće i diviti se njegovoj lokaciji, bilo privatnoj kući ili vikendici. Jedna od tehnika za ukrašavanje i uvođenje raznolikosti na mjesto je na nekim mjestima staviti zanimljive vanjske cvjetne vaze. Oni mogu biti cvijeće, stabla patuljaka i tako dalje.

U nastavku ćemo govoriti o tome kakve su posude, gdje ih je bolje organizirati, kako i odakle možete napraviti kontejner.

Koje su cvijeće

izvorne cvjetne posude na zemljištuPrije toga su slični spremnici, kade i cvjetne posude koristili samo za rast kapricijskih biljaka. U njima je postavljen specijalizirani tlo, različito u sastavu od uobičajene zemlje u cvjetnom postelju.

Sada se različiti i prekrasni kontejneri koriste za obične cvjetove kako bi raznovrsili zajedničke stupove i verande.

vrste

okrugle cvjetne posudeUvjetno je moguće podijeliti ulične cvjetne cvjetove u nekoliko kategorija:

 • u obliku;
 • materijalom izrade.

Što se tiče forme – spremnici mogu biti bilo koji. Postoje i standardni (okrugli, kvadratični, pravokutni) i neobični (nepravilni oblik). Ovdje je sve ograničeno samo imaginacijom vlasnika kuće ili dacha. Materijali se također mogu odabrati na različite načine – prirodni (na primjer, panjevi ili trupci), beton, tkanina, metal, drvo.

Odaberite materijal za lonac za cvijeće treba voditi prema općem stilu svoje mjesto.

Svaka sirovina ima svoje pluse i minuse, značajke njege.

materijali

Mi ćemo detaljnije raspravljati o rasprostranjenim materijalima za proizvodnju cvjetnih vaza za cvijeće i brigu o njima:

 1. Prirodni materijali. Za ukrašavanje vrta možete koristiti stare panjeve ili trupce. Kako bi se osiguralo da takva vaza služi dugo i da nije izgubila izgled, treba provesti poseban tretman. Ovdje može biti korisna impregnacija iz kalupa, od propadanja i insekata.vaze panjeva i drvenog drveta
 2. Beton. Plastični i izdržljivi materijal koji vam omogućuje da napravite vaze najrazličitijih oblika. U dodatnim tretmanima nije potrebna, možete jednostavno bojiti za estetsku pojavu.ovalne vaze od betona
 3. tkanine. Ovdje se koriste posebni materijali koji su otporni na prirodne pojave.krpom i svodom od cementa
 4. metalni. Mislim na lijepe kovane posude. Vrlo je važno da se svi obrasci obrađuju posebnom bojom, inače će doći do hrđe i izgled će biti razmažen.cvjetne posude iz metala
 5. Stablo. Šipke trebaju biti tretirane istom impregnacijom kao i prirodni materijali, inače će promijeniti boju u vremenu i postati neupotrebljivi.cvjetne posude s stabla

Related  Tri varijante stvaranja simbola novčanog bogatstva novca vlastitim rukama

Kako odabrati mjesto za cvijeće

cvjetne posude na terasiMjesto lonaca u velikoj mjeri ovisi o željama vlasnika vrta. Ali ipak, nemojte zaboraviti da ih treba staviti na odgovarajući način i prikladno.

Vaze, postavljene sa svake strane trijema, oživjet će ulaz u kuću. Također ih je dobro smjestiti u blizini sjenica ili ljetnih kuhinja.

Ako imate prilično široko slijepo područje, ulične vaze će biti odgovarajuće uz zid kuće – cvjetovi će donijeti živu bilješku protiv pozadina kamenih zidova.cvjetne posude duž zida

Veliki vrećice nisu prikladne u malim vrtovima. Baš kao što su minijaturne izgubljene na otvorenim prostorima velikog vrta.

Osim toga, važno je unaprijed izračunati što će rasti u spremniku. Ako ne uzmete u obzir “želje” biljke, umrijet će, a na kraju će vaza biti prazna.

betonske vaze u području vrtovaStalno mjesto za posude treba pažljivo odabrati. To su prilično teški proizvodi, a ne preporuča se opet ometati biljku.

visoka posuda za cvijeće u vrtnom područjuCvjetne cvjetne cvjetovi dobro su za razlikovanje ulaza u vrtne zone, zgrade. Nemojte zaboraviti na stil – ako imate vidikovac od drveta, tada se konkretne vaze ne uklapaju.

Mi ukrašavamo mjesto vlastitim rukama

Jednostavnije je i brže kupiti gotove vaze u pravom stilu ili naručiti šminku prema vašoj skici. No, iznijet će poredak veličine skuplje od izrade cvjetnih posuda za šah s vlastitim rukama. To, naravno, zahtijeva vrijeme, energiju i maštu, ali to je vrijedno. Dajmo neke primjere.

Iz betona

cvjetne cvjetne cvjetnice za cvjetove betonaS takvim naizgled težak zadatak, čak i fer spol će se nositi. Najjednostavniji betonski lonac izrađen je od bilo koje vrste tkanine, betonske mješavine i kante. Možete koristiti ostatke mortova nakon građevinskih radova.cementna suspenzija

Stavite tkaninu u tekuću mješavinu i temeljito namočite. Kad se cijela krpa natopi u otopini, izvadimo ga i objesimo suhom na svakoj kanti.stvaranje ukrasnih cvjetnih posuda

Stavite krpu kao rezultat bi trebao izgledati kao obrnuti lonac.

zgusnuta vazaNakon cementiranja cementa, dobivenu vazu treba ukloniti iz kante. Sada možete početi uređivati ​​- boje u bilo kojoj ili bilo kojoj boji. Ovdje let mašte nije ograničen.

