letna coreopsisSončnica v minijaturni ali nenavadni kamilici. To je enoletni koreopsis, ki se pojavlja pred amaterski vrtnarji. Iz latinice je ime rože prevedeno bizarno – “bugovo sadje”. Na videz so sijajne škatle s semeni podobne tem žuželkam.

razkošno cvetenjeRastlina je izjemna po svoji vitalnosti. Mraz in suša, veter in penumbra se prenašajo na njih brez večjih izgub. Vrtnarji so zrasli v to raznolikost Astrovs zaradi svoje nepretrgane oskrbe in razkošnega cvetenja, ki fascinira gostitelje že skoraj 5 mesecev. V juniju, grmičevje cveti in s prvimi zmrzali sprošča brsti. dvojna korpusaTradicionalno se pridelava jedrne suše izvaja iz semen. Kako posaditi kulturo, bo povedal po kratkem opisu najbolj priljubljenih vrst.

Primerna je za enoletne, lahke, odcejene in hranljive tle. Ko se dehidrira, rastlina ne umre, ampak preprosto zaustavi cvetenje.

Eno leto

letna jedro v sestaviZa razliko od trajnic, enoletno (drugo ime “dekliške oči” ali “cigansko dekle”) se nanaša na pritlikavsko skupino. Ob istem času cveti dva meseca dlje od svojih “sorodnikov”. Najvišja višina stebla je 30-50 cm, v kratkem steblu pa 15-25 cm. Od 70 sort družine Astro se prideluje samo deset.

Če je mogoče, se grmica po cvetenju razreže na razdalji 10-15 od korenskega ovratnika. Kot rezultat, steblo spet sprosti popke. Tako lahko uživate v “sončni travniki” do jeseni.

Barvita – naravno barvilo

barvanje jedraSemena dekliških peščanov pred sajenjem so namočeni za dan v vodi, ki pridobi rumeno senco. To je eden od razlogov, zakaj je obrat dobil tako ime.

Postopek vode pomaga povečati rast razvejane stebla. Čeprav je tanek, vendar še vedno elastičen, da se razteza do višine 100 cm. V bazalnem svežnju je večina listov koncentrirana. Nato se nahajajo izmenično. Bujne socvetje barve Coreopsis so predstavljene v obliki bujne košare do 5 cm v premeru. Cvetni listi imajo zobne robove in lisasta barva. Lahko je žareča rumena ali temno rdeča. Vse je odvisno od vrste:

 1. Crimson King. Spectacular carmine cvetovi s temno rjavimi črtami / piščali. Grm raste na 30 cm.Coreopsis Crimson King
 2. “Rdeči tiger” ali “Bengalski tiger”. Na svetlo rumenih cvetnih listih se pojavijo rdeče lise z neenakomernimi robovi. Višina rastline je 15-20 cm.Bengalski Tiger
 3. “Zlatni Severin”. Velike oranžne rože (premer 4 cm) krasijo stenjane stebla (20 cm).Zlati Coreyopsis Severen
 4. Gold Teppich. Inflorescence so oranžno rumene barve. Širina dežnikov je do 5 cm.Coreopsis Gold Teppich

Pri vzreji jedrske enoletne seme se posebna pozornost posveča zalivanju. Nasad namakajte le, če je zemlja popolnoma suha. Z rednimi in bogatimi padavinami to ni potrebno. Kultura ne prenaša prekomerno gnojilo. Majhna količina komposta se naredi spomladi ali jeseni v obdobju turbulentnega cvetenja. Zgornji prelivi se opravijo takoj po obrezovanju.

Da je grm je bil čudovit in gosto cvet, ga je treba očistiti od suhih / suhih listov in tudi predelati. Zaradi popuščanja tal so korenine nasičene z zadostnim kisikom.

Roulette sploh ni ruska ruleta

cvetoča ruletaPosebno mesto na vrtu je dana drugi vrsti barvanja letno – jedro “Roulette”. Oblećen je in krasen, lahko preseneča tudi prefinjen cvetličar. Cvetni listi so pobarvani v bogati škrlatni barvi. Njihove rebrasti robovi se odlično prilegajo v katero koli zunanjost vrta. Poleg tega imajo rafinirani dežniki (premer – 7 cm) še eno število redčenih listov. Te ozke rumene antene so vrhunec sorte “Roulette”. Da bi ustvarili nebesni vogal blizu njih, postavite:

 • koruznice;
 • asters;
 • ehinacea;
 • kamilica;
 • gaylard;
 • cinizem.

