Dobro urejena zdrave rastlineZdravo, čudovito rastlino začne nenadzorovano boleči. Prvi znak je sprememba videza listov. Potrebno je najti razlog, zakaj se Dracaena listi posušijo, list postane rumen, ali tugora izgubljena. Večstoletni razvoj je prilagodil rastlino v ozračje tropskih območij. Na domu je glavni vzrok bolezni pogosto neustrezna oskrba.

Znaki bolezni Dracaena in njihova izločitev

Na zdravo rastlino spodnji listi fiziološko neizogibno umrejo. Vendar pa bi list moral živeti več kot eno leto, umiranje se začne s konico in traja dolgo. Sušilni koniček je treba rezati tako, da ne pokvari videza cvetlice. Ko se plošča zniža 2/3, jo lahko odstranite, vendar pa ostane brazgotina večno na prtljažniku. Po številu trakov na prtljažniku lahko določimo starost dracaene.

Dracaena rumeni listiVsi drugi znaki kažejo na draceno bolezen. Najprej se spremeni videz listov. Lahko:

  • popolnoma rumeno;
  • posuši iz nasvetov:
  • se posuši po robu, s pikami vzdolž celotne površine;
  • rumeni in izgubijo tugorja.

Pozorni gostitelj, pri prvih znakih, lahko ugotovi vzroke bolezni in jih odpravi.

Dracaena rumeni listi, kaj naj storim?

Rastlina postane rumena listjaRazlogi za porumenelost mladega zelenja so številni. Treba je izključiti okoliščine, ki jim sledi porumenelost. Zato je treba upoštevati, da rastlina reagira na žalitev ne hkrati. Med nepravilno dejanje in reakcija traja vsaj dva tedna. Seveda to velja za kronične primere. Če je rastlina zamrznjena ali posušena v kamnu, bo reakcija hitro sledila.

V primeru nepravilnega zalivanja lahko korenine gnilobe in ne obvladovanje elektrarne. Če je zalivanje v hladni zemlji v času počitka izvaja brez čakanja na sušenje zemlje komi in obilno, je treba nujno preučiti koreninski sistem, pridelek razvajen korenine in presajenih rastlin. Preobremenjenost tal povzroča podoben učinek.

Eden od vzrokov porumenelosti je lahko prevelika skrb. Če se dracenu pogosto kopajo ob prhanju, je potrebno odtisniti sinuse listov. Včasih se porumenelost začne zaradi tega razloga.

Optimalna temperatura za cvet je 18-22 stopinj. Dolgoročno vzdrževanje v hladnem prostoru bo poslabšalo delo korenin in prehrane listov.

Dracaena rumeni listi se obrnejo v primeru nasadov škodljivcev – pajki, škive, trske. zatiranje škodljivcev – prvi pralni z milnico in vodko. Kasneje, uporaba insekticidov.

Related  Koristi lubenicnega soka

Kaj, če dracaena postane rumena na vrhu glave? Odstranite cvet iz odprtega okna, stoji v osnutku. Če so istočasno izginile preostale liste – so na vrhu padale neposredni žarki vročega sonca.

Leže na vrhu dracaene valja v tubuleListi začeli koagulacijo v cev – rastlina zamrznila, da lahko shranite pogosto škropljenje s toplo vodo in ga prenesemo v topel prostor.

Če je porumenelost listov v masi, se barva ne spremeni, zelena barva postane bleda, spomnite se, ko je bila tla spremenjena, je bila rastlina hranjena. Morda nima dovolj hrane za prehrano. Toda, ko prenajedanje dušika rastlina izgubi odpornost proti glivičnim boleznim. Potrebuješ ukrep.

Kaj naj storim, če se Dracaena pusti suha?

Posušite konice listovNajbolj razširjena bolezen dracaene in prvi signal za nevarnost bo izsušitev konic listnih listov.

Dracaena potrebuje dodatno gnojenje. V spomladanskem poletnem obdobju je potreben dušik, ki ga jeseni kalij in fosfor.

Toda vsa gnojila je treba vključiti v zapleteno hranjenje, samo glede na sezono je treba izbrati le odstotno sestavo. V zimskem času je treba izključiti dušik iz gnojila.

Razlog za to so pogosto podnebne razmere vsebine. Rastlin v vlažnih tropih ne prenaša suhega zraka. Zato je rastljem priporočljivo, da razprši pogosteje, toplejše v prostoru. Nesprejemljivo je, da namestite lonec z rastlinjo blizu akumulatorja. Rešite položaj akvarija, palete z mahom ali vlažilcem zraka. Konice listov je treba rezati, mrtvi del ne bo obnovljen.

Videz suhih madežev na listi DracaenaZakaj Dracaena posuši konice listov vzdolž dolgega roba in obstajajo madeži? Takšna škoda je znak bolezni, povezanih z razpadom, glivicami. Imenujejo se drugače, zdravijo z fungicidnimi zdravili. Treba je odstraniti mejne lezije.

Če so madeži pomešane, je bolezen baktericidna, je težko ozdraviti. Bolje je vzeti na vrh rastline, dezinficirati in ponovno korenati.

Related  Skrb za balzam doma

Ta rastlina ni mogoče shranitiKo cvet ne postane samo rumen, temveč pušča, se tugora izgubi, je ni mogoče shraniti. Najbolj verjetno je, da je koreninski sistem popolnoma uničen zaradi bolezni Dracaena.

Da bi preprečili smrt rastline, je treba bolezen odpraviti, vodena s prvimi znaki. Vrhunsko oblečenje s fosforjevimi kalijevimi gnojili naredi koreninski sistem cvetoče odporne na bolezni.

Video o zdravljenju dracaene z nasveti za sušenje listov