Datum dlani v notranjosti javne stavbe Če pogledamo podolgovatih kosti otroke in odrasle priljubljenih datumov, mnogi ljubitelji sobne rastline spraševali: “Kako, da raste iz teh drobtin res datum dlani, in kaj se bo zgodilo, če si dal seme v domu?”

Sladki datumi, ki se prodajajo v trgovinah, so plodovi rodu Phoenix dactylifera. V naravi močno drevo raste do velikanske velikosti, ki daje velikanske čopke slave po vsem svetu.

Za gojenje v zaprtih prostorih je na voljo več miniaturnih, prilagojenih v zaprtih prostorih. Take palme je mogoče videti in kupiti v cvetličarnah. Če želite neodvisno gojiti datum dlan iz kosti, je verjetnost uspeha odlična.Sesek sadja dalmovega datuma

Seveda, da počaka, dokler drevo ne doseže svoje prave višine 30 metrov in daje prvo žetev datumov, ne bo delovalo. Toda opazovanje rasti in razvoja nenavadne rastline bo privlačilo tako starše kot otroke.

Kako dati datum dlani iz kosti?

Slasten sladek datumZa sajenje bodo potrebna semena, ki so bila pravkar pridobljena iz zrelih sadov. Popolnoma prilegajoč kosti iz trgovinskih datumov. Glavna stvar je, da so zdravi, niso poškodovani z žuželkami ali plesni in nimajo časa, da se posušijo, drugače je verjetnost, da bi se poganjala, močno zmanjšala:

  1. Preden lahko raste dlani iz semena datuma, semena potopite v čisto, toplo vodo 24-48 ur. V tem času se tekočina večkrat spreminja. Postopek bo pomagal sprostiti kosti iz ostankov celuloze, kar bo odpravilo oblikovanje kosti v tleh in pospešilo videz kalčkov.Kosti datuma se lahko uporabijo za proizvodnjo novega obrata
  2. Sejanje poteka v pripravljenem substratu za palmo ali mešanico peska in šote. Tla so zmerno navlažena, posoda pa se segreva. V naslednjih 2-3 tednih je oskrba palmov doma redna, a zelo previdna zalivanje in prezračevanje.
  3. Nastajanje kalčkov datuma dlani so zelo občutljivi na vodo, tako da, kadar gojijo v rastlinjaku, so redno prezračevani in odstranjen kondenzat.

Related  Skrb za družino doma

Preden se bodo kosti odpremljeno v tla, včasih se svetuje, da temeljito zarezati olajšati kalitev. Je veliko bolj uporabno in varnejše, da jih kalijo v vlažnem vermikulitu. Posoda s semeni se segreva in opazuje, da se substrat ne izkaže za popolnoma suh. V tem primeru, po 10-14 dneh, takoj, ko je v prvih korenin obvestilo pridelovalcev, semena so bile prenesene na lončkih tal in jih v toploto v dobro osvetljenem mestu.

Kalite datume kostiČe se kalčki ne pojavijo v zahtevanem času, ne obupajte. Morda je bila kost presušena pred sajenjem in potrebovala bo več časa, da jo “oživi”. Včasih so bili najdeni tudi kalčki dalmovega datuma, celo šest mesecev po sejanju v tleh.

Nastajajoča se od dna kamna se boji poškodbe korenin, zato je vse manipulacije presaditve zelo pomembno, da jih izvajamo zelo previdno in previdno. V nasprotnem primeru se bo majhno sadik zelo dolgo časa aklimatiziral ali pa bi lahko umrl v celoti.

Prvi pravi listKako v stanovanju skrbeti za dlan? Za razliko od navadnih hišnih rastlin za današnje palme, je tudi prvi pot potreben zelo impresivno velikost. Saditev z enim, še vedno zaprtim “otroškim” listom se prenese na kapaciteto 0,3-0,5 litra. Naslednji presadek se izvede, dokler dolga korenina rastline ne prodre v drenažno luknjo.

Škarje potrebujejo svetlo mesto, kjer rastlina ne bo v temi, vendar ne bo vznemirjena ob sončnem soncu. Namakanje datuma dlani iz kosti in po kalitvi mora biti redko. Prekomerno znojenje ogroža razvoj gnilobe in smrt nezrelega rastlinja, vendar tudi ni potrebno posušiti zemeljskega stelje.

