uporaba plastičnih steklenic v državiOdstranjevanje odpadkov je eden najbolj akutnih holesterolov, ki se sooča z lastniki dacha območij, zlasti ker večina dacha skupnosti načeloma niso opremljene z zabojniki za smeti. Nedvomno se lahko papir in nekaj gospodinjskih odpadkov spali, organsko pa se lahko pokopljejo v postelji ali pošljejo naravnost v jamo komposta. Toda kaj je treba storiti z vsemi znanimi plastičnimi steklenicami, ki so popolnoma prepovedane v peči ali v ognju ognjišče in je neuporabno kopati, saj bo na stotine let trajalo razpadanje plastike? Edini izhod je prijava za dobro. O uporabi plastičnih steklenic na kmetiji in o tem bomo razpravljali v tej publikaciji.

Članek v temi: potrebne obrti iz plastičnih steklenic, ki jih sami izdelujejo.

Uporaba posod za PET v primestnem območju

mini-sodelavciKaj je plastična posoda? To je, prvič, polimerni material in gotove posode. S tega vidika lahko vsako poletje, ki živi s kreativnim pogledom in neposrednimi rokami, iz običajne PET steklenice naredi veliko uporabnih orodij za gospodarstvo, ustvarja elemente vrtnega dekorja in pretvori prazne posode v potrebne stvari.

Glavna prednost plastičnih posod je pomanjkanje vrednosti. Poleg tega je PET lahka, plastična, odporna proti vremenskim vplivom in UV-sevanju, ki je popolnoma obdelana. Plastenka z vodo napolni z velikim zunanjim pritiskom in deluje kot akumulator za toploto. In kar je najpomembnejše: v vseh različicah ima celoten plastični vsebnik navojni odsek in pokrov. In to je za vsakega gospodarja, ki je zelo pomemben, kar bo pomagalo pritegniti izdelke, če obstaja takšna potreba. Razmislimo o nekaterih variantah uporabe plastičnega posode na vrtu.

Plastične steklenice za zalivanje vrta

Prvi, za katerega lahko uporabite že pripravljene PET posode – za namakanje. Namakanje mesta je običajno boleče vprašanje za večino poletnih prebivalcev, zlasti za tiste, ki dobijo vodo po načrtu ali obiščejo primestno območje izključno ob vikendih. V takšni situaciji plastične steklenice, ki ne potrebujejo nobene pomoči, bodo pripomogle k ustvarjanju sistema napajanja za celotno spletno mesto brez finančnih stroškov. Razmislite o treh preprostih izvedbah za ustvarjanje sistema kapljevanja kapljic na osnovi plastičnih steklenic različnih zmogljivosti.

Enostavni koreninski namakalni sistem

bazalno namakanjeZa odmerjanje in samodejno vodo bodo rastline potrebovale:

 • PET posode z zmogljivostjo 2 litra na steklenico, ena plastenka je ena rastlina.
 • penasta guma (vsaka trim).

V vsako posodo nalijte vodo 4/5 volumna. V vrat vstavite kos penaste gume, namesto plute. Steklenico postavite pod rastlino tako, da je vrat v neposredni bližini korenine rastline. Ker je uničevanje preprosto, dodajte vodo v rezervoar.zalivanje vsakega korena posebej

Namakanje kapljic

namakanje kapljiceZa ta namakalni sistem velikost in oblika rezervoarjev ni pomembna. Glede na ocene poletnih prebivalcev: bolj – bolje. Steklenice morajo rezati dno. V cevi z vročo svilo ali tanko vrtanje, naredite 3-5 lukenj, 1-2 mm v premeru. Priključite se na vrat.

To posodo poklopite navpično (vratu navzdol) v bližini vsake rastline in jo napolnite z vodo. Takšen stacionarni sistem radikalnega namakanja zahteva samo pravočasno polnjenje z vodo.

Viseči namakalni sistem

suspendiran namakalni sistemV tej različici bi morali uporabljati cele steklenice z zmogljivostjo od 2 do 5 litrov. odvisno od zanesljivosti sistema pritrditve. Kot pri ustvarjanju sistema kapljanja v luknjo naredite nekaj lukenj, premer 1 mm.

Sedaj morate zgraditi podporo. Na različnih koncih postelje je treba kopati v rogatini, na vrhu katere dati jumper (železnica, bar). Na zgornji žarek obesite posodo z vratom navzdol.

