Zakaj so listi rumeni v geraniju z vsebino prostora

Neprijeten, svetlo cvetoč geranijEna izmed najbolj nezahtevnih rastlin na okencu je geranij. Zakaj listi postanejo rumeni v geraniju in kakšen signal daje rastlina, je treba čim prej razumeti. Cvet pripoveduje pozorni hostesi o svojih težavah. In spet geranij bo vrgel košarico cvetov visoka, osvežil zrak z aromo listov.

Pelargonium agrotehnika

Pogoji pridržanja so bili kršeniGeranium velja za nepretrgano rastlino. Vendar pa je za njegovo postavitev potrebna svetla točka brez neposrednih žarkov sončnega sonca. Tla morajo biti rodovitna in svobodna. Pot je izbrana majhna, tako da so korenine preozke.

Tla morajo biti vlažna, dobro odcejena. Pršenje listov ni potrebno. Vrh preliv z univerzalno sestavo, vendar z manj dušika. Jesenska obrezovanje povzroča rast novih cvetočih poganjkov. Ne marajo geranij, da bi se ohladil zemeljska koma in osnutki.

Bolezni listov geranije – signal za cvetličar

Kršitev pogojev vsebine povzroči oslabitev obrata. Barvanje listov lahko pove, kaj morate spremeniti v vsebini rože. Zakaj rumeni listi v geranijih, gumijasti ali suhi – obstaja več razlogov. Zaradi glavnih razlogov je rastlina oslabljena:

 • nepravilna vsebina;
 • bolezni;
 • zasedenost žuželk.

Bolezni in invazija parazitov so povezani z napačno vsebino. Če je cvet močan, se ne bo zbolel. Pomembno je zagotoviti nezahtevno geransko stanje obstoja, da ne bi rešili uganke, zakaj geranii postanejo rumeni in listi se posušijo.

Rezultat nepravilne vsebine geranije

Rezultat napačne vsebineV zimzeleni grmi Pelargonium spodnji listi postanejo rumeni in padajo, to je naravni proces. Zato je steblo golo s starostjo. Ampak, če listi pogosto padajo, potem cvet nima dovolj luči. Pozimi je treba zamenjati mesto ali organizirati osvetlitev.

Zmerno geranii pozimi postanejo rumeni listi. Zakaj se to dogaja? Biološka aktivnost cvetja v času počitka se ne upošteva. Znak preplavitve je lahko rumeno od vrha rastline. To pomeni, da oboleli koreni ne vodijo sokov s pravo čvrstostjo in vrh ostane brez hrane.

Suhe robove listov geranijeZakaj listje v sobi svetijo rumeno? Napravo je treba pogosteje pogoltniti, manjka voda. Če je bila rastlina poleti na prostem, ko je bila pred aklimatizacijo prenesena v toplo sobo, barva postane manj svetla. Treba je počakati teden ali dva in šele nato začeti spreminjati pogoje pridržanja.

Listi postanejo rumeni, če geranij ni bil presajen že dlje časa, lonec ni dovolj hranjen ali je lonec tesen. V komi zemlje nastane prekomerna vlažnost, listi pa postanejo rumeni v geraniju. Kaj storiti v tem primeru? Transplantirati rastlino v novo zemljo in večjo posodo.

Listi geranij pri nizkih temperaturah postanejo rdečiGeranium ne prenaša pršenja. Vendar pa je suh zrak tudi nesprejemljiv. Cvet ne namestite pod vleko in blizu radiatorja. Zato so geranii rumeni na robovih. Izsuševanje listov začne dajati signal nezadostnega zalivanja.

Rdečica listnih listov bo cvetličarju povedala, da je rastlina hladna. Morda ga je treba premakniti stran od stekla, bližje robu. Toda zakaj geranii rumenjajo spomladi? Najverjetneje med hitrim razvojem rastline ni dovolj hrane. Za hranjenje geranije je potrebno v majhnih odmerkih.

Bolezni geranijev in njihovo zdravljenje s predstavitvijo fotografij

Rastlina je bolnaVčasih, tudi če so izpolnjeni vsi pogoji pridržanja, je naprava depresirana. V geranijih se zaradi nekega razloga listi obrnejo navznoter, sprememba barve zelenja. Vzroke bolezni se lahko poravnajo v tleh ali na vrhu:

 • bakterije:
 • gobe;
 • virusi.

Potem se na listih lahko pojavijo rjave pike, mastne madeže, ki se sčasoma sušijo in uničijo cvet.

