panel solar di atas bumbung rumahBagaimana cara untuk menjimatkan wang? Soalan ini membimbangkan ramai orang. Ada yang percaya bahawa penjimatan membeli peralatan murah, pakaian, kasut, kereta murah, membina sebuah rumah kecil dari bahan binaan tradisional. Kami menasihati anda untuk bertindak sedikit berbeza. Adalah lebih baik untuk membeli kualiti yang baik satu kali daripada mengubahnya setiap tahun atau kerap untuk membaikinya.

Apabila membuat keputusan mengenai pemanasan rumah negara anda atau memberi, anda perlu memberi perhatian kepada pemanas penjimatan tenaga untuk rumah anda. Membayar sekali, anda akan menjimatkan setiap musim pemanasan pada penggunaan sumber tenaga. Keselamatan dan kualiti pemanasan dijamin oleh pengeluar.

Kandungan:

 1. Teknologi penjimatan tenaga untuk rumah
 2. Gambaran keseluruhan pemanas penjimatan tenaga
 3. Bagaimana untuk memilih pemanas penjimatan tenaga terbaik untuk rumah anda?

Teknologi penjimatan tenaga untuk rumah

Rumah Penjimatan TenagaUntuk pemanasan ekonomi rumah-rumah besar dan bangunan-bangunan kecil dacha, perlu menggunakan teknologi penjimatan tenaga moden untuk peralatan rumah dan ekonomi yang panas:

 1. sistem pengudaraan berpusat menggunakan penukar haba seramik yang dibuat di Jerman membuat ia mungkin untuk melaksanakan titik sambungan dan bebas daripada sistem pengudaraan saluran peranti intensif dan kompleks. Ia adalah kualitatif dengan udara segar dan ruang bersih daripada aliran udara yang tercemar.
 2. Penjana gas digunakan di hampir semua bilik.
 3. Dandang penjimatan tenaga digunakan sebagai peralatan tambahan untuk pemanasan rumah.
 4. Pengumpul suria adalah pilihan yang sangat baik untuk kebebasan tenaga rumah sambil menyediakan air panas dan haba selama sekurang-kurangnya 15 tahun.
 5. Pam haba membolehkan anda menerima haba dari perut bumi.
 6. Stesen janakuasa solar, yang terdiri daripada panel filem nipis, mempunyai kualiti dan kebolehpercayaan yang tinggi dalam operasi. Dapat sepenuhnya memenuhi keperluan rumah dalam elektrik.
 7. Pengion udara terbina dalam dihasilkan di Jerman dan digunakan untuk bangunan kediaman, serta kompleks hotel dan restoran.
 8. Penebat moden – kaca busa digunakan untuk kalis air dari asas kepada penebat bumbung rumah.

Related  Apa yang perlu saya lakukan jika dandang itu bocor?

Gambaran keseluruhan pemanas penjimatan tenaga

Untuk dapat membandingkan kecekapan penggunaan peranti moden untuk rumah pemanasan, kami akan membuat tinjauan ringkas mengenai pemanas penjimatan tenaga yang beroperasi mengikut prinsip yang berlainan.

Inframerah

Pemanas Inframerah SilingKeperluan utama untuk peranti pemanasan yang digunakan adalah pendekatan maksimum untuk sumber haba semula jadi, kecekapan, ekonomi, keselesaan. Pemanas inframerah diiktiraf oleh pengguna sebagai salah satu yang terbaik disebabkan oleh ciri teknikal dan keupayaan untuk memindahkan haba ke objek.

Penjimatan tenaga inframerah penjimatan ekostar E800 pembinaan siling boleh digunakan sebagai cara utama dan satu-satunya cara memanaskan vila atau rumah. Sinaran inframerah panjang tersebar di lebih daripada 6 m2. Jika bilik lebih daripada 12 m2, unit-unit tersebut melaksanakan fungsi pemanasan tambahan. Model siling pemanas IR dibenarkan untuk digunakan di dalam bilik di mana terdapat kanak-kanak kecil. Apabila memasang termostat, penggunaan kuasa purata adalah 300 watt.

Pemanas elektrik kuarza

Pemanas kuarza penjimatan tenagaSecara beransur-ansur, kehidupan kita termasuk model moden pemanas kuarza yang selamat. Dalam penampilan, pemanas kuarza penjimatan tenaga adalah papak monolitik yang diperbuat daripada penyelesaian khas dengan pasir kuarza. Peranti beroperasi dari rangkaian elektrik. Aloi khas kromium dan nikel digunakan untuk membuat elemen pemanasan. Dengan alam sekitar, elemen pemanas tidak bersentuhan dengan penebat berkualiti tinggi.