V vodo ne zamegljujemo zemlje, pokrivamo mesto padajočih kapljic vode.

kumare namakanjePrednosti sistema zalivanja iz plastičnih steklenic so nesporne:

 • tla se navlaži neposredno v koreninski coni rastline;
 • Namakanje se izvaja s sončno vodo;
 • možnost neposrednega dodajanja v vodo gnojil;
 • variabilnost uporabe.

Toda najpomembnejša prednost takega zalivanja je, da ne zahteva prisotnosti osebe.

Agrotehnika z PET steklenicami

Vsako posodo lahko uporabite za gojenje zelenjave. Glavna stvar je zagotoviti pravočasno zalivanje in preprečiti stagnacijo vode na dnu posode. To je mogoče storiti z ustvarjanjem navpičnega vrta iz plastičnih steklenic, ki ne bo zajel veliko prostora, temveč bo postal ornament ograje, balkonske ograje, stene hiše.

Vertikalni vrt z vodoravno pritrditvijo steklenic

mini postelje iz steklenicZa takšno gradnjo boste potrebovali:

 • PET steklenice z zmogljivostjo 2-5L;
 • mehka žica.

Steklenička se razreže 1/3 strani. Vtič je privit na vrat. Z nasprotne strani reza s šilnikom (žebelj, vrtalnik) se izvede masa drenažnih lukenj.

Steklenice so napolnjene s substratom, znotraj katerega so sadike ali rastlinska semena. Z mehko žico je improviziran lonec pritrjen na navpično površino. Montaža drugih posod je mogoče narediti ena pod drugo ali po zaporedju.

Vrt vertikalno nameščenih posod za PET

navpična pritrditev steklenicTa konstrukcija je bolj zapletena kot prejšnja, vendar je veliko bolj učinkovita in razlikuje relativno avtonomijo. Torej, če želite ustvariti takšno obliko, boste potrebovali:

 • PET steklenice, volumen 1-3 l.
 • Gumijasto cev ali silikon ½ palca.
 • kos kanalizacijske cevi z vtikači, premer – po presoji lastnika.

Steklenice so rezani približno na pol. Zgornji del bo ustvaril navpični vrt, spodnji pa bo uporabljen za ustvarjanje okraskov, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju. Zgornji deli steklenic se med seboj pritrdijo z vratom navzdol. Skozi vsako vertikalno vrsto je položena cev z luknjami za namakanje. Prosti prostor je napolnjen z zemljo ali substratom. Zgornji del cevi je pritrjen v odeje s pomočjo vratu in čepov iz plastičnih steklenic.

jagode in zelene solate na navpičnem obližuVoda se dovede v sistem iz vodovodnega omrežja, del odtočne cevi pa bo imel vlogo skladiščne kapacitete tekočine. Ta zasnova omogoča racionalno rabo vode za namakanje kapljic. Za navpični vrt iz plastičnih steklenic ne potrebuje poletne hiše ali kraja, niti velikih finančnih stroškov. Vedno lahko iz nepotrebnega vsebnika naredite takšno strukturo, ki je najbolj primerna za vaš dacho.

mini-kuhinja vrtV sekciji agrotehničnih obrti so bile upoštevane samo možnosti za oblikovanje navpičnega vrta. Dejansko obstaja več deset načinov uporabe TET kontejnerjev za agrotehnične namene. Iz plastičnih steklenic lahko izdelate lahke, plastične in močne posode, ki se pogosto uporabljajo kot cvetlični lonci, lonci, posode za sadike.

PET steklenice za dekoracijo državnega zemljišča

Zahvaljujoč lastnostim, so naši vrtnarji že dolgo in uspešno uporabljali plastične posode za ustvarjanje vrtnega dekorja. Nato bomo preučili več primerov uspešne uporabe plastičnih steklenic različnih velikosti pri dekoriranju vrta.

Ograje postelj in gredic

Ohišje postelj s plastičnimi steklenicamiNajpreprostejša oblika ograje iz plastičnih posod je palisada. Za izdelavo neprekinjene ograje takšne oblike je masa steklenic iste prostornine in oblike, napolnjena z zemljo (pesek, glina)

lepa ograjaZdaj je to majhna stvar: zbiramo gradnjo. Za polovico dolžine kopanja v tla vsaka posoda, ki ustvarja “steklenico palisade.” Po erekciji. Lahko ga pustite tako, kot da je, vendar lahko barvate posledično rob v vseh barvah mavrice.

Pojdite lahko na preprost način: ne kopajte v elemente staleža, ampak jih pritrdite skupaj s samolepilnim trakom.velika postelja

Zasnova je preprosto postavljena na travo, ki prikazuje meje cvetlice ali postelj.