Roulette's Coreopsis

Takšen sortiment ustvarja izvirno gladko, nad katerim se dvignijo 50-centimetrske “ciganke”. Posebnost te sorte je, da raste dovolj hitro, se ne boji suše in hladnega snapa. Najboljši način za rast korouziske rulete je iz semen. Setev se izvede bodisi pozno jeseni do zime (oktobra) ali spomladi, takoj ko se sneg pojavi.

Globina sajenja je 0,5-1 cm. Prve poganjke v obliki 2-3 listov je treba redčiti.

Drummond je vedno v modi

Višina pridelka je 40-60 cm. Coryopsis cvetovi odlikujejo njihova velika velikost in njihova rumena obarvanost z vijugastim jedrom barvnega barvnega odtenka. Je lahko širok ali ozek. Valovite cvetni listi v obliki jezika elegantno pogledajo na elegantne stebla. Listi bledo zelene kulture spominjajo perje toplotnih ptic. Čas cvetenja se začne v juliju in traja do oktobra.

Coreypsis Terry Earley SunriseMnogi vrtnarji bodo prišli všeč eno od vrst Drummonda – “Earley Sunrise.” Coreopsis terry na prvi pogled fascinira. Njegova kosmata botanična roža je povezana z naraščajočim soncem. Čudežni cvetLuksuzni šopi so sestavljeni iz številnih cvetnih listov, ki imajo reliefne robove in različne dolžine. Tak spektakularen “oblak” ustvarja očarljivo vzdušje na večernem vrtu. V svetlobnih žarkih je cvetlična postelja prežeta z jantar barvami.

Kaj sejejo, potem se bo vzpenjalo

sadike letne coreopsisV odprtem prostoru so zgodnje sorte posajene marca ali aprila. Razdalja med posameznimi vzorci je 20-30 cm. Pred tem je potrebno dobro sprostiti zemljo. Zaželeno je, da je bilo malo mokro. Mesto mora biti udobno, brez osnutkov.

Nekateri pridelovalci uspešno gojijo sadike. Ta metoda je še posebej pomembna za kraje, kjer je krajše in hladno poletje. Škatle so napolnjene s podlago tal. Na razdalji 5 cm se postavijo semena, rahlo pritiskajo v tla. Nato pour tanko plast peska, pomešanega z zemljo, in zaliti. Lahko uporabite šote tablete, v vsakem sajenju nekaj zrn. Za uspešno kalitev je posoda prekrita s filmom ali steklom. kalitev semen letne coreopsisKo je nastanek sadik zmanjšal najšibkejši. Aktivna rast ni mogoča brez pravih podnebnih pogojev:

 • sadike se namestijo na okensko polico ali v dobro osvetljeno sobo;
 • redno posipati, zalivanje po potrebi;
 • periodično prezračevati sobo;
 • Sadike so začinjene 14 dni pred sajenjem (dnevno vzemite škatlo s sadikami za svež zrak in sonce).

obrat je pripravljen za sajenjeFotografija prikazuje zasaditev in skrb za koreopsis cvetov. Pomembno je vedeti, da je zatočišče odstranjeno, ko se pojavijo 1-2 kalčki. Za sadike v ločenih rezervoarjih je nastalo polno listje (pojavijo se 2-3 veliki kosi).

Vzemi v odprto tla dekleta oči stoji z zemljo komolca, potem korenine ostanejo nedotaknjene. Luknja je 2-krat večja od koreninskega sistema.

Skrb – korak k razvoju rastlin

obilno zalivanjeZalivanje, obrezovanje in gnojenje so pomembni koraki v skrbi za kulturo. Kot je bilo že omenjeno, se v suhem poletnem obdobju potrebuje bogato namakanje. Popustite le vlažno zemljo in odstranite plevel. Čeprav se letne sorte razlikujejo od neverjetne odpornosti proti boleznim, včasih pa jih povzročajo rje, pa tudi virusne in glivične bolezni. žigosanje cvetnega steblaZato se listje takoj razrežejo, celoten grm se zdravi z nekakšnim fungicidom. Če znaki poškodb nastopijo znova, se rastlina odstrani z mesta skupaj s koreninami. V boju proti uši uporabljate insekticide.

Koreopsis enoletno – odlično dekoracijo cvetlične plošče. Tudi v oblačnem in deževnem vremenu bodo cvetovi podobni veličastnemu in mogočnemu soncu.

Sunshine Koreopsis v državi – video