zdravilna rastlinaV tem članku bomo govorili o tem, kaj koristne lastnosti ima zlato brke – tinkture vodke: uporabo doma in koristi za organizem. Za začetek naši predniki poznajo to rastlino že nekaj časa. Zdravstveni in tradicionalne strokovnjaki medicine že dolgo študiral zdravilne lastnosti zlatimi brki. Rezultati njegovih učinkov na telo v različnih boleznih. Torej, hvala za varčnosti naših starih staršev prišel k nam dragocene recepti, kako narediti tinkture zlati brki, ki kopirali iz roda v rod in prenaša med seboj.

Zlati brki in njena zdravilna moč

zlati brki v lonecV svetu znanosti rastlinskega zlati brki znan kot callisia fragrans (Callīsia fragrans). Znanstveniki so študijem njene zdravilne lastnosti za več desetletij, zato je znanstveno dokazano zdravilno moč kot dobro. In vendar, najbolj razširjena uporaba kaligrafije najdemo v ljudski medicini. Tukaj je potrebno izdelati na uporabo zlatih laskov kot tinkture v vodke, ki se je že uveljavil kot odlično sredstvo za zdravljenje sklepov.

zlati brkiPraktično vsak del zlatovega brisa se lahko uporablja za zdravljenje:

 1. Kolenza (tudi sklepi ali sklepi) – se lahko uporabljajo samo iz odraslih rastlin, ko se je njihova prvotna zelena barva spremenila v vijolično.
 2. Listi rastline so primerni za mlade in odrasle grmovje.
 3. Steblo (steblo) se uporablja, če so antene rastline prekrite z najmanj desetimi sklepi.

Ker pripravo zdravil, ki temelji na zlatem brki, seveda gre z vso opremo, odvisno od tega, kaj ste kuhanje. Tinkture zlatih laskov na vodko za spajanje, ki se uporabljajo že več stoletij. To je prava zakladnica zdravil predmetov, zaradi dejstva, da je rastlina vsebuje velike količine kvercetin in kemferol (naravni rastlinski flavonoidi), kot tudi biphenols in zelo aktivno sestavino v eni izmed najpogostejših fitostirolov – beta sitostirol.

Omeniti velja, da se tinkture na vodki iz zlatih brkovov pripravijo iz različnih delov rastline.

Terapevtska tinktura zlatih brisa: kaj pomaga

medicinski tinktur zlati brkiUporaba alkoholne tinkture z zlati brki je priljubljena doma. Pripravite ga enostavno in ne predstavlja težav, celo za osebo, ki bo prvič za pripravo tinkture. Rastlino rastlajte doma. V procesu gojenja ni čudno. Zdravila lastnosti tinkture zlatih kristali potrdijo stotine zadovoljnih bolnikov, ki uporabljajo (lokalno ali oralno) v svojem zdravljenje naslednjih bolezni:

 • modrice, odrgnine, kosi;
 • trofični ulkusi;
 • tromboflebitis;
 • radikulitis in osteohondroza;
 • artroza, revmatizem, artritis;
 • alergija;
 • bolezen žolčnika bolezni ledvic;
 • bronhialna astma;
 • tuberkuloza;
 • diabetes;
 • bolezni raka;
 • myoma;
 • pankreatitis;
 • ateroskleroza;
 • kardiovaskularne bolezni.

Uporaba tinkture stebel in stranskih poganjkov za zunanjo uporabo je nepogrešljivo orodje za zdravljenje sklepov.

Danes ni veliko ljudi, ki jim pomaga tinktura zlatih brkov. Vendar pa je to znanje, ki bo vedno lahko ublažilo simptome bolezni in pospešilo proces okrevanja v okviru kompleksne terapije.

Tinktura zlatih brkov na vodki iz sklepov za oralno uporabo

tinkturaZa 500 ml vodke vzemite okrog 15 kolen. Prekrivajte plitvo stransko obrobo, jih sveže v steklovino in vlijete v vodko. Zaprite posodo tesno in vztrajati najmanj dva tedna. Priporočljivo je, da uporabite kozarec ali vsebnik iz temnega stekla, da vztrajajo tudi na temnem hladnem prostoru. napolni tinkturo zlati brkiNekateri ljudje uporabljajo alkohol v pripravo tinkture zlati brki, vendar v tem primeru, naj bi njegova moč ne sme biti več kot 70%, drugače terapevtske lastnosti tinkture in koristi za organizem bo vprašljiva

Tinktura v obliki oblog za zunanjo uporabo

tinktura zlatih lističevPriprava te tinkture temelji na isti shemi kot tinktura za pitje. Edina razlika je v tem, da potrebujete samo listje ali steblo. Ne pozabite, da si lahko vzamete samo iz zlatih brkovov, na katerih so brki porasli vsaj 10 kolen. Vztrajajte v vodo napolnjene dele rastline 10-12 dni. Ta tinktura ima močne lastnosti, saj so vse aktivne snovi koncentrirane v koreninem in debelem delu. Uporabljajte kot obloge in losjone, kot tudi rešitev za drgnjenje.

Tinktura zlatih uhanov: navodila in režimi zdravljenja

Pred začetkom zdravljenja s tinkturo zlati brki preberite navodila za uporabo, s tem boste dosegli največji učinek in se izognili neprijetnim posledicam.

pripravimo tinkturo zlatih brkovPitna tinktura zlatih brkov na vodki se sprejme po enem od dveh shem:

 1. Prvega dne je enkrat pijte 10 kapljic. Dnevni odmerek je treba povečati za 1 kapljico. Trajanje zdravljenja – 1 mesec. Nato vzemite tinkturo v obratnem vrstnem redu, to pomeni, da vsak dan zmanjšajte odmerek zdravila na kapljico. Posledično morate na zadnji dan zdravljenja vzeti 10 kapljic tinkture. Ta shema predstavlja dvomesečni tečaj, ki se lahko, odvisno od izboljšav, ponovi, vendar ne prej kot mesec dni kasneje.
 2. Druga shema vključuje 10-dnevni tečaj. Torej, 30 kapljic tinkture razredčimo v pol kozarec vode in v tej obliki vzamemo dvakrat na dan. Po tem morate narediti 10-dnevni odmor. Če želite doseči boljši učinek, se lahko ponovite večkrat.

Sprejem tinkture zlatih laskov potreben posvet z zdravnikom, saj lahko tudi najbolj uporabne lastnosti škodi zaradi posameznih nestrpnosti.

Video o pripravi tinkture iz zlate brke