Kletke izdelujemo za hranila

nutria v kletkiVsebnost hranilnih snovi v ujetništvu bi morala živalim omogočiti udobno bivanje in ustrezno skrb za njih. Z opremljanjem kraja vzdrževalnih celic za hranijo je treba upoštevati način življenja živali. Od podnebnih razmer v regiji je odvisno, kako toplo je celica potrebna. Za vzdrževanje živali uporabite kompleks – paddock, jedilnico, bazen.

Vrste in značilnosti celic za hranila

kletka za nutriaZ obnašanjem v ujetništvu, nutria spominja k zajčku, le, da potrebuje vsaj majhen bazen poleti, pozimi v mrzlih regijah pa nutria nima kopanja. Če so celice večplastne, je nemogoče organizirati paddock, potem so opremljene z dvojnim dnom in samodejno dobavljajo vodo za postopke.

Pozimi se nutria ne kopa v zunanjem bazenu, če je voda prekrita z ledeno torto. Živali se ne bojijo hudih zmrzali, koža pa prihrani. Tape in zamrznitev repa, tudi z rahlim padcem temperature.

Celice za nutria so zgrajene glede na potrebe:

 • vsebine odraslih za razmnoževanje;
 • reja mladih živali;
 • gojenje popravil mladih živali.

Nutrija jedoČreda odraslih sestoji iz družin, sestavljenih iz več žensk in moških. Obstajajo tudi kletke za matere z mladiči. Hiša mora biti topla s sprehodom in bazenom.

Stalež živine iz mladih živali se nahaja v kletkah z minimalnimi udobji, zatočišče, vreča in kraj za hranjenje.

Če želite zamenjati staro nutrijo iz matične lupine, ostane najbolj razvita, z želeno barvo kože. V udobnih razmerah se hranijo, ko se pripravljajo na razmnoževanje.

Zahteve za razporeditev celic za nutrijo:

 • je treba celico razdeliti v predel za hranjenje in gnezdo;
 • Dostop do notranjosti za vzdrževanje – odpiranje strehe kletke;
 • zaščita konstrukcij proti gnetenju s kovinsko mrežo;
 • segrevanje celic pri temperaturah pod ničlo;
 • skladnost z gostoto populacije celic;
 • Čajne skodelice in korita za hranjenje so trajno določeni.

Mesto gnezdenega oddelka mora imeti mehko leglo, na tleh in v jedilnici je tla pokrita s kositrom ali zgrajena z betonskim estrihu. Vrata med predelki in dostopom do bazena so zaščitena z vrati, ki so obešena z zgornjih tečajih, tako da se prosto odpirajo v smeri gibanja živali.

Zberemo hišo za nutrijo

domačo kletkoVsakdo lahko naredi kletko za nutrijo sam. Gradili bomo prenosno hišo, ki bo poleti ohranila živali na ulici in jih v zimskem času premaknila v toplo sobo. Da bi preprečili uhajanje vaših hišnih ljubljenčkov, je notranja obloga sten izdelana iz kovinske mreže. Zmogljivi nožni noži zlahka razpadejo drevo, vendar ne morejo imeti kovinske žice. Gradili bomo kletko za nutrijo, kot je opisano na fotografiji.

Materiali in orodja:

 • plošče iz macesna, vezane plošče;
 • toplotnoizolacijski material;
 • mrežo s celico 2,5 cm in debelino žice 5-6 mm;
 • mreža na tleh, celica do 1,5 * 4,5 cm;
 • skrilavec, pločevina;
 • orodja, platnene strehe in pribor.

Praktični lastniki pogosto kupujejo odpadno železo na točki sprejema odpadnih kovin. Tam najdete dobre in primerne mreže, nadstreški, kovinske palice, plačujejo veliko manj kot za recikliranje.celična risba

S pomočjo risbe celice za nutria, razrežite obdelovance. Prostor za spanje, brez oken, vendar z luknjo približno 20 * 20 cm.

Vrstni red gradnje hiše:

 1. Pripravljamo sendvič plošče iz zunanjih plasti plošč in obloge izolacije. Ojačevalci služijo kot okvir, notranje tirnice, na katerih je grelnik fiksiran. Troslojne plošče so pritrjene skupaj, s tremi stranmi oblikujejo posteljni okvir, četrti – mrežo.
 2. Za poletno hišo zgradimo strukturo iz mreže, jo pritrdimo na okostje iz lesenih palic.
 3. Vsi leseni deli so pokriti s strani prostora s skrilavcem, kovino ali mrežo.
 4. Streha je treba odpreti, da skrbi za živali, pri čemer je uporabljen nosilec.
 5. Organiziramo vrata ali luknje za prosti pretok majhnih živali. V jedilnici organiziramo kovinske korita – hranilnike in sklede za pitje. Da bi prihranili prostor, jih okrepimo po stenah.
 6. Celotna zgradba je opremljena z vlečnim pladnjem pod očesom za čiščenje blata.

Kletka je pripravljena, jo lahko uporabljate pozimi in poleti, poleti pa boste zagotovo potrebovali bazen za kopanje in iztrebke. Ja, opravljajo svoje fiziološke postopke, kjer se kopajo. Zato je treba pogosto obnoviti vodo. Oglejte si video o tem, kako so na kmetiji urejene kletke za hranijo:

Poletno vsebnost hranil je treba urediti približno tako kot v risbi.

hiša z bazenomSpuščanje v bazen je nujno gladko, saj je mesto samo z rahlo pristranskostjo. Bazen je lahko armirani beton ali kovinsko korito, razporejeno v tleh. Voda je treba redno posodabljati, tako da ne postane smrdljiva luža.

Pozimi kmetje ne dajo vode za pitje, jo nadomestijo z sočno krmo. To preprečuje nastanek prekomerne vlage v prostoru.

Če ena celica ni dovolj, lahko oblikovanje podvojimo s skupnim dolgim ​​zidom. To bo prihranilo prostor v topli sobi. Pri ženskah z mladiči gradnjo brez potrebe hoje, dvodelni, velikost 100 * 80 cm. Višina sprednje stene ne sme biti manjša od 70 cm. Možnosti, kako narediti kletko za nutrije življenje doma, veliko. Zbrane celice iz aluminijastih delov in rešetke mogoče voditi na priložene risbe.

kletka s hojoDvosekcijska celica in kletka s hojo

V tem primeru je treba upoštevati, da je kletka postavljena na stojalo, od spodaj pa je nameščen pladenj za zbiranje odpadkov. Dovoljena je vsebnost hranil v večplastnih celicah. Ta dogovor vam ne omogoča organiziranja splošne hoje in plavanja.

V članku so predstavljene različice celic za hranila v različnih pogojih. Vsak lastnik živali najde način ureditve glede na število čred in podnebne razmere. Osnovna načela hranjenja hranil so vedno enaka – čistost v gnezdu, svežo hrano in razpoložljivost kopalne vode v poletnih mesecih.

Video o izdelavi večplastnih celic za nutria

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector