suhe figeVso suho sadje je prijeten sladek okus, popolnoma zadovoljijo lakoto in vsebujejo veliko koristnih snovi. Toda danes predlagamo, da se pogovarjamo o suhih figah, katerih korist in škoda je znana že od antičnih časov. Plodove suhe fige so jedli stari Egipčani, Rimljani in prebivalci mnogih vzhodnih držav. To sadje je pogosto omenjeno v Svetem pismu, kjer se imenuje fig, in vsebuje tudi številne zanimive legende in legende.

Sestava in uporabne lastnosti posušenih fig

uporabne lastnosti posušenih figPosušene fige vsebujejo beta karoten in veliko vitaminov B. Prav tako suho sadje bogata z beljakovinami, mineralnimi solmi kalija, magnezija in železa. Tudi v plodovih suhih fig je celuloza, pektini. Toda zakaj zdravniki priporočajo, da njihovi bolniki jedo posušene fige? Koristne lastnosti za ta izdelek precej. Pred vami je le majhen seznam bolezni, ki jim pomagajo pri soočanju s suhim sadjem, ki so jih ljubili mnogi:

  1. Hladno zdravljenje. Suho sadje, kuhan v mleku, so odlično zdravilo za kašelj. Tudi to zdravilo ima znojenje in antipiretične lastnosti.
  2. Odpravlja težave pri prebavi. Tradicionalna medicina priporoča jesti suhega sadja z zaprtjem in gastritisom. Znano je, da fige pomagajo črevesju, zahvaljujoč visoki vsebnosti vlaken.
  3. Posušenim figam svetujemo, da uporabite ljudi, katerih poklic je povezan z duševnim delom. Izkazalo se je, da mikroelementi v suhem sadju pozitivno vplivajo na delovanje možganov in pomagajo odstraniti nakopičene napetosti.
  4. Ta uporaben proizvod ima koristen učinek na delovanje jeter in ledvic. Encimi, ki jih vsebujejo fige, pomagajo hitro odstraniti strupene snovi iz telesa. Posušene fige, o koristih in škodah, o katerih bomo povedali veliko več koristnih dejstev, imajo bogato mineralno sestavo. Zahvaljujoč temu lahko posušeno sadje pomaga pri pridobivanju moči po zastrupitvi.
  5. Redna uporaba suhih fig ima koristen učinek na delo srca. Ta učinek je posledica prisotnosti velike količine kalija v izdelku. Pomanjkanje tega elementa lahko povzroči motnje srčne mišice.

fige suhe - zadolženost za živahnost in energijoV suhih figah je serotonin, ki se pogosto imenuje hormon sreče. Če imate slabo razpoloženje ali počutite razčlenitev, potem jejte enega ali dveh suhih plodov. Samo ne pozabite, da gredo ven in se sprehodite vsaj pol ure. Dejstvo je, da se serotonin izloča v naše telo le pod vplivom sončne svetlobe.

Treba je opozoriti, da posušeno sadje ni zdravilo. V nekaterih primerih pomagajo pri soočanju z boleznimi, vendar ne bodo mogli zdraviti resnih bolezni.

Posušene fige in zdravje žensk

Posušene fige so potrebne za ženskeV mnogih vzhodnih državah so bile posušene fige tradicionalno namenjene ženskam. Ljudje že od davnih časov opazijo, da pomagajo pri lajšanju telesne bolezni med menstruacijo. Tudi uporaba suhega sadja je pripomogla k normalizaciji miru v tem obdobju.

Kaj je še koristno posušene fige za ženske? Sodobni zdravniki priporočajo, da ga uporabijo za tiste, ki nameravajo zanositi ali pričakujejo otroka. To priporočilo temelji na dejstvu, da fig sadje vsebuje veliko količino folne kisline. Ta snov pomaga ohranjati celovitost posteljice in ugodno vpliva na intrauterini razvoj prihodnjega otroka.

Sodobne raziskave so pokazale, da je ženskam koristno, da v svojo prehrano posušijo fige v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti. Izkazalo se je, da se boje na njih lažje, skupni čas rojstva pa se zmanjša za eno uro. Poleg tega se pri ženskah, ki se prvič porodijo, odpiranje zgodi hitreje in lažje.

Figs za moške

suhe fige na moškem meniju

Obstaja skupna legenda, da so posušeno figovo sadje pozitivno vplivale na moč. Ampak, na žalost, da se znebite tega problema, ni čarobnih izdelkov. Kljub temu so posušene fige koristne za moške na enak način kot za ženske. Veliko število vitaminov in elementov v sledovih pomaga vzdrževati zdravje ljudi vseh starosti in spolov.

Slinčki za otroke

fige za otrokePediatri v meniju otrok, ki se niso obrnili na eno leto, ne priporočajo vključevanja suhega sadja. Ko dosežete to starost, lahko otroku dajte eno suho sadje, vendar ga je bolje razdeliti na majhne dele. Veliko število hitrih ogljikovih hidratov v katerem koli suhem sadju lahko škoduje zdravju dojenčkov. Zato, če imate takšno priložnost, izberite zame sveže zrelo sadje.

Kako drugače posušene fige vplivajo na zdravje dojenčkov? Prednosti za otroke je mogoče opredeliti z naslednjimi predmeti:

  1. Posušeni fig sadje lahko pomaga pri zaprtju. Če pa zdrobljeno suho sadje ni prineslo pričakovanega rezultata, morate uporabljati zdravila.
  2. Uporabite posušeno sadje, da naredite sladice. Naravna sladkost teh izdelkov bo pomagala izključiti sladkor in sladkarije otroškega menija.

Kar je nevarno, so posušene fige

edinstvena sestava posušenih figNajprej je treba spomniti, da suho sadje vsebuje zelo malo vode. Zaradi tega se količina sladkorja v sadju poveča na 70%. To dejstvo ne negira uporabe posušenih fig za telo, vendar ga je treba upoštevati pri ljudeh, ki imajo določene bolezni in prekomerno telesno težo.

Zdravi ljudje se ne bi smeli pogosto razvajati z okusnimi suhim sadjem. Sušene fige, katerih vsebnost kalorij ne presega 50 kcal na 100 gramov, telo popolnoma absorbira. Ampak visoka vsebnost ogljikovih hidratov v njem bi morala razmišljati.

Posušene fige, o prednostih in nevarnostih, ki smo jih podrobno opisali v tem članku, pogosto vidimo na policijskih policah ruskih trgovin. Na žalost, sveže sadje nas redko doseže v varni obliki in redko tržno videz. Ampak, če želite prehranjevalno dopolnilo vaše družine dopolniti z uporabnim in okusnim izdelkom, lahko varno kupite fige v suhi obliki.

Prednosti in obremenitve fig v sladkorni bolezni – video