Grozdni kisZgodovina odkrivanja kisa nas vodi v predbibliško preteklost človeštva. Kot antiseptik in gnoj žeja, je bil znan pred več kot 7000 leti. V starodavnih časih je v korchagu opozoril na kislo grozdno vino s posebnim vonjem. Eksperimentalno je bilo ugotovljeno, da je uporaba vinskega kisa. Temelji na praktični uporabi tekočine kot dodatek k vodi nekaj kapljic kislega vina za čiščenje in prijeten okus. Kasneje so zdravilci pregledali zdravilne lastnosti novonastalega zdravila.

Vrste kisa in metode za njihovo pridobivanje

Grozdni kisli različnih vrstNaravni grozdni kis se pridobiva pri fermentiranju suhih grozdnih vin. Kot rezultat, je splošna kategorija vinskega kisa razdeljena na:

 • beli vinski kis;
 • rdeči vinski kis:
 • balzamični kis;
 • aromatski kis iz belega vinskega kisa.

Odvisno od držav proizvajalk imajo ti izdelki svoj nacionalni način pridobivanja, lastna vina, kar pomeni različne okuse in okuse. Beli kis je najbolj blagi od teh kategorij. Fermentacija poteka v kovinski nerjavni posodi za dolgo časa. Kis zadrži občutljivo aromo vina in je namenjen za soljenje solat ali za nadaljnjo aromo.

Beli vinski kisVino belega kisa lahko dobite doma iz grozdja, vzgojenega na mestu poletne rezidence. Postopek se izvede, ko se vino segreje brez vrenja. Ko je v posodi prepuščena polovica, bo to postalo hišni kis. Pripravite kis iz kaše grozdja. V tem primeru postopek traja 90 dni.

Rdeči grozdni kisAromatizacija se zgodi tako, da se vino bel kislina segreje na 40 stopinj in v aromatičnih začimbah posodi. V starosti do šestih mesecev sestava prevzema ne le aromo, ampak je nasičena z uporabnimi sestavinami zelišč. Tu je domišljija avtorjev izdelka omejena z njeno nagnjenostjo za ta ali ta okus.

Rdeči kis je dobljen iz vina vrste Cabernet, starih v hrastovem sodu. Seveda so dobljeni pridobljeni grozdni kiti dragi proizvodi, ki se uporabljajo za kapljično kapljico. Toda posebno mesto zaseda balzamični kis. Metoda pridobivanja vključuje fermentacijo v sodu do 12 let.

Related  Seznanimo se z različnimi vrstami Echeveria iz fotografije in kratek opis

Balzamični vinograd za grozdjeKot rezultat, 100 litrov vina dobimo 15 litrov temno barvnega izdelka in zelo gosto konsistenco. Okus proizvoda je sladek in kisel. Dodajte ga v pripravljeno meso, ribje jedi, sezonske solate. Balsamic, kis je poimenovan, saj je bil prvotno uporabljen za zdravljenje ran in njihovo zgodnje celjenje.

Kis je naravno, če etiketa ne vsebuje barvil, sladkorja in konzervansov. Na dnu steklenice bi morala biti majhna oborina. Vsebnost kislin je 5-9%. Stroški izdelka so visoki.

 Koristi in poškodbe grozdnega kisa

Grozdni kis ima protibakterijske lastnostiNastali kis ni značilen le zaradi antibakterijskih lastnosti in sposobnosti zdravljenja ran. Koncentrirana vsebnost uporabnih sestavin, zbranih iz grozdja, ozdravi kis. V njej so:

 • polifenoli;
 • organske kisline;
 • mikroelementi;
 • vitamini.

Te snovi, zbrane v zdravilnem zdravilu, vplivajo na človeško telo. Torej, phytoalexin snov postane na poti do razvoja tumorjev, bolezni srca in krvi. Flavonoidi pomagajo telesu pri obvladovanju bolezni z okrepitvijo imunitete. Balsamic kis bo lajšal napade protina in potisne staranje telesa.

Mnoge koristne snovi v balzamičnem kisu so nestabilne za toplotno obdelavo. Zato kis se uporablja v hladnih posodah in se pred uporabo postavi.

Balzamični kis se uporablja pri kuhanjuTradicionalno se v sredozemskih državah uporablja kozlički za krpanje kozličkov, kuhanje mesnih in ribjih jedi. Malo kalorično oskrbo z gorivom do tistih, ki gledajo svojo težo. Poleg kuhanja se uporablja tudi krep iz grozdja:

 • za medicinske namene;
 • v kozmetologiji.

Protibakterijske lastnosti proizvoda se širijo ne samo na dezinfekcijo kože in dezinfekcijo vode. Z notranjimi zastrupitvami ali bakteriozo telesa voda z kisom potrjuje patogene v telesu. Losjon z uporabo vinskega kisa odstrani varicne retikulume na nogah. Uporablja se kot maščobni gorilnik in hkrati zmanjšuje težo.

Grozdni kis se uporablja tako pri kuhanju kot v mediciniEden od indikatorjev pomanjkanja v telesu kalija je orezovanje kože, še posebej na stopalih, pojavljanje koruz in razpok. Natančno, visoka vsebnost kalija bo pripomogla k reševanju problema, če se na prizadeta območja uporabljajo obkladki z grozdnim kisom.

Related  Sesanje gomoljev govedi na odprtem tleh in skrb za rastline

Ne glede na koristi in škodo iz grozdnega kisa se lahko pridobijo, če se ne upoštevajo značilnosti organizma. Kontraindikacije za uporabo zdravila vključujejo:

 • alergija od otroštva do rdečih sort grozdja;
 • bolezni prebavil v akutni fazi;
 • vnetnih procesov v genitourinarnem sistemu.

Grozdni kis ni kombiniran s kislimi mlečnimi izdelki, rastlinskimi beljakovinami in krompirjem.

Recept za kuhanje vinskega kisa iz grozdja – video