sestava hišnih cvetovRože za oblikovanje šopkov z imeni in fotografijami bodo pomagale izboljšati mesto. Lepa, nežna sestava bo ornament v kateri koli hiši. Na vrtu lahko sami pridelujete rože, nato iz njih izdelate šopke in jih dajte družini ali prijateljem. Cvetličarske spretnosti niso potrebne, dovolj je poznati več pravil za izdelavo šopke in kakšno cvetje lahko kombiniramo med seboj.

Pravila za izdelavo šopke

velik šopek za obletnicoObstaja več načel, ki bodo pomagali ustvariti čudovit šopek:

 1. Ne uporabljajte veliko različnih barv, največ 3-4, sicer bo sestava nekoliko smešna.
 2. Ni treba narediti šopke le iz neprekinjenega cvetja. Tako bo šopek zelo težek.
 3. Začnite z majhnimi šopki in preprostimi rešitvami.
 4. Vse naredite sistematično, previdno, ne pospešujte postopka. Rezultat je neposredno odvisen od natančnosti izvedbe.
 5. Pomislite na vsak šopek, zbirajte cvetje in razmislite o tem, kako bo videti končni rezultat.
 6. Pristop k ustvarjanju, pokazati domišljijo.
 7. Rezano cvetje za šopek pod kotom.
 8. Če rože za šopek reza ne ob istem času in ne dajo v vodo, je bolje, da se ponovi rezino umivanje stebla pod tekočo vodo. In bolje je narediti zjutraj.
 9. Če želite, da je šopek dolg, ga ne izpostavljajte neposrednemu vplivu sončne svetlobe in prepihov. Voda je treba očistiti, v trgovinah lahko kupite zdravilo za boljši izgled šopke.
 10. Šopek ni sestavljen iz enakega števila barv. Takšne kompozicije so primerne samo za žalovanje.
 11. Ob tej priložnosti je treba izbrati število barv, ne glede na to, ali ste ga dali za rojstni dan ali kot majhen kompliment.
 12. Ob obletnici je bolje narediti velik šopek, za poročne dogodke, ki jih bo naredil majhen.majhen šopek za poroko
 13. Izogibajte se jasni simetriji, bo šopek izgledal dolgočasno.
 14. Standardna šopek, primerna za vse priložnosti, je sestavljen tako, da je obod okoli 23-25 ​​cm. Če dvomite barvno shemo in v barvah, bolje, da bi šopek v nežnih tonih, s poudarkom na beli ali svetlo roza, in za osnovo, da izberete vrtnice ali peonies.
 15. Za vtis, morate razmišljati o barvni shemi šopek. Ne bojte se, da bi v šopek vključili zelene poganjke ali nenavadne vejice, vedno izgleda dobro.pravilno izberemo barvni lestvici
 16. Glede na velikost cvetja naj gre od spodaj navzgor, torej v osnovi svetlih, spektakularnih cvetov in na vrhu so majhne v pastelnih odtenkih.
 17. Ne poskrbi za cvetje, tako da se pritisnejo drug proti drugemu, zato bo šopek hitro izgubil svežino.
 18. V obliki, izberite krog ali enostransko obliko. V okrogli obliki so cvetovi enakomerno razporejeni po šopki in gledajo v različnih smereh, kar ustvarja obliko žoge. V enostranski obliki je treba cvetje poslati po eni vrstici.enostranski šopek vrtnic
 19. Da bi šopek trajal dlje, je bolje uporabiti seckarja namesto par škarij.
 20. Pri sestavljanju šopke je pomembno upoštevati barvne kombinacije. Veliko cvetov ne samo, da se ne združi med seboj, ampak ne morejo obstajati drug ob drugem.pravo kombinacijo barv
 21. Bolje je biti previden z odtenki, kot so hladne in tople barve vedno v kombinaciji, na treba najprej poskusiti, da bi šopek v eni barvi, nato pa poskusiti nove kombinacije.

Rože za sestavljanje kompozicij

Na vaši spletni strani lahko privoščite priljubljene cvetje za šopke, tukaj pa so nekateri cvetovi za šopke s slikami.

Roses

nežne vrtnice za šopekMorda najbolj priljubljena roža. Še posebej priljubljena za poroko. Pravzaprav bodo vrtnice primerne skoraj vsaki šopki in bodo vedno videti dobro. V rozah za sajenje lahko izbirate vse vrste: od velikih čajnih hibridov do majhnih grmovnic. Najbolje je, da rastline vrtnic v septembru. Če boste kasneje zasadili, pred začetkom prvih prehladov ne bodo imeli časa, da bi postali močnejši, se bo zgodnja zasaditev končala s smrtjo ledvic. Do pomladi bodo rože, posejane v septembru, začele intenzivno cveteti.

