Bokarnee v naraviBokarneya – Beaucarnea spada v družino belušev. Debel sedemmetrski sod, ki spominja na steklenico, je skladišče oskrbe z vodo. Lubje izgleda kot slonova koža in preprečuje izhlapevanje. Izbor in oskrba doma bakarneyu, kot je na sliki, se je spremenila v houseplant.

Skrb za bokarna v hišnih pogojih

Gojitvena rastlina je izgubila rast, prtljažnik rastlin je podoben steklenici do pol metra v višino. Na vrhu je sultan pijavih listov, ki se obesijo kot konjski rep. Stari listi, sušenje, ne padejo, ustvarjanje rjavega halo. List je grob, podoben pasu z zarezanim robom.

Bokarneya kot notranja rastlinaTo je to, palmo. Pogosteje bokarneya bent raste na oknih. V naravi je njegova višina dosegla 8 metrov. Dolžina listov hišnih rastlin doseže do ene in pol metra s širino 1 – 2 cm.

Presaditev Bokarney po nakupu

Po nakupu bakarneyu je bolje sedetiPogosto na prodaj ni nobene enote, temveč več primerkov. V vsakem primeru je presaditev obvezna, vendar v tem še posebej. Najprej se mora obrat prilagoditi pogojem pridržanja. Tedensko obdobje bo omogočilo prikaz znakov bolezni ali reševanja škodljivcev. Po karanteni je treba posaditi sadike.

Sestava tal vključuje:

 • zemljišče – 2 uri;
 • listna zemlja – 1 ura;
 • humus – 1 ura;
 • šota – 1 ura;
 • Pesek in vermikulit na približno 5 delov.

Dodajte zdrobljenega oglja, top prelijete plast kamenčkov.

Razširjene klesaste kroglice. Posoda mora biti široka in plitva, saj v naravi raste dlaka na kamnitih ploščah.

Za bokarnei potrebujete široke in plitke jediPri presajanju rastline v nov posodo pustite zgosteni del na isti ravni. Korenine rastline so krhke in jih je treba skrbno ravnati.

Med presajanjem ne morete voditi rastline. Bolečina ne bo mogla uporabljati vlage in bo gniloba.

Po presaditvi na rastlino dajte vrečo z dostopom do zraka. Držite se, dokler se ne pojavi rast lista.

Transplantacija odrasle bokarneMlade rastline v naslednjih treh letih morali vsako leto obnove, po enakem zaporedju operacij, ampak vsakič, ko velikost krožnikov povečalo za 4 cm. Na prvih mladih rastlin prtljažnik kot žarnice. Rastlina odraslih potrebuje presaditev, če je prostornina lončka v celoti izkoriščena.

Bokarney, kako skrbeti?

Poleti je treba rastlino napolniti, potem ko je zemlja popolnoma potopljena skozi paleto. V zimskem času, če je rastlina odšla v počitek, ni potrebno zalivanje. Voda se uporablja kot pripravljenost, brez sledov klora. Uporabljate lahko vodo skozi ogljikov filter.

V zimskem času, ko je zalivanje rastlin izključeno, se lahko listi operejo pod toplo prho, ki jih varčuje pred prahom in škodljivci za žuželke.

Bokarneya potrebuje redno zalivanjeTvorba krone bokarnea je odvisna od pogojev vzdrževanja naprave. Bo rastlinska luksuzna “griza” ali dolga “slonova noga” odvisna od osvetlitve in zalivanja. Če so pogoji vzdrževanja normalni, srednja osvetlitev in redno zalivanje, biološki cikel bo namenjen razvoju listnih plošč. V tem primeru bo prtljažnik ravno.

V sušnih pogojih se je rastlina prilagodila, da bi se zadovoljila z malo zaloge vlage v zraku. Vrezani listi zbirajo kapljice jutranja rosa in jo usmerijo v rezervoar – caudex.

Če rastlino obdržite na južnem oknu in po sušenju zemeljske komi, situacija ustvari stresno in spominjalno domovino. V tem primeru bo obstajala dekorativna noga z dolgotrajnimi brazgotinami in razpokami iz širjenja neravnih tkiv. V tem primeru je greben na vrhu tanjši in brušen.

Za rastlino, ki se razvija v pravi dekorativni smeri, je treba upoštevati ravnovesje. Poleti je palmo koristno za sončenje brez dežja in vetra. Pozimi je treba olajšati.

V zimskem času hranjenje bokarnee ni opravljenoRastlina se počasi nabira, ne potrebuje gnojenja dušika. S presežkom dušika listi postanejo mehki, okrašenost se zmanjša. Enkrat na mesec lahko dodate fosfatno-kalijevo spojino v polovici odmerka. V zimskem času ne uporabljajte topnega preliva.

Težave pri skrbi za rastlino

Pojav bokarney vam bo povedal o težavah. Listi rastline običajno niso nagnjeni k napadom škodljivcev. Vendar jih je mogoče naseliti:

 • pajki;
 • ščiti;
 • Thrips.

Očistijo jih s pomočjo znanih insekticidov, najvarnejših fitovermov.

Če opazite, da so bokarne suhi listi, morate ustvariti pogoje za ugodno rast:

 • svetloba ne sme biti neposredna, razpršena, a bogata;
 • izključite osnutke;
 • odstranite rastlino iz radiatorja;
 • prilagodite zalivanje.

Istočasno je sušenje listov naravni proces, na starih rastlinah pa se oblikuje brada. Toda sušenje nasvetov ne bi smelo biti, kar je posledica kršitve pogojev pridržanja.

Pri gnilih koreninah je treba transplantirati rastlino in odstraniti obolele korale.Listi se lahko pojavi, ko se lubja hrošča razpade. Pomanjkanje hrane bo vplivalo, ker bo rastlina žrtvovala lase. Razpad je možen le, če je krmljen režim napajanja. Ne morete voditi rastline, ne da bi čaka, da se zemlja izsuši. V zimskem času večja zalivanje ni potrebna, če je rastlina v hladnem.

Pri majhnih poškodbah je treba gnilobe razrezati in posuti z razbiti premog. Po sušenju ponovno rastlino v substratu. Znak za pregled korenin bo postal bledo listno rezilo in mehčanje caudexa, zgoščenega dela stebla.

Napravo lahko shranite, če je delno poškodovan. Če večji del trupa postane mehak, bo rastlina umrla.

Dlan steklenic raste počasi. V 20-25 letih bo popolnoma oblikovala prtljažnik. Rastline skoraj nikoli ne cvetijo doma. V naravi vrzite lepo metlo, ki je približno metra visoka. Domača elektrarna se šteje za nepretrgano. Ne zahteva posebne skrbi.

Za oblikovanje stebla potrebuje rastlina 25 letMlade rastline se več let hranijo v skupni posodi. Znak, da bodo rastline utesnjene, bo prenehanje rasti zelene mase. Če se pogoji pridržanja niso spremenili, rastline pa so zamrznjene, potem zahtevajo, da jih sede v ločenih celicah.

Video o presaditvi bokarneya