osupljiv lisianthusNevesto in ženina združita večni vezi poroke pred oltarjem. Priča te neuničljive unije v večini primerov postane lisianthus. Ta okrasna vrtnica (imenovana tudi irska ali japonska), ki se uporablja za ustvarjanje poročnih šopki in dodatkov.Lisianthus v šopki neveste Vsakdo lahko uživa v lepoti eustoma (drugo ime). Če želite to narediti, morate ustrezno saditi rožo in poskrbeti za to.

Kultura je edinstvena v tem, da raste kot letna razstava, in v lonec na okensko steklo postane trajnica.

Oh, kako lepo

razpis lisianthusPrvi vzorec, ki ga vzrejajo rejci, je imel vijolično barvo. Pozneje so sorte gojili v beli, vijolični, roza barvi in ​​marelici. V zadnjem času je bil vsakdo zadel edinstven hibrid v zeleni barvi. Med cvetličarji so priljubljene več vrst:

 1. “ABC”. Nežni in občutljivi rožnati brsti.sorta lysianthus ABC
 2. “Florida”. Bogat vijoličen odtenek.lisianthus sort Florida
 3. «Echo». Svetlo cvetje z roza mejo.Lisianthus razred Echo
 4. Sirena. Premagajo s snežno belim videzom.lizianthus sorte Mermaid

S podrobnim pregledom fotografij cvetov lisianthusa lahko vidite, da so sorte večinoma drugačne barve. Samo nekatere vrste presenečajo s svojimi velikimi dvojnimi brsti. Kultura cveti za 3 poletne mesece. Chic se zgleduje:

 • skodelice (zvonaste oblike) cvetov s 4-cm stranskimi lističi, ki ostanejo pol odprta;
 • Dolge stebla (od 30 do 45 cm doma ali do 70 cm v naravnem habitatu);
 • eliptična oblika zelenih listov s srebrno barvo;
 • veličasten šopek, navsezadnje na eni razvejani veji se raztopi do več ducat cvetenja.

oblika cvetaTakšen lisianthus bo s pristojno kultivacijo in nego. Nizko pridelane sorte se uporabljajo tako v krajinskem dizajnu kot v notranjosti. visoka steblaRastline z visokimi stebli se pogosteje uporabljajo pri cvetličarjih pri ustvarjanju prazničnih šopki.

V prodaji so kapsule s pripravljenimi cvetnimi substrati. Treba je vedeti, da vsak od njih vsebuje 6 do 10 semen.

Gojenje: preprost in preprost

vrtni lisianthusNajprej pripravite prostor v hiši. Osvetlitev mora biti največja (do 12 ur dnevno), mikroklima pa toplo in zmerno vlažno. Pri temperaturi + 18 ° C do + 25 ° C je eustomna odlična. Odstopanje od teh kazalcev upočasnjuje rast. Gojitev lisianthus iz semen se pojavi v skladu z naslednjo shemo:

 • Posoda se razkuži z raztopino kalijevega permanganata in posuši;posoda za sadike
 • izpolniti vnaprej pripravljenih tal ali šote tablet razporejena na paleti predhodno navlaženo zemljo (pour vode dokler tablete ne poveča obsega, potem smo ostanek prepustna);priprava šotnih tablet
 • semena so posajena z zobotrebcem v majhne lijake;sajenje semen
 • pokrivajo s filmom srednje debeline ali stekla;pokrij s filmom
 • vsakodnevno potresemo in transportimo sadike (ko se pojavi kondenzacija, najprej odpre nekaj minut in po povečanju časa);prezračevanje
 • Po 2-3 tednih so sadike pripravljene za presaditev v lonec.

Podlaga tal se pridobiva z mešanjem tal, peska, šote in perlita. Vsaka komponenta je vzeta v enaki količini. Taka sestava prispeva k zasičenosti tal z zadostno količino kisika.substrat za sadike Kislost je 6 pH. Tla morajo biti z najmanjšo vsebnostjo dušikovih spojin.

Preveč za poglabljanje semen ni vredno, potem bodo vzklonili že dolgo časa. Da jih ne bi posejali v preveč gosto posteljo, nekatere mešanice sadilnega materiala s peskom ali zemljo. Prvi popki se pojavijo šele po 3-4 mesecih.

Ker je pri domačih rastlih lisianthus od semen počasen postopek, je priporočljivo začeti setev v mesecu novembru / decembru. Za vzorce vrta je primeren februar / marec, nato pa se poleti raztopijo, in za zaprtje – julij / september.

