na prostem dekorativne cvetliceVsak lastnik hoče, gleda iz hiše, občudovati svojo spletno stran, naj gre za zasebno hišo ali kočo. Ena od tehnik za dekoriranje in uvajanje raznolikosti na spletno stran je, da na nekaterih mestih postavite zanimive cvetne vaze na prostem. Lahko so cvetje, drevesa in tako naprej.

Spodaj bomo govorili o tem, kakšne lončke so, kjer je bolje, da jih uredite, kako in iz katerih lahko sami naredite posodo.

Kakšne so cvetlice

izvirne cvetlice na parceliV preteklosti so bili podobni kontejnerji, kadi in cvetlice uporabljeni le za rast kapiteljskih rastlin. V njih je bila postavljena specializirana tla, ki se razlikujejo po kompoziciji od običajne zemlje v gredici.

Zdaj se uporabljajo različne in lepe posode za navadne cvetlice, ki diverzificirajo skupne stebre in verande.

Vrste

okrogle lončkePogosto je mogoče razdeliti cvetlične ulice za cvetje v več kategorij:

 • v obliki;
 • po materialu izdelave.

Kar se tiče obrazca – lahko so posode kakršne koli. Oba sta standardna (okrogla, kvadratna, pravokotna) in nenavadna (nepravilna oblika). Tukaj je vse omejeno samo z domišljijo lastnika hiše ali dacha. Materiale lahko izbirate tudi na različne načine – naravne (npr. Štruce ali hlode), beton, tkanine, kovine, les.

Izberite material za cvetlični lonec, ki ga mora voditi splošni slog njegove lokacije.

Vsaka surovina ima svoje pluse in minuse, značilnosti skrbi.

Materiali

Podrobneje bomo razpravljali o široko razširjenih materialih za izdelavo cvetnih vaz za rože in skrb za njih:

 1. Naravni materiali. Za dekoracijo vrta se lahko uporabljajo stari štenci ali hlodi. Za zagotovitev, da je taka vaza služila dlje časa in ni izgubila videza, je treba opraviti posebno zdravljenje. Tukaj je lahko uporabna impregnacija iz plesni, iz razpada in žuželk.vaze pene in drevesa
 2. Beton. Plastičen in vzdržljiv material, ki vam omogoča izdelavo vaze iz najrazličnejših oblik. Pri dodatnih obdelavah ne potrebujete, lahko preprosto barvate za estetsko podobo.ovalne vaze iz betona
 3. Tkanine. Tukaj se uporabljajo posebni materiali, ki so odporni na naravne pojave.tkanine in cementni oboki
 4. Metal. Mislim na lepe ponarejene lonce. Zelo pomembno je, da so vsi vzorci obdelani s posebno barvo, v nasprotnem primeru bo rja in videz bo pokvarjen.cvetlice iz kovine
 5. Drevo. Palice je treba obdelati z enako impregnacijo kot naravni materiali, sicer bodo pravočasno spremenili barvo in postali neuporabni.cvetlice iz drevesa

Related  Kako sami oblečite kožo zajec doma

Kako izbrati kraj za cvetlice

cvetlice na terasiLokacija loncev je v veliki meri odvisna od želja lastnika vrta. Ampak še vedno ne pozabite, da jih je treba ustrezno in priročno postaviti.

Vaze, nameščene na vsaki strani verandi, bodo oživele vhod v hišo. Prav tako je dobro, da jih postavite v bližini gazebos ali poletne kuhinje.

Če imate precej široko slepo površino, bodo ob steni hiše primerne ulice vaze – cvetje bo prineslo živahno noto ob pozadini kamnitih zidov.cvetlični lončki ob steni

V velikih vrtovih niso primerne zajetne cvetlice. Tako kot minijatura izgubljajo v odprtih prostorih velikega vrta.

Poleg tega je pomembno, da vnaprej izračunate, kaj bo v rezervoarju. Če ne upoštevate “želja” rastline, bo umrl in sčasoma bo vazo prazna.

konkretne vaze na terasiStalno mesto za lončke je treba izbrati previdno. To so precej težki izdelki in še enkrat ni priporočljivo motiti rastline.

visok vrtnjak na vrtuCvetlični predmeti s cvetjem so dobri za razlikovanje vhoda v vrtne cone, zgradbe. Ne pozabite na slog – če imate gazebo iz lesa, potem betonske vaze ne ustrezajo.

Stranko nam posredujemo z lastnimi rokami

Preprosto in hitreje kupite pripravljene vaze v pravem slogu ali naročite ličilo po svoji skici. Ampak bo prišlo do višje razsežnosti, kot bi s svojimi rokami naredili cvetlične drobtine za dacho. To seveda potrebuje čas, energijo in domišljijo, vendar je to vredno. Vzemimo nekaj primerov.

Od betona

cvetlični prstani za cvetove betonaS takšno navidezno zahtevno nalogo se bo spopadel tudi s poštenim seksom. Najpreprostejši betonski lonec je narejen iz kakršne koli tkanine, betona in vedra. Ostanke malte lahko uporabite po gradbenih delih.cementna gnojevka

Tkanino postavite v tekočo zmes in temeljito namočite. Ko je vsa krma natočena v raztopini, jo vzamemo ven in jo obesite na suho na vsakem vedru.oblikovanje dekorativnih cvetličnih školjk

Kraj krpo, kot rezultat bi moral izgledati kot obrnjeni lonec.

obogatena vazoPo cementiranju cementa mora nastala vaza odstraniti iz vedra. Sedaj lahko začnete z dekoriranjem – barvo v kateri koli ali kateri koli barvi. Tu polet domišljije ni omejen.

