kozje kože po oblačenjuMnogi kmetje mislijo, da je oblekanje kuncev kože doma zelo zapleten postopek. To ni tako: krzneni deli ne zahtevajo veliko napora, vendar se ta proces raztegne s časom. Za oblačenje kože traja 5 do 7 dni, odvisno od načina primarne predelave.

Preberite tudi članek: kako okusno kuhati zajca doma?

Kako izbrati zajec kozo za oblačenje

izberite kože za oblačenjeZa jutranje bo ustrezala desetmesečni kožni kunec. Takšna žival ima že oblikovan krzneni pokrov. To vam omogoča, da odstranite ostanke mesa in maščobe iz dermisa, ne da bi pri tem poškodovali krzno zajec. Postopek primarne obdelave kože se imenuje koža.

Ko je koža odstranjena iz trupa, jo je treba obrniti navznoter in pregledati. Če je masdra modra, je bil kunec med molarjem poslan v zakol.

Pri taljenju takšnih kož, obstaja nevarnost poškodb krznenega pokrova. Oblikuje plešasti obliži, ki vpliva na kakovost in ceno končnega materiala.

Glajenje zajec koze

zajezitev zajecObstajata dva načina primarne obdelave kože. V prvem primeru se preliv začne 2 uri po zakolu. S to metodo so koža in krzno suha, kar olajša oblikovanje.

Druga metoda je sesanje po sušenju in namakanju. S to tehnologijo obdelave kože pustimo 24 ur v prostoru s temperaturo zraka 24 ° C. Nato se postavi v toplo vodo, katere temperatura je 35 ° C, 24 ur.

vrste vladarjevČe je krzno dobre kakovosti, lahko opravite meso 2 uri po zakolu, tako da boste prihranili 48 ur. Uporablja se obleka kuncev z drugo tehnologijo, če so veliko modre barve.

Uporabite kuhinjski nož ali lovski nož. Ni treba, da bi ga izostrili, saj je dermis težko poškodovati z ostrim nožem.

Odstranjevanje ostankov mesa in maščobe je potrebno, začenši s trnom in se premikati na sprednji del kož. V podnožju živali je treba rahlo izrezati žilo in z roko odstraniti film iz dermisa, hkrati pa meso razrezati z nožem.

Faze proizvodnje pelet

Poleg primarne obdelave je več stopenj kože:

  • pranje in razmaščevanje krzna;
  • nabiranje;
  • strojenje;
  • dviganje;
  • sušenje;
  • mehčanje;
  • brušenje.

Po mashanju je treba krpo in dermis sprati v topli vodi pri 38 ° C, da bi raztopili ostanke maščob. V 10 litrih vode dodajte 10 gramov detergenta in 10 g detergenta za pomivanje posode.

Izvedite ročno pranje, če je na koži veliko modre barve, ali ko ste zmečkali dermis. Dvakrat moraš praniti – v krznu in obrniti kože na zunaj. Po pranju morajo kožice skačiti, če se to ne zgodi, morate še naprej praniti.

Če so kože visoke kakovosti, se v načinu “Economy” vklopijo v pralni stroj 30 minut s funkcijo centrifugiranja. Po pranju lahko začnete krtače.kože po pranju

Pobiranje kunčjih kož

priprava raztopine kumaricePickering je pomemben korak v izdelavi. Izvaja se za dezinfekcijo kož. Če želite pripraviti rešitev za rešitev, boste potrebovali:

  • 10 litrov tople vode (38 ° C);
  • 20 žlic soli (50 g / l);
  • 100 g mravljične kisline (10 g / l).

piquetting of peltsMravljinčna kislina ne pušča vonja na koži in nima strupenih hlapov, za razliko od ocetne ali žveplove kisline.

Mravljinčno kislino je treba dodati v dveh stopnjah: polovico pri pripravi raztopine in polovico po 2 urah po potopitvi pelte v raztopino. V raztopino dodamo žveplo in ocetno kislino v enem koraku.

V raztopini lahko dodate tudi antiseptik, na primer furatsilin, da preprečite nastajanje gnitavih bakterij. Preobleke ostanejo v takšni raztopini en dan, nato pa rahlo oprani. Pickering se lahko šteje za popolnega.

Priprava raztopine za strojenje

kože po strojenjuZa pripravo raztopine za sončenje v 10 litrih vode dodajte 500 gramov soli in 30 g kromiranega tanga. Takšno raztopino lahko zamenjamo z odlomkom listov hrasta ali orehov (250 g listov na 1 liter vode). Juha ohladi na temperaturo 38 ° C, dodamo sol in kože potopimo v njo.

Za nevtralizacijo kisline po 2 urah po potopitvi pelta v raztopino tanina, v sorazmerju 4 g / l dodajte pecilni soda.

Po strojenju kože ponovno speremo in damo v stiskalnico 24 ur. Nato se sušijo v sobi za dva dni z zunanjim krznom, iztegnite in osušite dermis tri dni. Med sušenjem se sivi deli dermisa raztegnejo ročno.sušenje kože

Ob koncu sušenja mora biti koža čvrsta, kot čeveljsko usnje.

Končne stopnje razvoja

mehčanje žitaNaslednja faza obleke kunčjega kože doma se zmehča. Da bi to naredili, je vsak posnetek obdelan z raztopino glicerina in vode, ki jo pripravimo v razmerju 1: 4. Po omočenosti se dermis gnetijo v dlani.

Za vlaženje dermisa uporabite brizgalno pištolo, ponovite postopek vsakih 30 minut 1,5-2 ure.

Oblačenje kunčje kože doma je preprost, vendar dolgotrajen proces. Končna faza oblačenja je mletje. Za to naredi brusilec skozi šprint.

Za beljenje in boljše odstranjevanje peletov je kožo mogoče posejati s kredo.

Video o izdelavi kožnih koz doma