anemoni na cvetličnih posteljah kočeNenavadne vetrovke s strašno razrezanimi listi in tresljivimi kolrolami so enako dobro v gozdu in med najbolj luksuznimi rastlinami vrtov. Anemoni, sajenje in oskrba na odprtem tleh, za katerimi ni tako zapleten, kot se zdi na prvi pogled, so dobro uveljavljeni na primestnih območjih.

Glavna stvar je, da bodite pozorni na izbiro primerne rastline in upoštevajte njegove značilnosti. V rastlinskem svetu je več kot 170 vrst anemonov, ki se razlikujejo:

  • naravni habitat;
  • velikost, barva in oblika cvetov;
  • struktura;
  • zahteve za temperaturo, tla in druge pogoje rasti.

korenike anemonovKer vrtne rastline gojijo več kot ducat vrst, vključno z najbolj bizarnimi oblikami in različnimi hibridnimi anemoni. Vsi so trajnice z različnimi stopnjami odpornosti proti zmrzovanju.

V hladni sezoni rastline živijo v gomoljih in debelih koreninah. Uporabljajo se za spravilo anemone v odprtem prostoru spomladi ali jeseni.

Pogoji za sajenje anemonov na prostem

anemoni različnih sortGlede na opažanja izkušenih vrtnarjev so rhizome anemoni manj zahtevni in bolj zimski odporni kot njihovi običajni gomoljni sorodniki. Ampak, kaj bi pomenilo, ne pa eno od najljubših cvetov, najboljše mesto za njega, da se pregledno Penumbra, ki ščiti občutljivo cvetnih listov iz žgočim soncem, vendar ne prekrivajo poln dostop do toploto in svetlobo. Biti na prostem, rastline dobro cvetijo, vendar cvetni listi hitro razbarvajo in padajo. V senci koronalov se odpirajo manj pogosto in kasneje.

Vse anemone se dobro razvijajo v zmerno vlažnih, rahlo prstih, vendar je stagnacija vode zelo boleča. Poenostavite oskrbo anemonov v saditvi odprtega tališča v nevtralnem ali nekoliko kislem substratu, ki omogoča zrak in vlago.

Če je tla gosta, nagnjena k strjevanju, je treba dodati pesek. Da bi zmanjšali tveganje za propad v jesenskem pomladnem obdobju, bo izbrana višja lokacija za sajenje pomagala.

Kdaj saditi anemone v tleh

anemonsko rezanje za bujno cvetenjeRhizomatske anemone, od katerih so mnoge najdene v srednjem pasu, jih je enostavno vrteti na vrtu, če jih skrbno izkopavamo in prenesemo iz gozda. Cvetne sorte slabše prenašajo zime, nekateri pa ne vzdržijo hudih minus temperatur. Takšne jesenske rastline se odstranijo iz tal, gomolji pa se hranijo v hladnem, dokler se toplota ne vrne.

Iztovarjanje anemone na odprtem jesenskem času je možno samo za trdne rastline in na območjih, kjer je cvetje zagotovljeno, da se koren in prevrne.

Spomladi, ko se začne naravni cikel vegetacije in pred toplem obdobjem, rastline bolje in hitreje prilagajajo rastlinam. Rhizomatous anemones se razmnožujejo z koreninskimi segmenti z več rastnimi točkami. Če so na mestu na voljo rastline za odrasle, je primernejše, da jih sadijo do cvetenja, medtem ko nadzemni del ne izgine in anemoni med drugim niso izgubljeni.

Ko rastline anemone v tleh? Posebni izrazi so odvisni od navad same rastline in podnebja v regiji. V južnih regijah so anemoni posajeni na odprtem terenu od aprila do septembra. Čez severni, večja je nevarnost spomladanskega ali jesenskega zamrzovanja zelenja in podzemnega dela.

Ponudniki anemoneKo je čas zasaditve anemone:

  • mesto za njih je skrbno izkopano vnaprej;
  • Vsi plevel se odstrani iz tal, zlasti tistih, ki se razmnožujejo po koreninah;
  • tla se pomeša z izbranim humusom, smreka je potrebna, nato pa dolomitna moko, ki rassislyayuschey tla.

Vodnjaki delajo z razmikom rastlin 15-20 cm. Da bi zagotovili, da so barve, dobri pogoji za razvoj in poenostavi vzdrževanje na prostem, sajenje vetrnice preživijo tako, da brsti rasti pojavil v globini ne več kot 3-5 cm od površine tal.

Gomoljnice vetrnice so posajene na postelji peska, ki pomaga prevzame odvečno vlago, in celo na deževno leto uporniki gnitje korenin in gomoljev.

obdelava gomoljev pred sajenjemGljivične in bakterijske razpadi so glavni sovražniki takšnih rastlin, zato so pred sajenjem gomolji obdelani s fungicidom in stimulantom za ukoreninjenje. Poleg tega je treba posušene gomolje na 2 uri namočiti v vodi pri sobni temperaturi in tako pomagati, da se trajnice večkrat zbudijo. V jeseni je v tleh posajen suh sadilni material. Tla nad zasaditvijo se stiskajo in zalivajo.

Dokler rastline rastejo in postajajo močnejše, potrebujejo zaščito. To lahko postane šota mulč, ki ščiti zemljo iz sušenja skozi vse sezone in ogromno rast plevelov.

Nega na anemonu na odprtem polju po sajenju

skrb za anemoneOd trenutka sajenja, kadar koli poteka, se anemoni na prostem, kot je na sliki, redno skrbijo, vključno z:

  • ročno, zelo skrbno pletje mesta;
  • razrahljanje površinske plasti tal;
  • zaščita rastlin pred mrazom in nizke temperature.

Rastline spomladi, rastline takoj začnejo zmerno vodo. In z rastjo zelenja se hranijo anemoni. Rhizomatous rastline dovolj zmes mulčenje šota in humus, in gomoljnice in hibridnih sort grandiflora prejeti bolj popolno zbirko, vključno mineralov in elementov v sledovih.cvetoče anemone na gredici

Če želite podaljšati cvetenje, odstranite bledo bradavico. V tem primeru se hranila porabijo za nastanek in rast novih popkov.

Pridobivanje ustreznih rastlinskih rastlin rastejo dobro in celo neodvisno sekajo, zato jih je treba redčiti in omejiti prostor, ki je na voljo za življenje. So v celoti primerna za sajenje v tleh vetrnice v Sibiriji, na Uralu, v Non-črne zemlje, to je, če se najbolj čudovite rože lahko goji le v kontejnerskem kulturi.

Gomoljnice vetrnice niso tako agresivni, nekateri od njih ne prezimijo v tleh, in bolj hladno odporni vrst potrebujejo skrbno zatočišče listje, smrekove veje, netkanih tkanin. Najbolj razkužni gomolji po sušenju sušimo pri sobni temperaturi in nato shranimo v prezračevani suhi sobi, na primer v kleti, pri temperaturi 3-5 ° C nad ničlo. Če so zime dovoljene, da v tleh vsebujejo gomolje, se po vsakih 3-5 letih nasadi pomlajjajo.

Kako izbrati anemone za vaš vrt – video