Da bi lažje odstranili lonec iz vedra, je treba najprej predhodno mazati. Primerno delo ali olje.

Obstaja možnost dražja – izdelava s posebno obliko za lončke. To bo treba kupiti. Za ta rezultat boste zadovoljni – dobili boste lepo urejeno vazo. In pri izdelavi ni nič težav – gnetiti raztopino, jo vliti v kalup in počakati na utrjevanje.barvanje dekorativne vijolice

Related  Vrtna dekoracija – hranilnik ptic z lastnimi rokami

posoda za skledo v oblikovanju vrtaMimogrede, celo oblike je mogoče storiti neodvisno. Za to sta primerna lepenka in škot. Izrežite zunanje podrobnosti prihodnje oblike, jih pritrdite s kakovostnim močnim lepilnim trakom. Nato nastavite notranjost (kjer bo zemlja padla na rastlino) in jo napolnite z raztopino.

vlije betonske oblike vazeNajbolj naporen način izdelave cvetličnih cvetličnih ulitkov za cvetje je oblikovanje. Tukaj potrebujete okvir in nekatere (vsaj minimalne) sposobnosti modeliranja. Za to obliko vaze ni odvisna od ničesar. Delo bo treba postopno uvajati in uporabo dodatnih dodatkov in praškov.

Kot lahko vidite, izdelava cvetličnih cvetov iz cementa z lastnimi rokami ni težko.

Pnevmatike

cvetlični pnevmatikNi najtežja, a ne tako preprosta možnost. Za delo boste potrebovali staro pnevmatiko z diskom, kredo in žico.

označevanje in rezanje ploščadiTorej, najprej morate narisati obris robove vaze (to je linija razrezane) krede. To se ne naredi na sredini pnevmatike, ampak bližje disku na eni strani.

Za izdelavo cvetličnih školjk so primerne pnevmatike, ki jih ni mogoče pritrditi – lažje jih je rezati.

Po bastingu, morate narediti rez. Bodite pripravljeni na to, da ne bo enostavno rezati.

proces izdelave lončnic iz pnevmatikKo je pnevmatika odrezana, je treba izklopiti. Izkazalo se je, da bo vaza izdelana iz gume, plošča pa bo igrala vlogo noge.

Cevi iz pnevmatik, izdelane z lastnimi rokami, so lahko prekrite s primerno barvo ali pobarvane.

Stone

Flowerpot s cvetovi iz naravnega kamnaZanimivo rešitev ponujajo oblikovalci – proizvodnja cvetličnih in vrtnih pohištva iz mrežnega in balvana. Izgledajo zelo zanimivo in nenavadno, delo ne zahteva posebnih veščin, in kar je najpomembnejše, so lahko takšne ulice rože s svojimi rokami.

Za delo potrebujete posebno kovinsko mrežo, geotekstilije in balvane.

Z mrežo zberemo votli okvir. V praznini zidov zaspimo kamne. Na koncu pritrdimo na stene od znotraj geotekstila – ne bo pustil, da se tla odlivajo med kamne in jih pustimo v vodi.

Related  Tehnologija ustvarjanja z korak-po-korak navodili tkanine in tkane viseče mreže z lastnimi rokami

cvetlice iz kamenčkovNa dnu je bolje zaliti drenažo – plast peska ali ekspandirane gline. Lep cvetlični lonec za svoje cvetje pripravljen!

Takšne strukture ni več mogoče premakniti, zato ga nemudoma izberete za stalno mesto.

Drevo

lesene kadi za vrtne cvetoveVaze za vrt z lastnimi rokami so lahko iz lesa. Primerne so tudi palete, ki so ostale po konstrukciji.

Potrebovali boste:

 • plošče;
 • brusni papir ali brusilnik;
 • žaganje ali sestavljanje;
 • žeblji ali vijaki;
 • ruleta;
 • svinčnik;
 • impregnacija.

proces izdelave cvetličnega lonca z drevesZa izdelavo takšnih loncev je potrebno nekaj mizarskih veščin. Najprej morate razmišljati o dimenzijah prihodnjega izdelka. To je najbolje storiti na papirju.

Nato prekrnite ploščo v velikosti.

V vogalih lahko pritrdite ozke palice ali izrežete ključavnice.

Ko so vse plošče pripravljene, jih je treba obdelati z brusnim papirjem in uporabiti posebno impregnacijo. Slednje preprečijo gnitje lesa v vseh vremenskih pogojih.

izvirna oblika lončnic iz lesa

Ko je premaz suh, je mogoče pritrditi dele. Na koncu ostane samo okrasiti nastale vaze.

Različno

plastične cvetlice na ograjiOpisali smo najbolj cenovne in priljubljene proizvodne možnosti. Tudi kot lonci za cvetje, sodi, staro kolo, kolo s košaro, nekaj starih lončkov, pripravljen panj in tako naprej bodo ustrezali. Dejstvo je, da je domišljija kje razčistiti.

Lahko tudi razvejate in okrasite vrt brez velikih naložb. Dovolj je, da najdeš čas in pusti svojo domišljijo divje. Nazadnje, poglej fotografijo ulic kovane cvetlice za cvetje – so zelo navdihujoče:vaze iz kovine v obliki vodnjaka

ene cvetlice na nogah

okrasni voziček s cvetjem

betonske rastline v vrtni sestavi

Original cvetlične ulice za rože z lastnimi rokami – video