Цооп из иверице за кокошке несницеУзгојни пилићи на личној фарми је јефтин и једноставан начин да се породици обезбеди квалитетно месо и свежа јаја. Највећи број питања за почетак фармера перади произлази о томе како изградити кокошке корпе за ношење кокошака код куће.

Карактеристике кокошке ноћи код кокошака и кавеза

Заиста, како би се осигурало да живина није пропустила свог власника и обезбедила је завидном количином производа од јаја, пилићима је потребно сопствено кућиште:

 • са оптималном температуром и влажношћу ваздуха;
 • са одржавањем лаганог дана у трајању од 14-18 сати;
 • са погодним приступом за дезинфекцију и чишћење;
 • са потребним воденим посудама и хранилицама.

Сви ови услови се могу посматрати чак и са традиционалним садржајем живине у пилићима са опсегом, иу случају да се птица налази у кавезима.

Изградња оквира за пилетину од оквираОбје методе које су данас уобичајене имају своје противнике и браниоце. У корист зграде код куће, кокошњака за кокошке неснице каже:

 • активан начин живота птица;
 • дуготрајна стабилна производња јајета;
 • останак птица на свежем ваздуху и сунцу;
 • независно вађење свежих зелених крмних биљака.

Међутим, у овом случају, за садржај мора бити више простора. Поред куће за кокошке, неопходно је обезбедити место за слободно пешачење, склоништа и, што је најважније, гнездо за кокошке неснице урађене су унутар стана.

Кавези за кокошке неснице

Структура кавеза за полагање слојеваУ цртежима израђених цртежима за своје кокошке ноћи, кавежи птица седе више гужве, померају се мање, не примају корисна сунчева купка. Истовремено, сва брига о додатку витамина се ставља на фармера.

Али и овде постоје предности:

 1. Слојеви немају контакт са дивљим птицама, инсектима и животињама које носе опасне инфекције.
 2. Са садржајем ћелија лакше је одржавати оптималне услове за кокошке.
 3. Места, нарочито у вишеслојном уређењу ћелија, захтевају много мање за стадо слојева.

Шематски приказ ћелије за пар слојеваЦртежи кавеза за кокошке неснице с величинама и детаљним описима конструкције такве конструкције из различитих материјала могу се наћи у различитим отвореним изворима. Перадарска фарма, која још увек нема неопходно искуство, треба обратити пажњу не само димензијама произведеног кућишта живине, већ и његовој погодности.

Боље је одабрати ћелије са нагнутим подом, са решетком и наставити са сабирним лежиштем за јаја на спољашњој страни објекта. Са споља су причвршћене флауте. Инсталиране су брадавице.

Пилећа кола за кокошке неснице: фотографија и опис опција

Дрвена пилећа кола са дометом за пилићеАко имате неопходне алате, материјале и минималне вјештине да направите своје руке, кокошињица за кокошке неснице, као што је на слици, је једноставна. Најважније је водити тачним, компетентно изведеним цртежима, који узимају у обзир све потребе птице и њен број.

За опрему кокошке куће користите постојеће просторије или поставите одвојене зграде за сезонско и целодневно чување живине.

Могу бити блок, цигла, дрвени, опремљени аутономним системима грејања и вентилације или са привременим решењима. Према томе, попис материјала који су потребни у раду у потпуности зависи од потреба узгајивача и његових способности. Пре него што почнете да постављате кокошке кокошке кокошке унутра, размислите о местима за храначе, за пице и за гнезде.

Пример дрвене кокошке кокошкеНајчешће на приватним фармама можете упознати дрвене пилеће колаче. Површина објекта зависи од величине стада. За 2-3 слоја довољан је квадратни метар куће. Али на паддину тог места птица треба више. Овде је за сваку пилетину обезбеђен квадратни метар.

Шематски приказ структуре куће кокошака за кокошке несницеШта год је саграђено код куће, кокошињска кућа за кокошке неснице, требало би да има улаз за човека и птицу, а унутар ње удобне склоништа и гнезда за жене. Ако птице морају да проведу зиму на фарми, кукуруз је сигурно изолован, а испред улаза је постављен тамбур тако да кокоши не трпе промене температуре.

Локација зграде се налази на начин да птице добијају довољно светлости, пилећа ложа је била на најтоплијој, јужној страни, а подручје падџаја могло се користити у сваком времену.

Уградња зидова, пода и крова колица за кокошке неснице

Најлакши начин за производњу компактних структура рама. Они не захтевају озбиљно улагање сила и средстава, а изградња такве кокошке сарадње је могућа од стране једне особе.

Уређај за пилетинуДа би се осигурало да су пилићи удобни у свом дому од раног пролећа до касне јесени, чак и сезонска кокошињска кућа је боље направити двоструке зидове, под и кров. У том случају се слој порозне изолације поставља између спољашњег и унутрашњег слоја шперплоче, дрвета или иверне плоче.

Љетње кокошке куге често се подижу изнад нивоа земље, што ствара слој ваздуха и представља добру препреку за глодаре и друге неповучене госте.

Појава најједноставније кокошке куће за кокошке несницеВинтер куће за живину сложеног дизајна и тежи, тако скупо и напора, укључујући изградњу темеља, опрема цооп грејања, вентилације, делује чак иу ниским температурама, осветљења и прозора застакљивање.

Ако се испред различитих типова кућа за пилиће може озбиљно разликовати, онда у кућишту уређаја се налази кућа за слојеве истог типа.

Како опремити кокошку кокошку унутра за кокошке неснице?

Аранжман за пилетинуТрадиционални начин чувања живине у пилећим колицима је да их опреми са шкробима, везујући гнезда с гнездовима, хранилицама и заливкама. Висина ове опреме израчунава се на основу броја домаћих стоке. На пример, укупна дужина склоништа у кокошињој кући се израчунава узимајући у обзир 25 цм по птици.

Утичнице за кокошке перадиНачин за спавање и проводење сати одмора на першу физички су постављени код пилића. Због тога, ако изаберете неопходне за изградњу властитих кућа за нацрт пилића, потребно је водити рачуна о правилном избору димензија полова. Треба да буду глатки, без боре и чворова, који могу да повреде шапе пилића. Оптимални пречник смјеса је 5-6 цм. Ако немате одговарајуће стубове на прстима, сличне четкице са угравираним угловима су погодне.

Перцхес се фиксирају на истом нивоу, односно на висини од 50 цм од пода у интервалима од око 35 цм. Најближи зид док остављајући размак већи од 25 цм, иначе кокошке ће бити тешко да искористе најновије владао.

Утичнице од пластичних кантиПоред склоништа, удобни гнезди се праве за кокошке ноћи у куци код куће. Дизајн ових обавезних структура може бити различит.

Изглед гнезда за кокош за ношење опремљен са посудом за јајаУкупан број гнезда се израчунава тако да пет кокошака увек имају један слободан простор. Величина гнезда за кокошке неснице зависи од величине птица одређене расе, али у просеку висина и ширина су једнаки 30 цм, а дубина за погодност птице узима се мало више – око 40 цм.

Као подножје кокошке куће, дно гнезда је прекривено сламом, добро осушено сено или струготином. Избор дизајна гнезда, домаћи мајстор може одбити изградњу посебних кутија или ћелија. За летње краве, гнезда за кокошке ношње од плетених корпи, пластичних канти или контејнера одговарајуће величине су прилично погодне.

Пилећа кола са оградом за кокошке неснице – видео