vrtni obrtiU svijetu visoke tehnologije prilično je lako kupiti bilo koju stavku za kućnu upotrebu. Istinski rezultat nije uvijek sretan, ali obrtnici od drveta, izrađeni vlastitim rukama, donose puno više radosti. Najčešće takvi proizvodi zrače ljubavlju i ljubaznošću, individualni su i jedinstveni u svojoj vrsti.

Pročitajte o satovima rezbarenja drva!

spili od drvetaAko pogledate oko sebe, stabla su pravi skladište materijala za kreativnost. Tanke i debele grane, dijelovi prtljažnika, trupaca, dasaka mogu se pretvoriti u ovo remek-djelo ako padne u ruke gospodara. Izvorne drvene reznice iz drveta naći će svoje mjesto u svakoj sobi, bilo da je riječ o ljetnoj rezidenciji, stanu ili uredu. Osim toga, stvari kao što su kovčeg, rezanje ploča, vješalica ili prženje veslo se smatra važnim predmetima kućanskih posuđa. Kao što pokazuje praksa, svatko tko sluša mudre savjete znalaca moći će napraviti drveni zanat.

Sve genijalno je jednostavno

izvorni okvir za fotografijuOkolni svijet prirode pun je sjajnih ideja koje često ostaju u sjeni ljudske pažnje. Žuto sunce na plavom nebu, kapljice kiše, snježne pahuljice, cvijeće. Ponekad ljudi ne primjećuju nevjerojatnu ljepotu pod nogama, ali ne samo kreativne prirode.

Obrtni proizvodi od drveta izvrsna su prilika da se dokazuju u praksi. Postoje mnoge ideje za izradu originalnih drvenih proizvoda. Uglavnom su izrađeni od materijala:

 • tanke i debele rezove;
 • grane;
 • konoplja;
 • kora.

Prilično je lako raditi ručno izrađene članke iz drveta pomoću dnevnika. Može se tražiti od onih koji žive žaru za zimu, rezanjem metaka metaka debelih stabala. Naravno, nitko neće odbiti ovu kreativnu osobu. Kad spava u rukama učitelja, čeka ga potpuna preobrazba.

Budući da je pila gotovo uvijek okruglog oblika, moguće je iz njega napraviti razne obrte.

Sunce dragog kamenja

obojene šljunakDanas mnoge trgovine prodaju različite oblike i veličine ukrasnih staklenih šljunka. Može se pričvrstiti na drvenu pilu u bilo kojem redoslijedu, a dobit ćete izvorni ukras za vrt. Na drvenoj podlozi, uz pomoć bušotine, napravite rupe kako bi se uklopile u šljunak.vrtni ukras Stavili su ih unutra i ukras je spreman. Priložen je bilo kojoj strukturi u vrtu, bilo da je to stablo, sjenica ili klupa. Kad ga osvijetli jarko svjetlo, vrt će biti ispunjen raznobojnim svjetlima sunčevih zraka.

Kako bi se osiguralo da je stvar služila što je dulje moguće, najprije se mora osušiti.

Posuđe od drva

posuđe od drvaUvijek, kuhinjski pribor od drva naširoko su koristili iskusne domaćice. Sposobni majstori i ljubitelji izrade korisnih stvari mogu izraditi predmete iz drveta:

 • stajati ispod vruće šalice ili ploče;
 • ladice;
 • rezne ploče;
 • naprtnjače.

Related  Coopers za kokošje kokoši imaju svoje ruke kod kuće

stajati ispod vrućeDa bi postolje pod vrućim, debelim granama rezano u nekoliko okruglih slojeva oko 5 mm debljine. To se radi pomoću pile ili piljevine. Gotovi dijelovi se obrađuju brusnim papirom. Kora koja se nalazi na rubovima služi kao element dekor, pa se ne uklanja. Ali nije važno. Možete ga ukloniti oštrim nožem.

predmeti za obrtAko su elementi spremni, nastavite do lijepljenja. Prvo ih postavite na ravnu površinu tako da se one dotaknu. Zatim proširite ljepilo i izgradite malu piramidu u poredanim redoslijedom. Višak ljepila se očisti čistom krpom i stavlja proizvod pod tlak, tako da su dijelovi dobro zapečaćeni i sušeni.

