Granulator vdelanega mlinčka, proizveden v proizvodnjiZa pretvorbo mešanice v pelete pretvorimo gospodinjske granulatorje mešanih krmil, katerih cena je odvisna od moči motorja. Višja je njegova vrednost, več palet je proizvedenih na uro. Granulirana hrana se shranjuje veliko daljša kot običajno in je bolj priročna za prevoz. Prav tako je lažje dati potrebno količino hrane živini ali perutnini, odvisno od njihove starosti in potreb. To napravo lahko izdelate z lastnimi rokami, zlasti ker je cena gospodinjskega granulatorja za krmo precej visoka. Tako na primer oprema s kapaciteto 150 kg / uro stane 65.000 rubljev, model, ki proizvede 1000 kg / uro krme, znaša 255.000 rubljev.Granulirana krma

Načelo delovanja in naprava granulatorja

Naprava deluje na naslednji način: surovina se vlije v vsebnik z vrha, ki ga ob naletu matrice pritisnejo valji v svoje luknje. Končane granule se zbudijo skozi posebno okno v telesu.

Načelo delovanja granulatorjaObstajajo modeli gospodinjskih granulatorjev za mešane krmne mešanice, izdelane z lastnimi rokami iz mesarske mlinice. Uporabljajo škarje namesto jermenic, vendar je za to napravo potreben drobno mlet material. Takšno napravo lahko uporabimo samo za mešanje mehkih surovin, na primer zelišč ali kombiniranih mešanic.

Za sestavljanje granulatorja so potrebni naslednji podatki:

 • osnova (okvir);
 • matrica in valji z zobato površino;
 • telo;
 • električni motor;
 • reduktor;
 • gred.

Okvir mora biti varjen iz močnega jekla, saj mora med delovanjem prenesti močne obremenitve in vibracije. Telo granulatorja za mešano krmo, si lahko razrežete s široko cevjo ali pa cilinder iz kovinske pločevine. Če je najbolje, lahko zložite, da lahko po potrebi servisirate napravo. V spodnjem delu mora biti okno za izhod končnih peletov kombinirane mešanice.

Premer telesa je izbran tako, da se lahko matrika v njej vrti z najmanjšo razdaljo.

Matrike se proizvajajo v dveh vrstah: ravnih in cilindričnih. Prvi izgleda kot okrogli disk z luknjami. Najpogosteje se uporablja za izdelavo granuliranih mešanih krmil, saj lahko obdeluje surovine iz katere koli trdote in hitrost dela je višja.Ravna matrika granulatorja

Related  Tehnologija ustvarjanja z korak-po-korak navodili tkanine in tkane viseče mreže z lastnimi rokami

Cilindrični matriks je boben z luknjami, znotraj katerih se valji vrtijo.Cilindrična matrika granulatorja

Matrika je bolje kupiti že pripravljeno, saj bo za njegovo izdelavo potrebnih tudi posebne stroje. Luknje v njej morajo imeti konično obliko, ki se zožijo na dnu, tako da so granule bolj stisnjene.

Montaža granulatorja

Da bi se izognili hudim napakam, priporočamo, da najprej s svojimi rokami izdelate podrobne risbe lokacije vseh podrobnosti o gospodinjskem granulatorju za mešano krmo.

Ko je telo pripravljeno, je v spodnjem delu nameščen reduktor. Prestavi se vrtenje z električnega motorja na gred granulatorja, tako da se lahko matrika ali valj zavrti.

Domači granulatorV zgornjem delu so montirani matriki in valji, ki so pritrjeni na gred. Valji so pritrjeni na gredi s pomočjo valjčnih ležajev, vrtljiva gred pa je nameščena tudi preko istega ležaja. Njihov pritisk na matriko regulira navojna matica. Celoten sklop je nameščen v ušesih ohišja in med delovanjem ostane v mirovanju. Valji so izbrani na tak način, da njihova širina širine popolnoma pokriva vse luknje v matrici.

Montaža matrice in valjevV bližini ohišja je nameščen električni motor. Uporaba pasu ali verižnega pogona je povezana z reduktorjem. Nad telesa je nameščena stožčasta posoda, skozi katero se surovine napolnijo v granulator.

Videoposnetek prikazuje risbo in granulatorsko napravo za mešano krmo, ki jo lahko naredite sami:

Za sestavljanje aparata za peletiranje krme iz mesne mlinice boste potrebovali naslednje podatke:

 • okostje;
 • mlin za meso;
 • električni motor;
 • matrika;
 • pas, 2 jermenice.

Domači granulator in delovanjeMatrika je narejena iz enakega premera kot standardna mlinska brusilna plošča. V telesu so projekcijska rebra odstranjena tako, da se čim bolj prilegajo (ostane le najmanjša odprtina). Pokrov za napravo je izdelan s prostim prostorom. Zato vam ni treba narediti novega, če morate namestiti večjo matriko. Na zunanji strani so na njem pritrjeni noži, ki bodo rezali granule predpisane dolžine. Vstavite oba jermena, električni motor in povlecite jermen.

Pas je nameščen brez zob, tako da v primeru, da lahko zdrsne. Posledično se električni motor ne pregreje in ne zgori.

Tudi v primeru nakupa nekaterih delov, kot so stiskalni valji, ležaji, je cena gospodinjskega peletatorja za krmno mešanico, ki je izdelana samostojno, nižja od cene končnega izdelka v trgovini. Poleg tega je možno sestaviti aparat, ki deluje z ročno silo, brez električnega motorja. Toda preden kupite ali zberete granulator sami, morate upoštevati, da poleg tega potrebujete tudi drobilec in sušilec.

Related  Gradnja hiše za kokoši z lastnimi rokami

Domači granulator za gospodinjstvo – video