primroza v državiEna od prvih pomladnih rastlin, ki cvetijo na vrtu, je nežna pobočja, sajenje in oskrba na odprtem tleh, po kateri ne potrebujejo preveč moči in znanja. Iz latinice je ime te očarljive kulture prevedeno kot “prvo, zgodnje”. Rastlina bo navdušila ljubitelje cvetočih pridelkov ne le z zgodnjim cvetenjem, nezahtevnostjo, ampak tudi z različnimi svetlimi in nežnimi barvami.

belo pobočjeTo je trajnica. Cvetovi primroze ne samo lepo izgledajo, temveč imajo prijetno aromo. Obstaja okoli 500 sortnih sort rastlin, ki omogoča pridelovalcem cvetja in krajinskim oblikovalcem, da izberejo primerno in spektakularno sorto. V tem primeru začnejo nekatere vrste primrojev cvetati s prvimi žarki toplega, pomladnega sonca in drugih – šele sredi poletja.

V naravi najdemo primulo v gozdovih in gorskih predelih Evrazije in Amerike. Nekatere vrste cvetja so zaščitene z Rdečo knjigo Ruske federacije.

Značilnosti prijema na odprtem tleh

pristanek pristankov z vtičnicamiNa vprašanje novice vrtnarji “Ko rastlina primula na prostem?” Izkušeni vrtnarji nedvomno ustreza, da pristanek na odprtem terenu in izvaja trobentice spomladi in jeseni. Če je cvet zasajena spomladi, je najbolje, da se odlaganje odloži do zadnjega dne maja.

Prav tako je pomembno izbrati pravi kraj za sajenje. Bolje je, če je senčen prostor. Izberete lahko mesto pod drevesi ali grmovjem, tako da sončni žarki ne padajo na rože. Vendar pa je v severnih regijah, ko sadite, priporočljivo izbrati, nasprotno, sončni obliž.

zgodaj spomladiTla za gojenje pridelka morajo biti svobodne, izpraznjene in zračno prepustne. Stoječa vlaga je nevarna za rastlino. Tudi glinena tla se bodo spravila v pridelek. Če je tla pretežka, je priporočljivo, da se pesek, gnoj. Prav tako bo storil vermikulit ali razrezan sphagnum mah. Reakcija tal je potrebna šibko kisla ali nevtralna.

Pred sajenjem se priporoča, da se sprostite in čistite iz plevela.

Če veliko različnih posadili, je priporočljivo, da ostane med njimi razdalje približno 25 cm. Če kompaktna ne manj kot 15 cm. Vendar preveč prostora in prostori med grmovje ne bi smelo biti, jeglič raje gosto nasada.rastoči primroji iz semen

Related  Reprodukcija violet doma z listom

Na fotografiji je prikazana večna primula. V tleh se sajenje opravi s pomočjo sadik te kulture. Gojenje semen je dolg in težek proces. Običajno je vrtna parcela posajena sadik ne prej kot dve leti po pojavu prvih poganjkov.

 

Značilnosti skrbi za glavobol

barvita lepota primrozaPrimrose je neprestana rastlinska rastlina. Lahko prenaša suho in prekomerne sončne žarke, vendar ni vredno zanemarjanja pravil zasaditve in zapuščanja.

Pri skrbi za vrtni vzorec je treba upoštevati vrsto priporočil, ki bodo pripomogla k razvoju zdrave in bogatejše kulture:

 1. Zalivanje rastline mora biti redno. Še posebej pomembno je zalivanje spomladi, hkrati pa je treba preprečiti zadrževanje vlage v tleh, saj je to za katastrofo katastrofalno. Prav tako ne puščajte vode na listih rastline.
 2. Primula popolnoma odziva na uvajanje gnojenja. Ker je gnojilo najbolj primeren gnoj. Gnojila se uporabljajo v vegetativnem obdobju rasti.cvetočo grlo na cvetni postelji
 3. Jeseni morate na grmičevje grmišča dodati malo zemlje in jo prekriti s suhim listjem. S tem bo rastlina in njen koreninski sistem zaščiten pred zmrzovanjem pozimi. Še posebej pomembno je zavetje v severnih regijah.
 4. Pomembno je, da se tla počasi sproščajo okoli grmovnice in odstranijo plevel. Weeding ščiti kulturo pred boleznimi.

Pristanek v odprtih tleh je mogoče v Sibiriji in v drugih regijah, ki imajo hudo podnebje. Skrb za rastlino ni veliko drugačna. Vendar pa je bolje, da rastlino obdržite na soncu, pozimi pa moramo pokriti kulturo pred zmrzovanjem. Kot zavetišče so primerni suhi listi.

Primrose v oblikovanju vrta

primroza v kompozicijah cvetličnih posteljKrajinski oblikovalci so imeli vzdušje za svetlo in spektakularno cvetenje ter odlično združljivost z drugimi cvetočimi pridelki. Pri oblikovanju krajinskih kompozicij je treba upoštevati čas cvetenja rastlin.

Partnerji kulture so lahko:

 • daffodils;
 • peonies;
 • periwinkles;
 • astilba;
 • popkovina spomladi;
 • gostitelj;
 • praproti;
 • in drugi.

Related  Ojačevanje z aromo heliotropa: sajenje, gojenje in oskrba

primrose na alpskem gričuPrimrose lahko postanejo ornamenti vrtnih rezervoarjev, kjer se popolnoma uskladijo z dnevnimi lističi, vodnimi lilami in močvirskimi močmi. Tudi primrovi so primerni za ustvarjanje rock in vrtov. Tudi odlična možnost je zasaditev primrozov blizu iglavcev z nizko rastočimi pridelki.

Celo posajeno poleg zelenja, na primer s kremo, je zaradi svojega svetlega, cvetnega cvetja videti bolj kot spektakularen.

Primula je primro, ki privlači pozornost cvetličarja in krajinskega oblikovalca. Sajenje in skrb za primulo ni težko in svetlo, a obenem nežne spomladanske rože ne puščajo brez prijetnega vtisa.

Video o pristanku na odprtem tleh