Roke potrebujejo veliko skrbi, so zelo občutljive in zahtevajo pozornost. Potreben top dressing, s prvimi popki je bolje uporabiti solato. 2-3 krat na mesec, da krmijo rastlino do polnega cvetenja. Zagotovite pravo temperaturo, pred pregretjem vrtnic bodo umrle. Nenehno zalivanje, krpanje poganjkov, da ustvarite pravo obliko. Če želite oblikovati grm, odrežite presežne poganjke.

S kakšno kombinacijo vrtnic?

Z vrtnicami, lilijoni in alstroemeri so popolnoma združeni. Z belimi vrtnicami so vijolice zelo harmonične. rdeče vrtnice s sivkoPrav tako je vredno poskušati združiti vrtnice z zelišči, na primer s sivko. Nekateri verjamejo, da so vrtnice neodvisne rože, ki jih je treba dati tako. Veliko pozornosti pritegnejo, zato morajo biti druge cvetice v šopki bolj nežne in rafinirane.kombinacija bele vrtnice v šopek

Peonies

vrtne peonies za šopkePeonies so eno izmed najlepših in občutljivih cvetov. Poleg tega so zdaj zelo priljubljeni. Get šopek peonies bo lepo za vsako žensko. Ti cvetovi se pogosto uporabljajo za izdelavo poročnih šopkov. Vendar pa je smiselno biti previden in dodati še druge cvetice šopki s peoniji, ker so zelo hitro razkriti. Bolje je, da izberete cvetje, ki drži obliko dobro ali le nekaj vejic. Cvetenje peonies je dolga, približno mesec dni.

roza peoniesNe smejo biti zasajene v mokri tleh, ne prenašajo jih. Tudi peonies ne prenašajo sence, zato je bolje, da jih posadite na sončni strani. To je treba storiti od avgusta do septembra, to je mogoče spomladi, potem pa bodo peoniji cveteli malo kasneje in težje bo skrbeti zanje. V prvem letu je potrebno dodatno gnojenje, jih je potrebno rasti v prepletenih plitvih jamah.

S kom kombiniramo peonije?

peonies in hydrangeas v šopekZa pionirje popolne marjetice, hortenzije ali pozabljene me. Prav tako lahko naredite šopek pionirjev različnih senc, brez uporabe drugih cvetov. Lahko so beli peoniji skupaj z roza roza in svetlo roza. Tak šopek nikomur ne bo pustil ravnodušnega.majhen pomladni šopek

Sončnice

sončnični cvetoviSončnica je svetla sončna roža, ki lahko s svojim videzom preprosto dvignete svoje razpoloženje. Pogosto ljudje rastejo okrasne sončnice v svojem vrtu. Na mestu, vedno izgleda zelo impresivno, ki ustvarja takšno “ograjo” svojih cvetov.

sestava v košariciSončnica je nezahtevna, zlahka prenaša suho in zamrzovanje. Rastlina je bolje, da raste v rodovitnih tleh, ne pa rastlina poleg stročnic ali paradižnika. Bolje je, da rastlina v kraju, kjer so pridelki rasle. Za sončnic zelo enostaven za nego, dokaj redno zalivati ​​in občasno hranijo kot sončnica potrebno veliko hranilnih snovi.

S kom kombiniramo sončnice?

sončnice in gerbera v šopkiSončnica – samozadostna roža, vendar z njeno pomočjo lahko izdelate čudovite šopke. Lahko ga združite z gerberami, krizantemami, dodate v šopek irisov. In še bolje je razredčiti šopek z vejicami, zelišči ali zelenjavo. Takšen šopek je dober za rojstni dan, za ustvarjanje odličnega razpoloženja za osebo, ki jo daste.sončnice, vrtnice in trave

Hrizanteme

očarljiva krizantema za šopkeHrizanteme se stalno uporabljajo pri sestavljanju kompozicij. Najpogosteje imajo krizanteme rumeno barvo, vendar obstajajo tudi druge. Lep cvet cvetov, pozno cvet, tako da lahko zberete jeseni.