Pemanas penjimatan tenaga untuk rumah negara beratnya hanya 10 kg dan mempunyai saiz standard 34 hingga 61 cm. Ketebalan jubin hanya 2.5 cm. Kuasa peranti adalah 0.5 kW. Satu peranti sudah cukup untuk memanaskan bilik 8 m2. Selepas pemanas dihidupkan, rangkaian memerlukan 20 minit untuk memanaskan sepenuhnya.

Untuk bilik besar, sambungan paralel beberapa peranti kuaritik monolitik (MKTEN) diperlukan. Sistem modul asas dilengkapi dengan thermoregulator.

Simpanan adalah disebabkan oleh hampir 100% penukaran tenaga elektrik yang digunakan oleh peranti ini menjadi tenaga terma.

Jika anda datang ke dacha hanya pada hujung minggu, pemanas kuarza akan membantu anda menjaga rumah pada suhu sehingga 10 darjah. Untuk ini, sebelum meninggalkan, anda perlu menetapkan pengatur suhu dan biarkan peranti berfungsi, yang sememangnya selamat. Pemanas rumah tahan tenaga tidak pernah panas hingga suhu di atas 95 darjah.

Pemanas kuarza tidak pernah menutup atau mencetuskan api.

Panel pemanasan elektrik seramik

Panel seramik penjimatan tenagaJika anda berminat dengan pemanas rumah, pertimbangkan panel pemanasan penjimatan tenaga Hibrid TM, sebagai alternatif, pemanasan bebas rumah atau vila. Tidak seperti pemanas air infra-merah, panel dengan sempurna menampung pencapaian kadar pemanasan yang tinggi dari keseluruhan bilik, dan bukannya zon yang berasingan. Instrumen sepenuhnya mematuhi keperluan ekonomi, teknikal, persekitaran dan estetik. Panel tidak membuat radiasi, medan elektromagnet, yang memungkinkan untuk mendapatkan keadaan yang lebih baik untuk seseorang. Prinsip operasi hibrid membolehkan anda memanaskan bilik dalam masa yang singkat.

Related  Gambaran keseluruhan pemanas dengan bahan api diesel

Panel-panelnya sepadan dengan sempurna dengan fluks termal sinaran IR dan konveksi haba yang sangat baik. Kami sering ditanya: “Berapa banyak tenaga elektrik yang menggunakan pemanas jenis ini?” Satu panel mempunyai kuasa hanya 375 watt. Setelah memasangnya di bawah tingkap atau di dekat pintu, anda memotong penembusan ke dalam bilik aliran udara sejuk, yang memberikan sehingga 54% penjimatan sumber tenaga untuk memanaskan bilik.

Apabila dipasang di rumah panel seramik elektrik menghapuskan keperluan untuk pemasangan sistem pemanasan, peralatan dandang. Peranti adalah amat mudah dan mudah untuk beroperasi, ciri-ciri tahap letupan, rintangan kelembapan, ketahanan api dan beroperasi dalam mod automatik, mengekalkan suhu yang selesa di mana-mana tempat di angkasa.

Bagaimana untuk memilih pemanas penjimatan tenaga terbaik untuk rumah anda?

Kami membentangkan pemanas rumah yang paling moden dan paling selamat. Ia tetap membuat pilihan anda. Setiap model mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Kelemahan utama semua peralatan moden yang berkualiti tinggi adalah harga yang tinggi, tetapi ia sangat cepat terhutang terima kasih kepada penggunaan tenaga elektrik yang ekonomik. Wang yang dilaburkan dalam peranti akan kembali, dan pemanas akan berfungsi dengan pasti selama bertahun-tahun, pemanasan rumah anda.

Apabila membuat pilihan anda, pertimbangkan faktor:

 • Tujuan fungsi bilik yang dipanaskan.
 • Nisbah ideal rakaman bilik dan penggunaan kuasa pemanas model berbeza.
 • Kemudahan penyelenggaraan dan pemasangan.
 • Pemanasan tambahan, asas atau alternatif.
 • Kelajuan pemanasan bilik dan kemungkinan sokongan berterusan suhu yang dikehendaki.
 • Keselamatan operasi.

Memutuskan untuk diri sendiri apa jenis pemanas penjimatan tenaga lebih baik untuk membeli rumah, sebuah rumah negara kecil, sebuah garaj, sebuah rumah hijau. Mengambil kira semua saranan dan jangan takut membeli peralatan moden dan bukannya model pemanas lama yang telah lama digunakan.

Related  Pemanas micathermic untuk rumah dan kotej

Kajian semula video HeatPlit pemanas hemat tenaga