Sokovi sadja in zelenjave prinašajo telo dobroV praksi prehrane za dolgo časa je bila vključena uporaba sadnih in zelenjavnih sokov. V svežem iztisnjenem soku je koncentriran v majhni količini vseh najbolj uporabnih kot bogat izdelek. Včasih je tekočina edina oblika prehrane. V drugih primerih je kozarec sokov vir dnevnih vitaminov. Ananasov sok je multivitaminski kompleks s posebno substanco, imenovano bromelain, ki spodbuja pospešek metabolizma v telesu.

Prava izbira ananasa

Svež stisnjen ananasov sokUporabno le sok, pripravljen iz zrelega zdravega sadja. Zato izberite zrel ananas, čezmorske jagode, ni enostavno. Vendar pa obstajajo znaki, na katerih je z visoko stopnjo verjetnosti mogoče izbrati primerno sadje:

 • vizualno;
 • otipljiv;
 • z zvokom;
 • s strani šopa;
 • z vonjem.

Pri zunanji raziskavi je treba posvetiti pozornost barvi, mora biti rumenkasto rjava. Skorja mora biti cela brez vdora in poškodb. Ni treba še dodatno pregledati sadja, če bi na njem našli rjave lise, se je začel gniliti ananas. Če si vzamete ananas v vaših rokah, morate določiti stanje skorje, mora biti mehko in vzmeteno od stiskanja. Če se to ne zgodi, ananas ni zrel in sok iz nje ne bo koristen. Zeleno sadje lahko čez nekaj časa postane rumeno. Zruši, zagotovo ne bo.

Če udariš v skorjo s svojo dlanjo, boš slišal zvok. Gluhi znak zrelosti, jasno opozorilo od nakupa boljšega vzdržijo. Veliko bo povedal, da je na vrhu jagod. Na zrelega ananasa lista mirno pride ven in odlepi. Sveža listja pravi, da je bilo sadje nedavno odtrgano. Suho uvela krona z majhno količino listov prijavite zeleno sadje je krivec za dolgo časa potoval po morju, na podlagah, in za dolgo časa, pripravljene za prodajo.

Ko izberete ananasa, morate slaščati sadje. Vonj s prevladujočimi začinjenimi sladkimi notami kaže, da se je fermentacija začela v notranjosti. Sadje je bilo prezreto. Če je nakup opravljen v trgovini z dobro ugledom, se lahko visoki stroški povezujejo z dobavo blaga po zraku z mesta rasti. Potem zrel ananas, zagotovo bo uživala v vašem okusu. Čeprav cena ne ustreza vedno kakovosti izdelka.

 Vsebnost hranil v soku

V ananasu je visoka koncentracija vitamina CTropski sadni ananas je zelo dragocen izdelek, saj je z nizko kalorično vsebnostjo uporabnih snovi za ljudi ogromno. Dovolj je reči, da je v njej več vitamina C kot v limoni. Kalorična vsebnost 100 g soka je 48 kcal, vendar v energetskem sestavi prevladujejo ogljikovi hidrati. Sok vsebuje:

 • voda – 86%;
 • sladkor – 11,5%;
 • citronska kislina – 0,4%;
 • askorbinska kislina ali vitamin C – 50 mg;
 • skupina vitaminov B, A, PP.

Vitamini v ananasu so okrepljeni z delovanjem organskih encimov, od katerih so nekateri edinstveni pri njihovem delovanju. Mikroelementi predstavljajo 16 imen, od katerih je najpomembnejše soli kalija, magnezija, mangana, fosforja, železa in bakra. Takšen kompleks koristnih sestavin soka je okrepljen z edinstveno snovjo bromelain in hlapljivimi estri, kar daje fetus edinstven vonj.

Bromenain, prisoten v ananasu, je snov, ki lahko spodbuja številne procese v telesu. Ta komponenta je nestabilna, se razgrajuje med toplotno obdelavo in shranjevanjem. Bromelain ni na voljo v pločevinkah in industrijskih sokovih.

