Мала кућица за живину у предграђуУпознајте кокошку кућу на фотографији, чија је конструкција и уређај доступна сваком власнику. Лака зграда за летње чување пилића на земљишту се гради два сата, када су хаубе већ на прагу. За одржавање током целог лета одржавање зграда за зграде је теже и коштаће више.

Изградња почиње са пројектом

На фарми подружница нема неразвијених подручја. А ипак, пилићи морају пружити угодно окружење. На мирном мјесту, иза глуве ограде на брду, креирамо кућу са сопственим рукама. Укључује кућу и игралиште. Љето је потребна прекривена соба за ноћни одмор птица на смуђењу и за постављање гнезда за кокошке неснице. Простор за шетњу би требало заштитити јато од ловаца након пилетине, од жарко сунца и дозволити мекој земљи да сахрани.

Кокоши на усијаномВеличина префабриковане кућице живине зависи од броја кокошака. По стандардима за 5 гола захтева квадратни метар станишта. За 10 глава најчешће се организује кокошњак 2х2 м и покривена површина са суседним 2к3 м. Лака летња конструкција је направљена од плоча или шперплоче фиксиране на рам. Унутрашњост, успоставите склоништа и гнезда. Треба обезбиједити приступ одржавању кокса. Генерално, у монтажној кући треба обезбиједити:

  • спавање са першијама 20 цм за сваког појединца;
  • кутије за полагање јаја за 1 до 6 слојева;
  • Кров, који штити од падавина и прегревања на врели дан;
  • ходање са надстрешницом од сунца и граничну висину од 1,8 м;
  • хранилице и пивце инсталиране на спољној страни мреже.
  • дрвена пречка која повезује пилетину са шетњом.

Уређена, рационално уређена птичка кућа за пилиће, као на слици, украшаваће територију.

Мала пилетина у двориштуУ таквој кући, коришћење ручног рада је минимално. Кутија за јаја се помера напред, дно поклопца се лако чисти са дна. Три кокошке у кући за живину су довољне. Да би задржали више птица, постоје и друге верзије светлосних структура у ваздуху. Важно је створити естетску структуру тако да се уклапа у пејзаж.

Related  Технологија стварања са корак по корак инструкција тканине и ткане висеће мреже са властитим рукама

Пилећа кокошка са шетњом испод крошњеАли изградња и уградња кокошке куће за кокошке као на овој слици захтевају вјештине и требају бити повјерени професионалцима.

Изградња живиних кућа са зимским пушачима

Цооп за зимско одржавање живинеИзградња кокошке колибе за зимско одржавање стоке започиње са уређењем темеља. База испод куће врши се узимајући у обзир величину собе и оптерећење на поду. Шипка се може поставити на бетонске блокове, ојачане у угловима. Остатак простора је покривен или положен траком од цигле. Подножје, доњи шипак, треба да лежи на темељној траци хоризонтално.

Зидови су направљени од бара или двоструки зидови постављени су на стубове са заптивачем унутар гријача. То може бити било који пуњач, укључујући суву пиљевину. Прозори у зимској кући су мали. Можете радити вештачко осветљење. Висина зидова је већа од људске висине. Под је двокрилна. Плафон је прекривен гријачем одозго, кровним кровом, за једноставно уклањање снега.

Дрвена изолована кућаВрата су чврсто уграђена, испред улаза је потребан предворје, како не би се охладио кооперант када уђе у зиму. Отвори за вентилацију уграђени су у зидове 2 цијеви са клапном. Неопходно је обезбедити загревање собе калориметаром или ставити бурзхуик, али мора бити неприступачан за пилиће.

Птице на температури у кокошији испод 150 Ц не журите, са негативним – замрзавањем гребена. Подесите влажност и температуру помоћу вентилационих цеви и грејања. Када прекомерна влажност у врућини пилића може добити уши и пухасто.

Искуство распоређивања зимске коктела показало је да садржај пилића треба чувати на нивоу од једног метра од пода. У доњем дијелу организујте дневну вежбу са купатилима у мешавини пепела и песка за минерале и сено. Топла соба доље служи за шетњу, уз успон на улицу. У горњем делу, склоништа се граде са палетама за чишћење гванова. У палетама и на поду излије се слој пиљевине. На спољној страни спаваће собе, корита за храњење су фиксирана дуж целе дузине собе, тако да сви појединцу истовремено имају слободан приступ крми и води. Утичнице су постављене на врху и дну у осамљеним угловима.

Related  Направите цепач са својим рукама једноставно и економично

Унутрашњи распоред коксаНасе треба поставити 50 цм од површине пода за слободно полијетање. Свака пилетина захтева 20 цм дужине пола. Неопходно је искључити нацрте у просторији. Виндовс се не може смањити. Они ће бити замењени електричним осветљењем. Због одсуства пукотина и испаравања од пилића у просторији, утврђена је висока влажност. Коју врсту размене ваздуха треба да буде у кући за живину? Можете отворити врата хамбургера, у размаку ће топли ваздух изаћи са влагом. Свеж ваздух ће проћи кроз врата и вентиле.

У лето, пилићи иду самостално на ноћи на пењању ако је поред њега пјешачка област покривена решетком за живину.

На фотографији се налази кућа за пилиће за пилиће, изградња и уградња коморе и тамбура се израђују у једном блока. Просторија је погодна за целе године.Бирд фраме

Кућа за птице за 10 глава направљена је на дрвеном оквиру, са две стране покривених плочама. Кров је направљен од плоча, прекривених трском. Темељи су стубни, израђени од дрвених стубова импрегнираних машинским уљима и смолом. Истовремено са постављањем основе је постављен оквир. Двоструки зидови са попуњавањем грејача. Споља је заштита од пухања, тапацираног картона или кровова.

На поду пода, метална мрежа се поставља против пенетрације глодара у коктел.

На врху монтираног подног дна, прекривен дебелим слојем пиљевине. Плафон и кров се израђују са нагибом у супротном правцу од шетње. Постоји двоструки прозор 60к120 цм, електрични ожичење у дизајну без влаге. Постоји зона пењања и пешачења. Гријани предсобље је такође место за складиштење хране. Паддоцк је распоређен испод главне просторије и направљен је од поликарбоната за пенетрацију светлости. Пиле су заштићене од вјетра, у ограду нема снега, свежег ваздуха. Метална мрежа ствара заштитну препреку.

Related  Како направити канализацију у земљи

Није тешко изградити пилећа кола ако су већ позната правила за држање крушене животиње у љето и зими.

Кооперативна кућа са властитим рукама – видео