Potopite – rastejo velika in zdravo cvetje

kaljenje sadikV cvetlični postelji so sadike posajene, ko stebla rastejo na 15 cm. Od trenutka setve bo trajalo 3 mesece ali več. Notranji primerki se presadijo po 8 tednih (višina kaljenja je 10 cm). Za izkušene cvetličarje ni težko potopiti rastline v tla ali v lonec. Toda za začetnike je pomembno vedeti nekatere subtilnosti procesa:

 1. Pripravite pot. Posoda je srednje velika (premer 15 cm) z luknjami na dnu.Presaditev iz majhnega lonca v veliko
 2. Izpolnite mešanico zemlje. Hkrati je 2 cm od roba.
 3. Tla v posodi se navlažijo in ohlapijo. Po tem skrbno dobijo sadike.dobi sadik
 4. Zemljanska trska se ne pretresa, vendar razločno deli debelo grmovje v več primerkov.ločevanje sadik
 5. Tla so v obiljem zalivali na novem mestu.
 6. Oblikujte luknjo. Globina – 5 cm in premer – 4 cm. Naredite svinčnik.
 7. Potopite v luknjo. Radikalni vrat naj sedi na 2 cm. Potem nalijte substrat in rahlo pritisnite.
 8. Na koncu je zalivala mlada lisianthus.nalijte mlado rastlino

Pri nakupu substratov za zasaditev v specializiranih prodajalnah je treba prednostno upoštevati tla za cvetoče rastline. Zemljišče za zelenjavo je neželeno za uporabo pri oskrbi sobnih sort.

faze gojenjaNovo izdelani vzorci so postavljeni v senčeni prostor s temperaturnim režimom + 18 ° C, vendar ne pod njim. Ko rastlina postane močnejša in odrašča, se prenese na odprto tla. Do tega časa sadik proizvaja od 8 do 10 listov. Čas presaditve je konec aprila ali sredi maja. V tem obdobju, grozi zmrzal. Toplejši in brez vetra – popolni vremenski pogoji za to. Fotografija prikazuje pristanek in oskrbo lizianthusa.

rezultat uspešne rastiRazdalja med rastlinami na postelji je 30 cm. Neugodne sadike so prekrite z rezano plastično steklenico. Takšen “vesoljček” služi kot zaščita pred mrazom in hkrati pomaga ohranjati vlago. Po 21 dneh se lahko “kupola” odstrani.

Kraj v vrtu se izbere z razpršeno svetlobo in vlažno zemljo. Pomembno je vedeti, da je japonska vrtnica predstavnik tropske flore.

Previdne roke cvetličarja

skrbno vzgajamo lisianthusNaslednji meseci rasti lisianthusa so neposredno odvisni od dobro načrtovanega urnika vzdrževanja rastline. Vse se začne z zalivanjem:

 • uporabljajte samo mehko vodo;zalivanje z mehko vodo
 • redno navlažite tla, tako da je vlažna, ne suha;
 • voda samo bazalno območje, ne da bi dobili na listih.

V cvetenju je potrebno povečati pogostost namakanja. Na novem mestu kultura postane morbiden videz, zato ne prenaša prekomerne vlage. Škropljenje je sporno vprašanje, saj rastlina pogosto trpi zaradi glivičnih bolezni. Pozimi pogosto vodni postopki prinašajo veliko nevarnosti. Root korenTorej, koren začne gniliti, in steblo izgine.

Sorta redko potrebuje obrezovanje. Kljub temu, za zimo, cvetje pridelovalcev rez grmovnice pod korenino. Odkrijte ga, preverite, ali je gnil in ga prenesite v lonec, ki je razkužena. Spomladi se pojavijo nove poganjke iz teh podstavkov.

Cvetovi lisianthus so dovolj trpežni do vrha. Prvič se doda gnojila, raztopljena v vodi, teden dni po prenosu kulture na odprto območje. Kompleksne mineralne snovi (kalij in fosfor) obdelajo tla med cvetenjem. razredčeno gnojiloPogostost postopka je 4 ali 2-krat na mesec. Koncentracija raztopine je nekoliko manjša, kot je navedeno na embalaži.

Ime rastline prihaja iz dveh starodavnih grških besed: “cvetenje” in “cvet”. V latinski interpretaciji se uporablja še en pridevnik, kar pomeni “grenak”, saj irska vrtnica vsebuje veliko grenkobe.

Irska vrtnicaČeprav se lisianthus šteje za trajno rastlino, kljub temu oslabi in se s starostjo slabi. Izkušeni vrtnarji priporočajo uporabo kulture za dve leti in nato posadijo nove vzorce. cvetje lisianthus na vrtuNa vrtu te sorte svetlih barv in subtilnih barv eustoma lahko ustvarite pravo pravljico.