Prvi red odrezaka trebao bi biti sagrađen licem prema dolje, tako da stalak izgleda lijepo.

Fotografija prikazuje izvornu zanatstva od drva za kuhinju izrađena vlastitim rukama.kuhinjski stoji od drva Svaki od njih se razlikuje po veličini i stilu, ali je ispunjen ljubavlju i toplinom duše dobrog gospodara. Kao što možete vidjeti, možete čak ukrasiti pilu uzorak da biste dobili šarmantan stalak za topliju.

Funny ukrasi za davanje

djed mazai i zečevi od drvetaKuće se često smatra mjestom mira i spajanja s prirodom. Stoga, ljetni stanovnici pokušavaju ukrasiti vrt s izvornim predmetima. Prekrasan dodatak cvjetnom krevetu može biti obrta od drveta za izradu dacha, izrađenih vlastitim rukama. Oni su različiti u složenosti, ali neki su dostupni za neiskusne majstore.

Čudo sovaKlasičan primjer je drvena sova. Za zanat, potreban vam je jedan veliki rez koji će postati bujno tijelo ptice. Oči su izrađene od manjih štapića, pričvršćuju ih vijcima na tijelo. Učenici su izolirani uz pomoć poklopaca.

Da biste dobili krila, srednja pila je prepolovljena. Pričvrstite dijelove na obje strane prtljažnika, pokazujući ih u različitim smjerovima. Kljun se izrađuje odvojeno – izrezati iz trupaca i pričvrstiti između očiju. Uši su izrađene od komada žbuke. Uvijte ga u epruvetu i zalijepite ga pod visokim kutom iznad očiju sova. Slično tome, dobiva se i drugo uho. Možete ga postaviti na drvenu kućicu malog drveta, postavljajući ga izravno na travu.

Related  Kako napraviti septičku kuću za ljetni rezidencija s vlastitim rukama: od improviziranih sredstava do suvremenih tehnologija

Da bi napravili lijepu sova, neki majstori koriste obične komade kore. Isprva materijal dobiva zaokruženi oblik, ali na gornjim uglovima treba biti istaknutih izbočina. To su uši mudre ptice. Oči su napravljene od takvih materijala:

 • kape malih žira;
 • spili tanke grane;
 • iz dijelova sušenog voća.

Krila su izrezana iz malih komadića kore, povezujući ih s prtljažnikom. Takva ptica često je visjela na drveću ili grmlje u vrtu.

zec i ježOsim toga, iz malih zahodova i malih trupaca izrađuju se minijature. To može biti slatka ptica ili zeko, koje se nalaze u predgrađu.

Izvorno stvorenje također se smatra zračnim zanatima od drveta. Prvo, nacrtana je debela skica drvene skice. Možete koristiti matricu. Nadalje, glavni kutovi su zabilježeni uz pomoć bušilice, a zatim je uzorak izrezan električnom slagalicom. Ispada izvorni ukras, koji se savršeno uklapa u dvorište. odmorište od drvaFotografija prikazuje razne zanate izrađene od drva koje molimo mnogim vrtlara:kutak za djecu

pčelinjoj koloniji

leptire iz prolivenih

nekoliko logova

Svi obrti moraju biti tretirani posebnim rješenjem i lakirani. Zato će služiti ljudima duže.

Djeca i obrtnici od drva

Cvjetne posudeGotovo sve bebe vole igračke izrađene vlastitim rukama. Oni ih gospodari od papira, tkanine, polistirena i plasticina. Posebno cijenjeni drveni artikli za djecu, koji im donose veliku radost.

bik od stablaNa kućnoj kućici sigurno će biti konoplja, spili i grane starih stabala. A ovo je neprocjenjiv materijal za priliku za stvaranje vlastitih ruku. Ispada da se djeca mogu odijevati konoplje na sve moguće načine, stvarajući nove slike. To je dovoljno da se stare ostatke tkanine, vune, konce, pluta, ljepila i vaše mašte i nevjerojatna artefakt će se pojaviti na stranici.

crtanje igračke s drvetaNaravno, tinejdžeri će htjeti napraviti složeniju igračku da bi iznenadili roditelje. Dakle, trebaju crteže i sheme za drvo. Oni pomažu predstaviti budući proizvod i nastojati postići određeni cilj. Posebno je zanimljivo izraditi igračke od izrezanih štitova koji se međusobno preklapaju. Kao rezultat toga, stvoren je volumen i proizvedeni su prekrasni obrti.

igračke od drvaNa primjer, lijepa krava izrađena je od 3 dijela drvenog štitnika. Jedna joj je glava, drugi štit je tijelo, a trice i nos su treći. Slično tome, polarni medvjed također radi.

Ovisno o znaku igračke, poželjno je odabrati boju drvenih konstrukcija.

Izvanredne drvene zanate dobivene su od baze na kojoj se čuva tekstura stabla.vuk Ako uzmete nekoliko slojeva smeđe i izrezete obris crta vukova, možete dobiti lijep ručni članak. Jedan sloj je prtljažnik, a već je glava i rep stavljeni na nju. Jednostavno, lijepo i brzo. Isti pristup se koristi prilikom izrade prilične patke. Zbog toga je ptica izrezana s drveta. Broj ovisi o shemi ili skici plovila. Onda su slojeviti da bi patka.

Ako želite dobiti trodimenzionalnu igračku, poželjno je nametnuti više slojeva jedni na druge. Ista metoda proizvodi bilo kakvu konveksnost kod ručno izrađenih proizvoda od drva.

Za primanje jedinstveni obrti za djecu, oni boje s bojama. Mudri roditelji to čine zajedno s djetetom, podižući kist. Oni dorisovyvayut oči, izrazi lica, boja životinje, neke nabore ili mjesta. Takva djela često ukrašavaju dvorišta prigradskih prostora.

Related  Kako izgraditi dobro u svojoj kući kući sa svojim vlastitim rukama

klupa mačkaVeliku priliku da vam pokažete svoj talent pružaju oni koji žele napraviti applique iz drveta. Glavni dio rada je čvrsta drvena ploča.

Ne spasiti i uzeti zalijepljeni štit. Pri brušenju, struktura gubi snagu, a šavovi se protežu prema van. To će uništiti zanat.

Prije nego što počnete raditi s drvetom, na papiru crtanje budućih plovila, podjelom u pojedinosti. Svaki od njih dobiva svoj broj. Dalje, skica se izrezati na dijelove prema konture označene na slici. Elementi se nanose na ploču, oštricom olovkom i piljeno.

Rubovi gotovih dijelova su izglađeni alatima za stolarije. Oštri uglovi – dlijeto, a zatim utrljavali s brusnim papirom. Ako postoji brusilica, možete ga koristiti. Nakon toga, svi elementi su obojeni mrljama. Da biste dobili različite tonove, primjenjuje se u nekoliko slojeva. Što je manja, to je lakši detalja. Kada se svi predmeti osuše, lagano se lijepe na papir.

Dijagrami za izradu ručno izrađenih proizvoda od drva

konj od drva

traktor i krokodil od drva

stroj izrađen od drva

krug helikoptera

Izvorne drvene aplikacije izvrsna su prilika da provedete vrijeme s djecom. Uostalom, takve aktivnosti ne samo da ujedinjuju obitelji, već i razvijaju kreativne sposobnosti buduće generacije. A kuća je puna mnogih lijepih stvari.

Obrt za konoplje – video