Kako bi lakše uklonili lonac iz kante, potonji bi trebao biti prvo podmazan. Prikladan rad ili bilo koje ulje.

Postoji mogućnost skuplje – izradu s posebnim oblikom za lonce. Morat će ga kupiti. Za taj rezultat ćete biti zadovoljni – dobit ćete lijepu urednu vazu. I u proizvodnji nema ništa teško – mijesiti otopinu, sipati je u kalup i pričekati otvrdnjavanje.slikanje ukrasne cvjetne posude

Related  Vrtni ukras – pomagalo za ptice sa svojim vlastitim rukama

zdjela-zdjela u dizajnu vrtaUsput, čak i oblici mogu biti samostalno. Za to su prikladni kartoni i škotski. Izrežite vanjske detalje budućeg oblika, pričvrstite ih kvalitetnom ljepljivom trakom. Zatim postavite iznutra (gdje zemlja pada za postrojenje) i ispunite ga rješenjem.

izlijevani oblici oblika od betonaNajveći naporan način izrade uličnih cvjetnih cvjetnih cvjetova je oblikovanje. Ovdje će vam trebati okvir i neke (barem minimalne) vještine modeliranja. Zbog toga oblik vaze ne ovisi o ničemu. Treba stupiti u rad i koristiti dodatne aditive i primere.

Kao što možete vidjeti, stvaranje cvjetnih posuda od cementa s vlastitim rukama nije teško.

kućišta

cvjetnjak od gumeNije najteža, ali ne tako jednostavna opcija. Za rad ćete trebati staru gumu s diskom, kredom i piljevinom.

označavanje i rezanje rampeDakle, najprije morate nacrtati rub konture vaze (to je linija rezanja) krede. To se ne postiže usred gume, već bliže disku s jedne strane.

Za proizvodnju cvjetnih cijevi prikladnih neobloženih guma – lakše ih je rezati.

Nakon bastanja, trebate napraviti rez. Budite spremni za činjenicu da neće biti lako za rezanje.

proces izrade vrećica iz gumaKada se guma izrezuje, potrebno ga je iskrsnuti. Tako se ispostavlja da će vaza biti izrađena od gume, a disk će igrati ulogu njene noge.

Cijevi od gume izrađene vlastitim rukama mogu biti prekrivene odgovarajućom bojom ili obojene.

kamen

Staklo s cvijećem od prirodnog kamenaZanimljivo rješenje nudi dizajneri – proizvodnja cvjetnih posuda i vrtnog namještaja od mrežice i gromada. Izgledaju vrlo zanimljive i neobične, rad ne zahtijeva posebne vještine, a što je najvažnije, takve ulične cvjetne posude mogu biti izrađene vlastitim rukama.

Za rad, potrebna vam je posebna metalna mreža, geotekstili i gromada.

Sakupljamo od mrežice šuplje okvire. U praznini zidina spavamo kamenje. Na kraju ćemo pričvrstiti na zidove iznutra geotekstila – neće dopustiti da se zemlja probije između kamenja i pusti vodu.

Related  Jednostavni načini tkanja stabala od perli

cvjetne posude iz šljunkaNa dnu je bolje uliti odvod – sloj pijeska ili ekspandiranu glinu. Prekrasna posuda za cvijeće za svoje cvijeće spremna!

Takva se struktura više ne može preseliti, stoga ga stoga odmah izabere za stalno mjesto.

drvo

drvene kade za vrtno cvijećeVaze za vrt s vlastitim rukama mogu biti izrađene od drva. Prikladne čak i palete ostavljene nakon izgradnje.

Trebat će vam:

 • odbora;
 • brusni papir ili mljevenje;
 • vidio ili slagao;
 • čavala ili vijaka;
 • rulet;
 • olovka;
 • impregnacija.

proces izrade lonca od stabalaZa proizvodnju takvih lonaca potrebno je nekoliko stolarskih vještina. Najprije morate razmisliti o dimenzijama budućeg proizvoda. To je najbolje raditi na papiru.

Zatim odrežite ploču u veličini.

U uglovima možete pričvrstiti uske šipke ili rezati brave.

Nakon što su sve ploče pripremljene, potrebno ih je obrađivati ​​brusnim papirom i primijeniti posebnu impregnaciju. Potonji će spriječiti truljenje drva u svim vremenskim uvjetima.

izvorni oblik cvjetnih posuda od drveta

Kada je prevlaka suha, moguće je pričvrstiti dijelove. Na kraju, ostaje samo ukrasiti dobivene vaze.

drugačiji

plastične cvjetne posude na ogradiOpisali smo najpovoljnije i najpopularnije opcije proizvodnje. Također, kao ulični lonci za cvijeće, bačve, staru kolica, bicikl s košarom, nekoliko starih lonaca, pripremljeni kljun i tako dalje će odgovarati. Zapravo, fantazija je mjesto gdje treba razjasniti.

Također možete raznovrsiti i ukrasiti vrt bez velikih investicija. Dovoljno je naći vremena i dopustiti da vaša mašta bude divlja. Konačno, pogledajte fotografiju uličnih kovanih cvjetnih cvjetova – oni su vrlo inspirativni:vaze od metala u obliku fontane

pojedinačne cvjetne posude na nogama

ukrasni prijevoz s cvjetnim posudama

betonskih cvjetnih posuda u sastavu vrta

Izvorni cvjetni cvjetovi za cvijeće vlastitim rukama – video