Zamiokulkas v prostornem loncuZamiokulkas je priljubljen pri pridelovalcih cvetja zaradi prijazne rasti gostega zelenega listja in nezahtevnega, vendar lahko presaditev postane resen spot. Video o tem, kako presaditi zamiokulkas doma, bo pomagal preprečiti napake in hitro obvladati kompleks, vendar je potreben za rastlinski postopek.

Težava presaditve kulture, ki je padla na okenske pragove iz Afrike, je, da pod površjem tal zamiokulkas skriva ne le gomolje, ampak tudi močne sočne korenike. Njihova poškodba med pretovarjanjem ali delitvijo grmovja lahko povzroči dolgotrajno in boleče aklimatizacijo, razpad korenin.

Presajanje zmiokulkase v novem loncuPoleg skrbnega odnosa do korenin je afriški gost zelo zahteven:

 • na čas presaditve;
 • sestava tal;
 • velikost in celo lonček.

Da bi pravilno skrbeli za zamiokulkasom presaditev doma ni povzročil žalostnih posledic za rastlino in cvetličarke posledice, morate pripraviti vnaprej za ta proces.

Transplant zmiokulkasa po nakupu

Če se zamiokulkas pripelje v hišo le iz trgovine in je v transportnem loncu, bo po 2-3 tednih bivanja v hiši potrebno presaditi.

Gomolje rastlin in korenin je treba očistiti iz starih talZa to je več razlogov:

 1. Posajene v šotni substrat, lahko mlade rastline v taki zemlji zlahka zlijete ali, nasprotno, zamudite trenutek, ko rastlina potrebuje vlago.
 2. Poleg tega v ladijskem zabojniku pogosto ni drenažne plasti, njegova vloga pa imajo velike odprtine na dnu, skozi katere korenine zamyokulace zlahka prodrejo. To otežuje skrb, prihodnost presaditve in negativno vpliva na zdravje zelenega hišnega ljubljenčka.

Podroben videoposnetek o presaditvi zamiokulkasa na domu bo zagotovil izčrpen material za svoje ravnanje. In tudi neizkušen cvetličar lahko enostavno obvlada pomembno nalogo.

Izbira loncev in priprava za presaditev zmioculcas

Rastlina je najboljša presaditev spomladiČe presaditev zmioculcas po nakupu ni izvedena glede na sezono, je bolje načrtovati reden postopek v času, ko se rastlina pripravlja na aktivno rast. V razmerah srednje Rusije to obdobje spada na pomladanske mesece.

Presaditev zamiokulkasa spomladi omogoča, da se gomolji bolje prilagajajo novim razmeram in hitrim povečanjem zelene mase s hitrim svežim hranilnim substratom.

Premer lonca mora biti le nekaj centimetrov več od gomolja rastlinePred presaditvijo je izbira lonca za rastlino. V primeru zamiokulkasoma je pomembno izbrati posodo, ki bo primerna za velikost, pa tudi za material. Zmogljive korenine imajo tako moč, da lahko zlomijo posodo iz tanke plastike ali povzročijo razpoke na občutljivi keramiki ali steklu.

Najboljši pri pridelavi zamiokulkase sami so dokazali gline neglazirane lončke. So dovolj močni, vendar porozna površina gline ne ovira prodiranja v zrak in izhoda presežne vlage iz tal.

Premer lonca je izbran nekaj več kot posajeni gomolj. Korenine rastlin, ki so v naravi navajene za pridobivanje vlage ne na najbolj dostopnih mestih, nestrpno širijo v globine. Pred presaditvijo zmiokulkas doma, ga je treba odstraniti iz stare embalaže brez poškodb. V primeru korenin, ki so rasli na večjo globino, bo to zelo težko. Zato je treba spektakularne visoke lončke napolniti z najmanj četrtino velikega glajda:

 1. Mladim zmiokulkasijskim presadkom, ali bolje preidejo, ne da bi motili zemeljsko komo, vsako leto stalno povečujejo velikost novega lonca.
 2. Za odrasle osebke tako pogosto ni vredno skrbeti. S starostjo se rast nekoliko upočasni, zato lahko rastline po potrebi spremenijo svoje prebivališče vsakih 2-3 let.

Če se pri zasegu velike rastline ugotovi, da je grmičevje sestavljeno iz več delov, ki jih tvorijo ločeni gomolji, je bolje, da se takšen zamiokulkus skrbno ločita. To je lažje, če si umijte korenine, jih očistite iz starega substrata.

Kako pravilno za presaditev zamiokulkas, korak za korakom in zelo dostopen o tem, bo povedal video.Ko presajanje rastline lahko razdelimo na več sadik

Kakšno zemljišče je potrebno za zmiokulkaso

V ugodnih razmerah rastlina hitro poveča svojo zeleno masoV naravi zamiokulkas živi na kamnitem pesku z nečistočami in majhno količino humusnih tleh. Rastlina se skoraj ne kopira hranil in vlage, kar dokazujejo gomolji in močni korenine.

Kaj zemljišče je potrebno za Zamioculcas, raste v zaprtih prostorih pot? Nekateri viri priporočamo, da v zmesi na rastlinski osnovi humusa, vrtno zemljo in šoto. Tak substrat daje obrat možnost, da hitro izgradnjo nadzemnih del, vendar je preveč hrane in vode, bi povzročila veliko tveganje za gnitje koreninskega sistema Zamioculcas – da je glavni problem v gojenje te spektakularno sobno kulturo.

Tla za presaditev zamyokulkasa morajo biti zmerno hranljiva, hkrati pa zelo ohlapna, zračno in vlago prepustna.

Zemljišče zamiokulkas raje ohlapno, zračno in vlago prepustnoKot pripravljeni substrat je mogoče pripraviti prašek za sukulente. Če je kupljena univerzalna mešanica za okrasne pridelke, se mu doda vsaj tretjina prostornine glinaste ekspandirane gline, opere rečni pesek in perlit, tla do majhnih delcev oglja in granitnih žetonov.

Kako pravilno presaditi zamiokulkas: korak po korak

Najenostavnejši način je prenos rastline. Ob istem času, ni tveganja za poškodbe korenin in vstop v novo zemljo, zamiokulkas še naprej narašča brez izgub.

Zamiokulkas po pretovarjanjuČe govorimo o odraslih rastlinah, preden spremenite zamiokulkas doma, kot v video, morate očistiti koreninski sistem ostankov starega substrata:

 1. Rastlino, ki jo sestavlja več gomoljev in poganjkov, ki pobegnejo od njih, je mogoče ločiti in pretvoriti v več samostojnih rastlin, posajenih z lonci. To bo poenostavilo skrb za zamiokulkasom in povečalo domačo zbirko cvetličarja.
 2. Na dnu lonca, izbranega vnaprej, z drenažnimi luknjami za izpraznitev presežne vlage se vlije plast velike ekspandirane gline.
 3. Na vrhu leže malo vlažne podlage, tako da v celoti pokrijejo drenažo in pustijo prostor za udobno namestitev korenskega sistema zamyokulk.
 4. Polnjenje korenin se izvaja tako, da so apical delci korenin in gomoljev na površini tal. Po zaključku postopka substrat skrbno stiskamo.
 5. V tleh, da bi prihranili vlago in zaščitili tla pred pretiranim zbijanjem, razprzite klateit, kamenčke ali druge ustrezne mulčaste materiale.

Če pravilno presadijo zamiokulkas doma, in nato dajejo rastlin malo pozornosti, bo raste dobro in skozi celo leto, da razveselijo okrasno zeleno listje.

Video o presaditvi zamiokulkasa