Na geranijevem listu, virusna bolezenVirusne bolezni se prenašajo iz okužene rastline na zdravo skozi insekte, ki so se prej hranili na obolelem grmu. Možno je, da je bil steblo ukoreninjen z obolelim pelargonijem. Sign je geranijeva listnata bolezen, vizualno spominja na mozaik. List se potegne skupaj, na njej so vidne pike ali vzorec. To je vaskularna bolezen. Rastlino je treba uničiti, da ne okuži sosedov.

Bakterijska geranijska bolezenBakterijske bolezni vključujejo različno opazovanje in izgubo listov. Zakaj geranij postane rumen in kaj naj storim, če se na listih nahajajo rjave pike? Najprej morate spremeniti pogoje pridržanja. Topel zrak v sobi lahko vodi do bakterioze. Znak bakterijske bolezni je črna vena na listih. Če ne ukrepate, se bo naprava čez nekaj časa posušila.

Stagnacija rastlin na okencu, omočanje lista listov iz kondenzata na oknu, onesnažena tla so provokatorji bolezni. Različne bakterije in glive dajejo različne oblike in barvne madeže od sive puhaste plošče do umirajočih notranjih tkiv.

Rastlina goriTreba je izključiti škodljive dejavnike, pobrati liste s pikami in predelati rastlino s fungicidi. Izogniti se je treba stiku z vodnimi listi. Bakterijske bolezni vključujejo dobro znano črno nogo. Če se steblo geranija razpade, črne in pade – to je to. Rastlino je treba presajati v nov substrat.

Bolezen je treba zdraviti s fungicidiStrašna bolezen za geranije je rja. Zakaj listi postanejo rumeni v geraniju v sobi, če je pred tem nastala rjava lisa. Lahko je rjavkasta glivična bolezen. Rjave pike – torbe s sporami. Bo pomagal škropljenje s fungicidom. Ta ista bolezen povzroča edeme – rastline na listih pelargonija. Z majhnimi lezijami je potrebno listje listati in pereč. Tla, da se posuši, preverite, kako deluje drenažna naprava, da rastlini več svetlobe in zraka.

Insekti in škodljivci rastlin

Škodljivci geranijeEden najbolj neprijetnih škodljivcev je ogorčica. Drobni črvi živijo v zemlji, hranijo korenine in jim pripisujejo svoje ciste. Rastlina je najprej depresirana, potem umre. Znak je majhen, kot so makovo seme, grah na koreninah. Reševanje ogorčic je težko. Bolje je vzeti rezanje z vrha rastline in uničiti lonec s tlemi. Pri sprostitvi zemlje z orodjem lahko ciste naselijo sosednje lonci.

Zgornji del cvetja se lahko naseljuje:

 • uši;
 • whitefly;
 • pajkovec;
 • gosenice in termite.

Da bi preprečili uši, naj najdejo listje geranije nežne in okusne, mora rastlina dobiti dovolj kalijevega preliva in malo dušika. List postane grob in ne voli ušes.

WhiteflyWhitefly je majhna bela muha, ki postavlja jajca znotraj tkiva pločevine. Lahko se umakne le z večkratno uporabo sistemskih fungicidov.

Uradniki jedo sok rastline, hitro pomnožijo in so razlogi, zakaj geraniumi vrtijo liste navznoter. Na hrbtni strani lista se pojavi pajek, in celotna plošča se posuši.

TermiteTermite, škodljivci, ki se hranijo na lignified delih rastline, se usedejo znotraj stebla in jedo. Lahko pristanejo v tleh, če so naselili temelj hiše, vstopili v lonec s tlemi.

Različne gosenice z užitkom požirajo listje in cvetovi geranije. V prostorskih pogojih se lahko pojavijo, če je leaflet deponiral ličinke na listih ali cvetovih. Gozdarji bodo jedli zelenja ali cvetni listi, odvisno od vrste škodljivcev na žuželkah.

Za geranije je treba uporabljati zdravila sistemskega delovanja.

 1. Aspirin, 1 tableta na 8 litrov vode, vsake tri tedne škropite na listih, ko se pojavijo škodljivci.
 2. Messenger – zalivanje zemljišč za okrepitev imunitete rastlin.
 3. Maraton je droga univerzalnega delovanja. Treba je posipati na površini zemlje in zaliti.
 4. Monterey – sredstvo za škropljenje geranija iz gosenic.

Za rast lepega grmovja geranije ni težko, potrebna je samo skrb in pozornost do zelenega prijatelja.

Doživite rastoče geranije – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector