Lemon MeyerGojitev citrusov v prostoru je zapletena. Začnite z limono, rastejo in oskrbujejo ga doma lažje kot druge sissies. Mlado grm se lahko kupi in je mogoče rasti, od setve semena ali koreninjenja potaknjencev. V vseh ugodnih pogojih se pridelek iz kamna lahko prideluje čez 20 let, od potaknjencev do 7-8 let. A limona iz kosti na domu bo bolj primerna, zdrava, lepa s svojo temno sijočo listje. Za to je mogoče izvesti pobeg iz sadne limone, ki bo pospešila cvetenje. Izbira je za amatersko.

Za kaj skrbi prostorna limona doma

Lemon JubileeLemon – drevo v sobi, tudi želi rasti. Obstaja več sort, ki so rejci navajeni na vsebino prostora. Ampak oni se upirajo, če je napaka napačna. Pred sajenjem semena morate vedeti, da lahko samo sobne sorte razdeli stanovanje z osebo. Te vključujejo:

 • Pavlovsky;
 • Obletnica;
 • Mayer.

Za te sorte je značilen hiter vstop v pridelek in visoka produktivnost pri skrbi za limono doma. Pri nakupu končnih sortnih sadik je treba cvetenje pričakovati čez dve ali tri leta.

Soba limone z dobrim oskrbo do 30 let. Lemon po kravi se vlije 9 mesecev, vendar po tem, ko se še naprej povečuje, vendar postane brez okusa in debela koža.

Pomembno je, da se prepreči slabitev cveta in brsti prekiniti, dokler se puša ne bo 20 listi. Znanstveniki verjamejo, da je vsak plod hrani 9-10 listov zrelih starosti. Odvisno od števila listov morate zapustiti pridelek. Iz istega razloga morate zaščititi liste, ki jih je treba odstraniti, kar rastlina protestira, ko je neprijetno. Istočasno je potrebno obrezati vrhove vej, da oblikujejo nove poganjke, s čimer se poveča število listov. Zato je skrb za rastlino na robu znanja in intuicije.Lemon Pavlovsky

Optimalni pogoji za oskrbo limone

Samo, če imate prostorno svetlo sobo, lahko računate na ustvarjanje vrta citrusov. Drevo ne želi biti premaknjeno tudi na stalno mesto. In za enakomeren razvoj se v desetih dneh vrti nekaj stopinj, tako da se v enem letu doseže popolni premik:

 1. Od stojala do stropa mora biti vsaj dva metra.
 2. Suh zrak ne prenaša limone. Optimalno 70% vlažnosti. To pomeni, da bi bilo treba rastlino oddaljiti od ogrevalne baterije, imeti vlažilca ali akvarija, opremiti območje vlažnosti na poljuben način in pogosto razpršiti liste z drobnim razpršilom.
 3. Poleti je poletje koristno 2 uri pod soncem, vendar ne več. Zato je jutranje sonce na vzhodnem oknu ravno za njega. V zimskem času, ko raste limono in skrbi doma, je treba organizirati osvetlitev 5-6 ur.
 4. Temperatura vsebine za limono bi morala biti od 14 do 27 stopinj. Med cvetenjem mora biti limona kul.
 5. Urnik napajanja poleti je zelo napet. Lonec se vlije dvakrat na dan, zjutraj in zvečer, popolnoma napolni zemeljsko zemljo. Zaradi dobrega odtekanja ne pride do stagnacije vode. Dno za zbiranje vode je treba namestiti spodaj. Mehka voda se uporablja za namakanje.

Temperatura se ne sme drastično spremeniti. Če se rastlina pripelje iz hladne verande v toplo sobo, bo zavrgla listje. Zemlja v sodu je hladna in listi so topli! V zimskem času morate najti najgloblji vogal v stanovanju. Brez polnega počitka bo cvetenje v prihodnosti skromno.

Izvajanje obrezovanja limoneVeliko pomena pri skrbi za limono je njena tvorba, ohranjanje v rasti s sistematičnim obrezovanjem in prischipko zelenim stožcem. Najgloblje obrezovanje se izvaja spomladi. Na vejah zapusti 5-6 živih listov, preostali so odstranjeni, iz njih je material za razmnoževanje limone potaknjenci.

Bolezni in škodljivci limone

V skrbi za limone v domu, in njeno gojenje, je treba poznati simptome bolezni, hitro pravilni napake. Pogosto rastlina potrebuje vlaženje, ki jo lahko določi:

 • od zgoraj je zemlja siva, v rokah komolcev;
 • Pot potuje po glasu,
 • listi so se zvili in vrhovi so se zrušili.

Posledično se bo čez nekaj časa začel padec listja, cvetov in jajčnikov.

Če rastlina ne dobi topnega prelivanja, listi postanejo lahki, cvetenje se ustavi, jajčniki začnejo padati. Ampak isti znaki in s prekomerno oploditvijo. Zato je treba slediti priporočenim odmerkom in navodilom, kako poskrbeti za limono doma

Če rastlina ni presadila in je zemljišče spremenila dolgo časa, ne more prihraniti gnojila z zalivanjem. Tla so bila stisnjena, voda vode je naredila debelejše gibe in se združila, ne da bi pri tem močno omočila.

Ščit na limoniZaradi napak v oskrbi oslabljena rastlina naseljujejo škodljivci insektov ali glivične in baktericidne bolezni se manifestirajo.

Različne bolezni citrusov so specifične, zato se imenujejo:

 • ksilopsozo in trisera – virusna neozdravljiva;
 • gommoz – kužni, kadar je prizadet trun drevesa;
 • malseko – nalezljiv, se začne z rdečimi listi, drevo izgine;
 • Koren gniloba je glivična bolezen, potrebno je odstraniti poškodovane dele in jih presaditi v novo zemljo.

Lemon nujno potrebuje pomočVzrok za vsako bolezen je nepravilna skrb za rastlino. In tudi če drevo ne nosi sadja, so bolezni enake.

Kako pridelovati limono doma

Izrednega pomena je izbira posode za rastlino in substrat. Posoda mora imeti dobre drenažne luknje. Koreninski sistem limone je kompakten, mlada rastlina je dobra za letno transplantacijo, zato ni vredno ustvariti pogojev za mletje tal v velikem loncu. Za starejše rastline se zemljišče spreminja manj pogosto, zgornja rodovitna plast pa se obnavlja vsako leto.

Sesanja limone iz potaknjencevSestava zemljišča:

 • listavcev humus – 2 deli;
 • humus iz goveda – 1 del;
 • pesek reka oprana – 1 del;
 • lesni pepel – 0,25 delov.

Na dnu položite plast oglja, pomešanega z ekspandirano gline, na podlago dodajte substrat za vermikulit. Transplantacijo rastlin je treba opraviti, potem ko se gojijo korenine limone pletene s krempljino zemlje, z metodo pretovarjanja.

Pojavili so se prvi jajčnikiPri obrezovanju limone je bilo veliko sadilnega materiala, vejic. Od teh se bodo potaknili, če se od spodaj odstrani nekaj listov in se v vodo položi zelena veja. Nadalje je steblo zakrivljeno v substratu v majhnem volumnu. Kako skrbeti za limono, pridobljeno iz reza? Ko je steblo dalo listnato streho, se hrani kot odrasla rastlina. Rastline na višini 25 cm nagnejo na vrh in omejujejo rast. Nastali srednji in stranski poganjki v količini 4 kosov ostanejo, ostalo pa na obroču.

Stranske poganjke rastejo na 25 cm in spet ščipajo, kar prvič ponavlja operacije. Na podlagi okroglega drevesa se oblikujejo še dva grmovja, dobite dovolj listov, na podružnicah pa položite cvetni brsti. Limon je pripravljen nositi sadje, pridobil je dovolj moči za hranjenje sipanih plodov.

Reprodukcija limoninih semen je dolg proces. Nastalo sadjarje je treba cepljen, da dobite drevo, ki nosi sadje. Dichok se bo razvijal že dolgo, ne bo dovolj za cvet in kakovost dobljenih limonov bo slaba. Zato je treba odraslo rastlino posaditi z očiščenjem ali v cepitvi, da dobimo gojeno drevo.

Sejanje brez cepljenja bo postalo lepo dekorativno drevo z dobro odpornostjo na bolezni. Za oblikovanje krošnje je potrebno, da je grmovje čeden in ne raztezajo veje, ki zasedajo velik prostor.

Video o saditvi in ​​skrbi za limone