Kako naj pazim na palmo doma?

Datum dlani raste domaDana dlani, tako kot druge drevesne kulture, ni značilna hitra rast. Toda rastlina reagira na nelagodje in nezadostno skrb za palmo doma. To še posebej velja za mlade osebke.

Related  Značilnosti oskrbe, presaditve in tvorjenja krošnje smokve Benjamina

Kakšni pogoji so potrebni za palmo, tako da se rastlina počuti “doma” in se dobro odziva na nego?

Kultura mora najti mesto z ustrezno razsvetljavo, ne glede na to, ali gre za palmovo drevo ali rastlino iz cvetličarne. V naravi velika drevesa zlahka prenašajo žalostno sonce, vendar je lažja notranja dlaka bolje, da se ne podvržejo takim testom. Optimalna lokacija – v globini sobe, ki gleda proti jugu, pa tudi na vzhodno ali zahodno okno.

Poleti lahko palmo odpeljete na ulicoOd maja, ko bo povprečna dnevna temperatura presegla mejo 12 ° C, datum palm ni ogrožena. Zato se rastline drzno prenesejo na prostem pod zaščito večjih poljščin, na ložah ali na balkonu.

Če cvetličar nima možnosti vzeti dlani v zrak, se rastlina dobro razvija pri normalni sobni temperaturi. Toda pozimi bo vsebina optimalna v hladnejšem zraku, ogrevana na le 16-18 ° C. Kritična temperatura za palmovo roko je hlajenje do 12 ° C. V tem primeru se rast ustavi, palmo preneha jesti in lahko trpi zaradi razpadanja korenin, če namakanje ni ustavljeno pravočasno.

Za vlažnost zunanjega zraka v obratu ni posebnih zahtev. Toda v vroči sezoni, ter v zimskem času, ko dela v zaprtih prostorih ogrevanje, redna skrb za palmo v domu vključujejo razprševanja listje krono in obrišemo z vlažno krpo.

Velikost datuma dlani sadikeRastlina ne prenaša stagnacije vode. Zato pri odhajanju doma, dan dlani zalivati, tako da se tla ne izsušijo, vendar ni nenehno mokra. Poleti se zalivanje izvaja bolj pogosto, v zimskih časovnih intervalih se postopki povečujejo in usmerjajo na sušenje 2-3 cm površine plasti substrata. Če voda za namakanje prodre iz posode v posodo, se takoj odstrani in dno posode se obriše. Ne pozabite na močan drenažni sloj. Čim večja je datumna dlan in lonec, ki je namenjen temu, debelejši sloj ekspandirane gline ali opeke na dnu.

Related  Uporaba listov fižola pri diabetesu tipa 2 in drugih boleznih

Današnja palma raje zaznava pomladno-poletno gnojenje, za katero se uporabljajo tekoče kompleksne formulacije za velike dekorativne rastline okrasnih rastlin. Če se palmo odpelje na vrt za poletje, s periodičnostjo 7-10 dni, se lahko rastlina napolni z ptičje gnezdo z granuliranimi oblikami ali infuzijo.

Presaditev datuma dlaniPogostost presaditve datuma dlani, prikazane na fotografiji med oskrbo doma, je odvisna od starosti in velikosti rastline. Mlade sadike se enkrat letno prenašajo v večji lonec, odrasli osebki pa zamanijo, da se ne trudijo. Če je pretovarjanje potrebno, se izvede najprej tako, da dobro napolni zemljo in poskuša ne poškodovati občutljivih korenin rastline. Presaditev datuma dlani se izvaja v končnih tleh, ki jih ponujajo specializirane prodajalne.

Za razporeditev drenaže lahko vzamete opeko ali ekspandirano gline v velikosti drenažnih lukenj. Če so korenine datuma dlani še vedno vidne na dnu lonca, lahko spomladi naredite tako, da nadomestite zgornji sloj zemlje. Stari substrat je skrbno odstranjen, na njej pa je pokrita sveža hranilna tla. Potem je dlaka zalivana.

Izkušnje rasti hišne hiše – video