Bio-tandas padat untuk kediaman musim panasPengaturan dacha selalu memerlukan banyak perhatian dan masa, dan prioritasnya selalu air dan pembetungan.

Kumbahan untuk memberi keterangan boleh kos wang yang banyak dan sering banyak tukang kebun adalah ciptaan moden yang sangat kompetitif, sebagai tandas gambut untuk memberi keterangan atau, kerana ia dipanggil, tandas.

Untuk hari ini, ia adalah salah satu peranti yang paling moden dan berjaya, yang tidak memerlukan jalan raya atau pembinaan dalaman yang baik.

Reka bentuk tandas ini selesa, tidak memerlukan pemasangannya maksimum masa, praktikal, padat dan sangat berkesan dalam kerja-kerja pembuangan sisa.

Bio-tandas gambut boleh diatur seperti di jalan, Tandas gambut dan di dalam rumah. Appartement kering gambut

Kelebihan tandas gambut untuk kotej musim panas:

  • pemprosesan produk sisa berkualiti tinggi untuk kegunaan selanjutnya sebagai baja kompos di kawasan pinggir bandar;
  • tiada bau yang tidak menyenangkan kerana adanya ventilator pengudaraan yang berkualiti;
  • rintangan haus yang tinggi;
  • boleh didapati untuk setiap harga pembelian musim panas;
  • otonomi struktur tandas, tidak memerlukan bekalan elektrik dan air untuk pembilasan;
  • kemudahan dan kemudahan operasi.

Prinsip almari kering gambut

Pemprosesan semulajadi adalah disebabkan oleh penyerapan mereka oleh komposit gambut, dibentangkan di dalam bekas dalaman almari kering. Satu kilogram gambut boleh menyerap sepuluh liter sisa cecair pada satu masa. mengeringkan secara beransur-ansur gambut oleh penyejatan cecair, menyebabkan penerusan proses penyerapan baru, dan sebagainya kitaran penyerapan – penyejatan berlangsung selagi berat terkumpul diproses sepenuhnya dan ia akan menjadi mungkin untuk menarik diri daripada reka bentuk tandas dan menggunakan untuk menyuburkan pokok-pokok dan pokok renek.

Toilet bio menciptakan pada akhirnya baja murni ekologi, menyediakan penduduk musim panas dengan hasil yang sangat baik dan kotej musim panas yang indah.

Related  Pemanas kuarza: berbahaya atau tidak?

Bagaimana kerja bio-toilet gambut?

peranti untuk almari keringBanyak yang tidak mempraktikkan pemasangan tandas bio diminta soalan khusus tentang bagaimana tandas gambut berfungsi selepas semua? Oleh itu, struktur gambut tandas bio untuk dacha kelihatan seperti ini, dalam bentuk yang dipasang ia kelihatan seperti ini. Pembinaan almari kering Apa-apa reka bentuk tandas gambut untuk kotej termasuk tangki penerimaan, tangki gambut, saliran, saluran ventilasi.

Sebuah tandas gambut bukan sahaja boleh dibeli di sebuah pasar raya ekonomi, tetapi juga dibuat oleh diri sendiri, dengan menciptakan sesuatu yang serupa dengan prinsip kerja dari alat-alat dan alat-alat yang ada dalam rumah tangga.

Bagaimanakah keajaiban penemuan moden ini berfungsi? A besar banyak terdapat di pasaran, model dilengkapi dengan bekas yang lebih rendah, yang dipenuhi dengan jisim kompos, tangki atas dipasang, di mana dan menghantar massa gambut, yang diperolehi khusus untuk almari kering. Campuran gambut untuk tandas bio Ia adalah tangki terakhir yang mempunyai peranti pengawal selia, menekan di mana campuran gambut bergerak ke bawah, meliputi sisa, tanpa memberikan peluang untuk menyebarkan bau yang tidak menyenangkan.

Bakteria dalam gambut, memulakan kerja mereka pada penguraian ke dalam unsur-unsur berguna sisa, cecair berlebihan bukan evaporable dilepaskan melalui salur air, dipasang secara langsung dalam tanah di luar bilik di mana ditubuhkan gambut bio-tandas, untuk tujuan ini di bumi tuangkan dalam bekas khas untuk menerima wap cecair condensable .

Ia kelihatan seperti ini. Mengisi bio-tandas dengan gambut Tempoh operasi bio-tandas gambut bergantung kepada jumlah bekas untuk pengkomposan. Penerima 50 liter ini menyediakan operasi tiga bulan bio-tandas gambut untuk keluarga empat orang dewasa.

Selepas pengumpulan sisa kitar semula dalam tangki kompos, ia mesti dibersihkan.

Isinya diekstrak dan ditumpukkan pada timbunan kompos atau mereka disegerakan dengan segera oleh pokok, semak dan juga bunga. Dari kompos timbunan kompos diambil setahun kemudian untuk digunakan di katil taman untuk meningkatkan hasil tanaman sayuran.

Jenis tandas gambut untuk kotej

Membangun dan memperkenalkan tandas gambut untuk rumah negara dalam jangka hayat adalah di Finland. Ia adalah negara yang mengutamakan kualiti peranti pembetungan komunikasi yang dicadangkan.

Related  Dandang elektrik, prinsip dan jenis operasi

Sering tandas gambut diperbuat daripada plastik tahan lama yang tahan impak, tidak berubah bentuk di bawah pengaruh perubahan suhu, dan dengan itu dengan selesa melengkapkan dinding luar yang rumah.

Perhimpunan asli dari beberapa bahagian dipikirkan terperinci terkecil, mewujudkan keadaan yang selesa, baik untuk operasi tandas, dan pembersihan dan pengisian semula dengan campuran gambut.

  • Sememangnya, dalam penjualan kotej musim panas, versi pegun plastik yang padat untuk pemasangan dalaman ditawarkan, membolehkan operasi tanpa menggunakan air.
  • Terdapat jenis tandas gambut dan air siram, pilihan ini perlu dibersihkan sekali seminggu semasa operasi dua orang dewasa, yang tidak keadaan terlalu selesa semasa digunakan di rumah cuti. Prinsip tindakan ini jenis tandas gambut adalah sama dengan yang pertama, hanya air yang boleh dibasuh dengan sisa tidak mempunyai masa untuk diserap oleh gambut dan menguap.
  • Terdapat pilihan dengan kabinet plastik luaran dalam set, menggantikan struktur bangunan kayu.

Bilik persalinan

Ciptaan moden biotoilet komposit menyelesaikan beberapa tugas penduduk musim panas sekaligus – menjimatkan sumber wang untuk membina pembinaan tandas dan menggali lubang sampah dan membeli baja organik berguna.

Penyelesaian estetika moden kepada masalah yang paling global mengenai susunan pembetungan negara – bio-tandas gambut adalah satu-satunya penyelesaian ekologi yang tepat untuk penduduk musim panas.

Kajian video mengenai tandas gambut PITECO 505