Na vrtu lahko ustvarite čudovito kompozicijo teh cvetov, krizantemske krizanteme izgledajo zelo lepo, še posebej v velikem številu od daleč. Hrizanteme so odporne proti mrazu, cvetijo že dolgo – od konca julija do pozimi. Krisanteme pa zahtevajo oskrbo. Takoj, ko je majhen plus – cvetovi sproščajo. Za krizanteme je treba zagotoviti zatočišče in do konca pomladi, da se odstranijo, saj se začnejo močno rasti po višini.

Hrizanteme imajo radi vlažnost, zahtevajo nenehno zalivanje. Po zalivanju je potrebno gnojenje, poskrbite, da je zemlja mokra in krhka. Redno jim dajte hrano – minerale in ekološko.

Poskrbite za obrezovanje cvetov po obrezovanju korenine z listjem ali zaščitnim filmom.

S kom kombiniramo krizanteme?

belo-rumeni šopekŠopek krizantem je primeren za vsako priložnost. Najboljše kombinacije so vrtnice, alstroemije, gerberi in dahije. Takšen jesenski šopek je kot nalašč za rojstni dan ali pa bo preprosto okrasil okensko polico s svojo lepoto na dacha.

Lilije

vrt liliEden izmed najbolj priljubljenih cvetov za šopek, ki se uporablja v cvetništvu. Od starodavne keltske ime je ta cvet prevedena kot bela. Lily – zelo rafiniran, eleganten cvet z omamnim vonjem. Lilije so dokaj enostavne za rast.

nežni šopek za nevesto

Od žarnic praviloma rastejo. Rastline v jeseni žarnice preverijo, ali so dovolj zdrave. Priporočljivo je, da rastline lilij različnih sort in blizu in pustite nekaj let, da rastejo. Obrat ljubi sončne žarke in redno zalivanje.

S kom kombiniramo lilije?

šopek lilije in vrtnicLily je tudi samozadosten cvet. Prekrasen šopek lilij bo prosim vsako dekle, ti rože so zelo elegantni. Toda takšna cvetja v šopki prav tako dobro izgledajo, saj se lahko sestava popolnoma prilega kot peonies, kamilica in phlox. Pazite na kombinacije z makovi semeni, tako da bodo makovi zelo hitro umrli. Lepo je dodati okrasne veje lilij ali “božična drevesa”.bele lilije in rdeče vrtnice

Bouquet z rokami, še posebej iz vrtnih cvetov – je čudovito darilo. Ne bojte se eksperimentirati in poskusite. Seveda, v rastlinjakih – je veda, ki se ukvarja v starih časih, vendar je poznavanje pravil in skrivnosti izdelavo šopkov, si lahko ustvarite zelo lepo sestavo. Poleg tega, šopek ustvaril z lastnimi rokami, bo pomagal prihranili veliko denarja za darila za prijatelje ali sorodnike. samopomočNi potrebe, da gredo v cvetličarne ali pa najeti cvetličar za izdelavo šopek. Cvetje v šopek lahko popolnoma drugačna: to je lahko ne samo vrtnice, potonike in orhideje, pa tudi tulipani, nageljni, perunike, lilije in marjetice. šopek divjih cvetovUpoštevati je treba le glavna pravila:

 1. Ne preobremenite šopke. 2-3 glavnih cvetov, majhne količine zelenja ali vej, in šopek je pripravljen. V nasprotnem primeru bo preobremenjena, brez okusa.sestava za nevesto
 2. Ustvarjanje šopke mora biti razčlenjeno glede na točke: najprej določite, katero sestavo in obliko bo; nato izberite barvno shemo, ki bo šopek, nežen ali svetel; Rezanje cvetov na vogalu na vrtu, da se sestavi; jih postavite v vodo in po tem, ko pripravite vse za šopek – dopolnite.skrbno premišljena sestava
 3. Ne pozabite na nezdružljivost barv, kot je opisano zgoraj, na primer lilije z makom ali vrtnice z nagesci. Nekateri cvetovi dajo v vodo snovi, zaradi katerih druge rastline umrejo.
 4. Ne pozabite na velikost šopke, da je vse ob tej priložnosti. Na poroki zdaj ni več pomembno dati velikih šopkov, neveste raje rafinirani, majhni šopki, pogosto iz divjih cvetov.
 5. Ko je šopek pripravljen, ga lahko povežete s satenskim trakom ali vrvico. In pritrdite majhen lakonski pozdrav. Prav tako je priporočljivo dati rože brez folije ali druge embalaže, tako da so videti sveže in naravne.

zanimive zamisli o šopkiPoskusite in preizkusite, cvetje v šopki pa bo okrasilo hišo.

Bouquet za mlado dekle – video