Za pripravo soka se uporabljajo samo zrel visokokakovostni ananasDejavnost bromelaina je večplastna:

 • sodeluje pri razgradnji beljakovin;
 • zavira vnetje;
 • krepi imunski sistem;
 • spodbuja redčenje krvi in ​​raztapljanje nanosa na plovilih;
 • ugoden učinek na delo prebavnega trakta.

Uporaba sveže iztisnjenega soka je največja pri uživanju na praznem želodcu. Nato je najbolj aktiven na vseh sistemih telesa zdravilni bromelain. Z uporabo soka kot deserta, koristi od njegovega okrepljenega delovanja encimov želodčnega soka. Prehajanje težkih in maščobnih živil bo po uspešni uporabi ananasnega soka uspešnejše. To pomeni, da je sok vedno koristen, vendar je njegov učinek v različnih primerih selektiven.

Komu je vitalen sok ananasa

Sistematična uporaba ananasnega soka izboljša spominPoznavanje prednosti izdelka, bi lahko rekli v soku ni kontraindikacij za sprejem, razen v redkih primerih, zaradi visoke kislosti ananasa in drugih dejavnikov:

 • nestrpnost do katere koli komponente;
 • Gastrointestinalna bolezen v akutni fazi in gastritis z visoko kislostjo;
 • starost do 6 let;
 • nosečnost in dojenje.

Za tiste, ki so v starosti zapadlosti po 40 letih, kozarec sokov dvakrat tedensko podaljšuje zdravje že vrsto let. To olajšujejo ne samo vitamini bromelain in ananas, ampak veliko drugih zdravilnih učinkovin. Torej je kalij potreben za delovanje cirkulacijskega sistema, vključno z delovanjem srčne mišice in možganov. Od sprejema sokov sistematično se tlak zmanjša na normo, očistijo krvne žile iz holesterola in se zmanjša nevarnost tromboze.

Izboljša spomin, sklepe in mišice prenehala boleči, očistiti bolezni se lažje ozdravi, odpravijo stresne razmere. Pri tem morate poznati pravila za uporabo zdravil.

Za tiste, ki se uporabljajo ananasov sok želi hitre rezultate, ne pozabite, koristne snovi, ki lahko postane strup, ko nezmernega uporabo. Prevelik odmerek vitamina C – vzrok driska, zgaga, nespečnost. Preveliko bromelain povzroči kožne izpuščaje, drisko, menstrualne krvavitve pri ženskah pa do spontanega splava. Bromelain sodeluje z zdravili. Pri kronično bolnih bolnikih je potrebno posvetovanje z zdravnikom.

Razlika med sveže pripravljenim sokom in industrijskim izdelkom

Najvišjo korist je mogoče pridobiti samo iz samopripravljenega ananasaVse o prednostih ananasovega soka se nanaša na izdelavo doma. Izdelki, pridobljeni v tovarni, uporabljajo suhe sestavine, ki se raztopijo v vodi, dodajajo okus, sladkor in konzervanse. Trenutno se sladkor nadomesti tudi z drugimi okrepitelji okusa, kar je še bolj nevarno za telo. Tudi če nalepka označuje 100% ananasovega soka, se rekonstituira in bromelain ne vsebuje več. In v nektarjih, tudi ta sestava ni, je dovoljeno imeti le 30% soka, ostalo je voda.

Zato je za uporabo potrebujete svež sok doma in ga hranite v hladilniku ne več kot en dan. Preden kuhate izdelek, morate umiti ananas in jo odlepiti. Očistite sadje na koščke in gremo skozi mešalnik ali sokovnik. Ni vam treba odstraniti sokov iz celuloze, razredčiti maso z malo vode ali drugega naravnega soka.

Takšen izdelek lahko uživate z zdravstvenimi koristmi za en steklo dvakrat na teden. Ananasova kislost je aktivna, pogosto vključitev sokov v meniju lahko povzroči gastritis. Po zaužitju sokov je treba ustno votlino narediti v redu. Sok poškropi emajl zob. Pravilno delajte tiste, ki pijejo sadni sok skozi cev.

Izdelava ananasa sok s sokovnikom – video