lisasta kožaKo pride zima in je veliko snega, elegantne gospe in gospodje nosijo svetle stvari iz lisičjega krzna. Za mnoge, ostaja skrivnost, kako obleči kožo lisice doma, da bi naredili takšne pohvale. Nekateri lovci postavljajo podobno vprašanje, saj lisica pogosto postane trofej po tem, ko gre v gozd.

lov lovcevZanimivo je, da je v knjigi knjig povedano, da je bil ustvarjalec vesolja prvi, ki je uporabil kožo živali za oblačila. Ko so se prvi ljudje zgrešili, jim je pokazal največjo milost in dal “dolga usnjena oblačila”. Iz tega sledi, da se najbolj kakovostna obleka lahko pridobi samo iz kože ali krzna živali.

plašč z lisastim krznomV našem času je mogoče ustvariti krznene mojstrovine z lastnimi rokami, če veste, kako pravilno narediti lisasta koža doma. Ni čudno, da pravijo, da je znanje velika sila. Konec koncev, lahko iz lisičjega krzna naredi luksuzno krzno, ovratnico, kapo ali šal. In če je hiša varen lovec, lahko te stvari dobite praktično brezplačno. Glavna stvar je, da se pripravite malo delati.

Priprava kože za postopek prelivanja

priprava kože za oblačenjeDa bi izdelek iz krzna izgledal elegantno, je pomembno, da je koža sveže pripravljena. Zato za profesionalnega lovca to ni problem. Ko je zver že ujeta in koža odstranjena, jo je treba temeljito očistiti iz umazanije. Precej pogosto, da se ujamejo v past ali pobegnejo od lovcev, lahko lisica postane zelo umazana. Poleg krvnih drobcev na krznu, je treba od kože previdno odstraniti veliko trnje repice in umazanijes.

Strokovnjaki ne priporočajo čiščenja krzna iz repice s kovinsko krtačo. Ni priporočljivo in izkrčiti poškodovanih območij. Krzno je treba ohraniti v svoji naravni obliki, brez poškodb.

Preden nadaljujete z oblekljanjem lisaste kože doma, ga morate oprati. V ta namen vzamemo toplo vodo, dodamo detergentni prah ali tekoči detergent. Nato previdno namočite kožo v raztopini in jo nežno očistite. Nekateri inovatorji uporabljajo pralni stroj za čiščenje kože lisice. Toda v tem primeru je zaželeno nastaviti občutljiv način.

Related  Kletke izdelujemo za hranila

Osnovni postopki za izdelavo lisaste kože

lisasta kožaKo je krzno očiščeno iz krvi, trna in umazanije, začnejo proizvajati lisasta koža doma. Če želite to narediti, izvedite naslednje operacije:

 • previdno namakanje;
 • razmazovanje;
 • potapljanje;
 • strojenje.

Vsako od teh postopkov je treba izvajati strogo v skladu s pravili. Rezultat tega bo luskasto obleko kože, v hiši pa bodo na voljo luksuzna krznena oblačila.

Previdno namakanje

namakanje kože lisiceProces namakanja kože se izvaja, da se doseže popolno razmaščevanje. Za to je potrebno upoštevati naslednje komponente:

 • čista voda;
 • kis, prednostno 90%;
 • navadna kuhinjska sol;
 • furacilin;
 • detergent za pomivanje posode;
 • primerna zmogljivost.

Da bi lisaste kože doma, se je izkazalo kakovostno, namakanje je treba opraviti v velikem zabojniku. Lahko je volumetrična kotlina, stara kad ali rezervoar. V njej pripravite posebno rešitev. Na 1 liter vode je potrebno:

 • 1 žlica soli;
 • 1 čajna žlička detergenta;
 • 0,5 žlica kisa;
 • 2 tableti furacilina.

V končni raztopini se koža položi pred polno potapljanje. V prvih 2 urah jih je treba obrniti s palico s tupim koncem. Postopek se ponovi vsako četrtino uro. Po tem se interval mešanja kože poveča do 1-krat v 3 urah. Postopek namakanja traja približno 12 ur.

Ko se v tekočino doda sol, je treba počakati, da se popolnoma raztopi. V tem primeru voda ne sme presegati 25 stopinj.

visoko kakovostne lisaste kožeDa bi ugotovili raven razpoložljivosti materiala, morate pozorno upoštevati glavo in tace na koži. Biti morajo mehki na dotik, kakor da bi bili živi ali pa jih je vzel iz živali. V nasprotnem primeru se raztopina izsuši, pripravi se svež in operacija ponovi. Ko je cilj dosežen, je treba kožo ponovno sprati, da jo očistite iz mrtvih parazitov in se pripravi na naslednjo stopnjo.

Related  Lepe in originalne police z lastnimi rokami

Mezdrenie – pomemben proces čiščenja

mashing procesPo temeljitem čiščenju na koži ostane podkožna maščoba in meso. To vključuje tudi postopek odstranjevanja kože.

Ker ima vsaka žival lastna debelina kože, je zaželeno, da fuzijski proces izvede z neoštravnimi gibi. Bolje je, da uporabite tupi nož, da ne prebodite kože.

strokovni delavecDoma se koža izvaja na zaobljenem pultu, ki na njej raztegne kožo. Če ni ustrezne plošče, lahko postopek izvedete tako, da kožo postavite na kolena.

Proces približevanja se začne z odstranitvijo filma, maščobe in mesa iz zadnje strani kože. Bolje je to narediti s tupim nožem pri naklonu 45 stopinj v smeri od repa do glave. Torej obstaja več možnosti, da ne bi poškodovali dragocenega krzna.

Potapljanje

rešitev za pobiranjeBrez lisic ne more narediti brez izbora. Konec koncev, po tej operaciji postane koža fleksibilna in mehka, kar pomeni, da je precej prilagodljivo za krznene izdelke.

Če želite potopiti doma, pripravite rešitev:

 • 2 litra vode pri sobni temperaturi;
 • 100 gramov kisa;
 • 2 žlici kamene soli.

Vse sestavine so mešane in kože tam. V njej jih hranijo približno en dan, potem pa preverijo stopnjo pripravljenosti. Če lahko z lahkoto odstranite nekaj las iz spodnjega trebuha, potem je koža pripravljena. Drug način za preverjanje – če pri preklopu kože v več plasti pojavi vtis – material je pripravljen.

Strojenje

Stroji za sončenjePred operacijo pripravimo raztopino tanina. Da bi to naredili, je vrba lubje postavljena v ogromno posodo in napolnjena z vodo. Zmes kuhamo 40 minut, nato pa se tekočina izsuši. Doda se sol – 1 žlica za 1 žlico decokcije. Ko se raztopina ohladi, se kože spustijo 24 ur. Na koncu postopka je treba krzno posušiti.

Zadnja stopnja je kvalitativno sušenje

sušenje kožeZa čudovite stvari iz kože je pomembno, da se posuši. Doma to ni tako enostavno, vendar je vredno. Če želite to narediti, vzemite posebno napravo, ki razteza surovino. Občasno ga je treba odstraniti in raztegniti v drugi smeri. Ko koža osvetli in postane skoraj bela, se pusti, da se posuši. Po tem materialu brušimo s šprintom in temeljito oživimo.

Related  Koristna dekoracija koče in hiše – lonci za cvetje

posteljno perilo iz foxskinsNavedeno na videokasetnih lisicah na domu, bo pripomoglo k temu, da bo proces pravilen. Kot rezultat, dobite odlično prazno za elegantno zimsko obleko. In krasen rdeči lisica bo v hladni sezoni segrela svoje adorere.