Vrtna pot

vrtna potZa ustvarjanje vrtne poti potrebujete dna iz PET steklenic, prostornine 2 litra.

 • tla se izravnajo.
 • prekrit je s plastjo vlažnega peska, debelina sloja je 70-100 mm.

dnoDna so postavljena na prihodnjo pot in skrbno gnana v pesek, dokler ni popolnoma napolnjena. Spoji med dnom so napolnjeni s suhim peskom in za boljšo fiksacijo – peščeno-cementno malto.

Rože iz PET steklenic

nežni đurđevec v doliniDovolj je preprosto okrasiti deželo z “nasadi” iz plastičnih cvetov.

kamiliceZa takšno sestavo je zelo preprosta: samo razmišljati o fantaziji, vzeti nož, nekaj plastičnih steklenic in tuljavo debele žice.

Iz zožilnega dela steklenice lahko ustvarite čudovito cvetje, ki bo šlo za ustvarjanje šopekov, okrasite obrti za dom in vrt.

Izrežite vrat, ki sestavlja šest cvetnih listov. Zaokrožujemo vsak s škarjami. Cevi cvetnih lističev prelijemo nad odprtim plamenom, da bi jim dali količino. Notranjost cvetja se lahko razreže iz plastike druge barve. Strukturiramo s polimernim lepilom ali tanko žico.cvetje iz plastike

vrtnice

občutljivo cvetje

makovi

Številke živali za dekoracijo vrta

Zajčki iz plastičnih steklenicInternet je poln fotografij smešnih živali iz plastičnih steklenic. Če se odločite za okrasitev svojega vrta z veselimi malimi živalmi iz PET posod, potem je najlažja možnost smešne morske prašiče in kunci.

Bunny se opravi preprosto:

 • v stožčastem delu se pod “ušesi” naredita dva reza;
 • Ušesa so izrezane iz plastične steklenice.

Konstrukcija je sestavljena z lepilom.

mumps na vrtuPrašiči so narejeni podobno, vendar le v horizontalni izvedbi. Glavna stvar je, da pravilno barvate svojo ustvarjalnost in jo prepoznate.osel

konj

sloni in žirafe

rjava

Dodatki za gospodinjstvo iz plastičnih steklenic

Kaj je v gospodarstvu koristno za domačega tovornjaka-tovornjaka? Metla, lopatice, škodljivci, umivalniki, različne rezervoarje za majhne predmete. Toda preprosta vrv večine poletnih prebivalcev je priznana kot ena najbolj funkcionalnih in uporabnih v kmetijskih materialih.

Vrv iz PET steklenic

izdelamo vrv iz plastične stekleniceVrv iz plastične steklenice bo pomagala v nepredvidenih razmerah in bo postala nepogrešljiv asistent poletnega prebivališča. Kako narediti močno vrv iz plastične steklenice z lastnimi rokami? Če želite ustvariti trak iz PET steklenic (v industrijskem obsegu), morate izdelati preprosto strojno orodje, sestavljeno iz:

 • Rezila iz noža za pisanje;
 • 4-8 kovinskih podložk z zunanjim premerom 25-30 mm in debelino 2 mm;
 • 2 vijaka z maticami, premer 4-6 mm, dolžina 40-50 mm;
 • plošča (kos vezanega lesa, iverne plošče), debeline 16-25 mm.

Zbiramo gradnjo. Na plošči vrtamo skozi luknje za vijake. Dali bodo podložke. Razdalja med sorniki mora biti takšna, da je razdalja med podložkami enaka polovici premera podložke. Sedaj namestite podložke na vijake. Višina “piramide” s stojala bo ustrezala širini traku. Na zgornjem podložku položimo rezilo, pokrijemo s podložko, pritrdimo z maticami.

Da bi dobili trak, cut na dnu steklenice (to je koristno za izdelavo vrt dekor), potisnite rob steklenice med rezilo in stojalo.uporaba traku iz plastičnih steklenic

Variante uporabe vrvi iz teže plastičnih steklenic. Močne in lahke trakove uporabljajo domači vrtnarji za pritrjevanje zelenjadnic, dreves, ustvarjanje nosilcev za plezalne rastline, tkanje pohištva, pletenje ročaji vrtno orodje itd. Značilnost tega traku je krčenje pod vplivom visoke temperature. Pri segrevanju se sklop pasov PET samozategne!

Vrtna metla

vrtna metla od hišne ljubljenčkeMetoda iz plastičnih steklenic glede na njegove značilnosti delovanja ni slabša od kupljenih analogov. Za samostojno ustvarjanje tako uporabnega izdelka v gospodinjstvu boste potrebovali:

 • 7 steklenic PET, 2 litra;
 • rezanje z lopato;
 • žica;
 • dva vijaka (nohti);
 • Šil, škarje, nož.

Cut šest steklenic in dna v šest steklenic. Škarje odrežite trakove na vsakem obdelovancu in ne dosežejo zgornjega roba 5-6 cm. Širina traku je 0,5 cm. Iz nedotaknjene posode odrežite dno (ne dotikajte se vratu!). Nato ponovite postopek, podoben prejšnjem obdelovancu.

proces izdelave metleZbiramo gradnjo. Na steklenico z vratom smo postavili preostale prazne blazinice. Prejeti izdelek stisnemo s strani in popravimo položaj obdelovancev z žico. Ostanek ostane le, da posadite in pritrdite nosilca.

Metel iz plastičnih steklenic je pripravljen za uporabo. Celoten postopek je podrobno prikazan na sliki.

Zajemanje plastičnih posod

plastična zajemalkaTa izdelek bo odličen dodatek k metli iz PET posod. Tukaj je vse preprosto: vzemite plastično posodo in naredite oznako za obliko bodoče škatle.

Rezanje strogo vzdolž črte, s pomočjo pisarniškega noža. Taka prevleka iz plastičnega posode bo trajala dovolj dolgo.praktični izdelki

Najpreprostejši umivalnik

dachshundDa bi najpreprostejši umivalnik iz plastične steklenice, je treba odrezati dno posode, ga obrniti navzdol, luknje za pritrditev na navpično površino.

Roke si lahko umijte tako, da malo odvijete pluto, da voda teče skozi ohlapno povezavo.

Posode za shranjevanje majhnih predmetov

Shramba prtljageVsak lastnik koče ima na kmetiji veliko malih stvari. Eden od problemov je, da jih je vse treba razvrščati in po potrebi na voljo. Za shranjevanje majhnih stvari lahko preprosto izdelate posodo iz plastičnih vsebnikov. Vsak, ki je pri roki, je dober:

 1. Na zgornji strani naredimo luknjo, katere velikost naj bi omogočila enostavno odstranjevanje predmetov iz posode.
 2. V pokrovu izvrtajte luknjo in privijte vijak s premerom 2 mm.
 3. Postavite podložko pod glavo vijaka.
 4. Na hrbtni strani pritrdite matico.

shranjevanje svinčnikovZbiramo gradnjo. Pod podložko začnite konca žice in tvorite zanko. Pokrov pokrijemo z zanko na posodi. Zdaj je mogoče enostavno postaviti na navpično površino. Kot element za pritrditev posode na navpično površino lahko deluje normalen žebelj.shranjevanje majhnih delov

Če uporabljate plastične posode iz gospodinjskih kemikalij ali strojnega olja, lahko podobno zberete celo prsno košaro za shranjevanje majhnih stvari.

Pasti za žuželke

past za žuželkeKomarji in muhe – večni “sosedi” človeka, se jih znebiti, ki je skoraj nemogoče. Kljub temu je možno zmanjšati njihovo populacijo z uporabo vseh znanih PET zabojnikov kot materiala za past.

Odrežite zožilni del plastične steklenice, jo obrnite in jo vstavite v ostanek vratu z vratom navzdol. Kot vabo lahko uporabite sladkorni sirup. Če dodate malo kvasa v kompozicijo, se lahko znebite ne le muh in mravlje, ampak tudi iz divjih os.

Da bi prestrašili ptice iz svežih pridelkov, da bi izstopili iz mesta mola, bo pomagal elementarni trezor iz PET steklenic.

Zasnova je preprosta: odrežemo in upognimo bočne odseke posode v obliki rezil. Prejeti izdelek smo dali na debelo žico ali palico. Vetrno vrti plamen. Vibracije se prenašajo vzdolž vodila, ki (po mnenju strokovnjakov) zelo ne marajo moli in se bojijo ptic.

Krmilniki ptic

hranilnik pticNajenostavnejši dovodnik na parceli bo pritegnil ptice, kar bo lastniku poletne počitnice pomagalo boriti proti škodljivcem in žuželkam.

To ni težko storiti: samo razrežite okna na strani petih litrov plastičnih steklenic. Ročaj je uporaben za obešanje podajalnika na podružnici.čakamo na goste

Rastlinjaki iz PET posod

majhna plastična rastlinjakaVse obrti, obravnavane zgoraj, lahko brez težav opravi vsak poletni prebivalec. Toda, če imate izkušnje z mizarjem, lahko s pomočjo PET posod ustvarite čudovito rastlinjak, brez katerega je v našem podnebnem pasu nemogoče rasti zgodnji pridelek.

Take strukture imajo številne prednosti, od katerih je glavna stvar nizka cena. PET je veliko močnejši od polietilenskega filma in veliko cenejši od tradicionalnega polikarbonata. Izgradnja plastičnih steklenic se izkaže za toplo in enostavno. Lahko ga preprosto popravite samo z zamenjavo poškodovanega predmeta.

Obstajata dve tehnologiji za postavitev rastlinjakov in arbov:

 1. Od plošč.
 2. Od vseh elementov.

Nato upoštevajte postopek ustvarjanja toplogrednih plasti celih plastičnih steklenic.

Okvir

Za njegovo ustvarjanje je skoraj vsak material primeren:

 • Kovinski profil je trpežen in vzdržljiv, vendar dragi.
 • Les – na voljo in enostaven za obdelavo, vendar kratkoživi.
 • PVC cevi so odlična možnost, če že imate dovolj cevi in ​​fitingov, ki jih ni potrebno kupiti.

V vsakem primeru, če ste se odločili za izdelavo plastenke plastičnih steklenic z lastnimi rokami, naredite okostje materiala, ki vam najbolj ustreza.

Treba je razumeti: kovinski okvir bo zahteval oblikovanje kapitalske osnove, kar bistveno poveča stroške projekta. Podporna struktura PVC cevi ne potrebuje podlage, ampak zahteva okrepitev, da vzdrži vetrne sunke.

Polnjenje

Kot gradbeni material za obloge je bolje uporabiti enake PET steklenice z zmogljivostjo 2 litra, iz katerih morate odstraniti etiketo.

Za rastlinjaku, ki meri 1,5 do 2,5, se lahko zahteva 400 do 600 PET elementov.

Tehnologija erekcije

Rastlinjak je sestavljen iz elementov, ki so zaposleni iz steklenic PET. Vsak od gradbenih elementov (steklenice) odreza dno. Nato se elementi nasedejo drug na drugega in ustvarijo improviziran “plastični dnevnik”. Sredi se pritrdi kabel ali stojalo, da popravi ta element. Končni blok je vertikalno pritrjen na okvir. Postopek gradnje se nadaljuje, dokler okvir ni popolnoma napolnjen: s tem se stene regrutirajo in pokriva streha.

Zgradbe iz plastičnih steklenic

gazebo iz plastičnih steklenicIz PET kontejnerjev je mogoče postaviti in bolj resne zgradbe, kot so gazebi in rastlinjaki. Nato upoštevajte način postavitve gospodarske gradnje plastičnih steklenic, pri čemer v praksi uporabite izkušnje bolivijskih graditeljev:

 1. Jama je izkopana in postavljena je temelj.
 2. Izdelujemo nadomestek za opeko, namesto tega pa bomo uporabili PET steklenice iste količine. Napolni so s peskom, gline ali zemljo, kar pogosto ostane po kopanju izkopa.
 3. Elementi so povezani in postavljeni v vrstice. Pesek-cementna malta se uporablja za vezavo vrst.
 4. Med vrsticami je postavljena armirana mreža.

Po polaganju brez rešitve ostanejo samo vratovi elementov gradbenih elementov. Za dodatno pritrjevanje gradbeniki priporočajo povezovanje vrat med seboj, kar ustvarja nekakšno ometno mrežo. Zdaj pa ostane le previdno ometa stene, prikrivanje materiala, ki je bil uporabljen za gradnjo.

velika stavbaTa tehnologija se lahko uporablja za izgradnjo glavnih stavb: ograje, garaže in enodelne stanovanjske hiše, ki so (po mojstrih) zelo topli in močni.

V tej publikaciji so bile na voljo možnosti za odgovor na vprašanje, kako lahko kmetija uporablja plastične steklenice. Pravzaprav je nova uporaba tega materiala vsak dan, ki pa ne more biti prosim katerikoli navadni osebi, saj plastika praktično ni obdelana zaradi nizke dobičkonosnosti. Z dajanjem “drugega življenja” PET tare očistimo planet razbitin, ki je preprosto pokopan na odlagališčih ali odlagal v sežigalnicah, zastrupitev okolja.